VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NARAVNIK 2019
NARAVA IN VEST
POPUST 20%

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

29.10.2018

Tema:

UVODNA BESEDA UREDNICE

NARAVNIK 2019 - ŽE V PRODAJI

Vsebina

UVODNA BESEDA UREDNICE

DNEVNI POSLOVNIK

PRIROČNIK NARAVNIH PRILOŽNOSTI

Naravnik® 2019

Pozdravljeni uporabniki Naravnika, 

uredništvo Naravnika si prizadeva, da bo uporaba tega orodja čim bolj enostavna in praktična. Iščemo formulo, kako čim bolj obogatiti Naravnik s priporočili na raznovrstnih področjih, hkrati pa poskrbeti, da preveč informacij pameti ne zbega ali odvrne od uporabe. 

Vsakodnevna priporočila so letos obogatena z novimi informacijami: blagodejen čas za limfno drenažo, košnja trave za počasnejšo rast, dodatni dnevi za nego nohtov, namensko striženje las in neugodni dnevi za odstranjevanje bradavic. Novost so tudi avtorjeve spodbude in veliko drobnih izboljšav znotraj besedila.

Utegne Te presenetiti spremenjen zapis v vsakodnevnem priporočilu glede uživanja hrane v obdobjih, ko luna preide iz ene v drugo informacijsko dvanajstino. Doslej smo uporabljali izraz MANJ HRANE ali POST, letos pa je ostalo le še MANJ HRANE, saj je takšen opis za obdobja, ki trajajo le od nekaj minut do nekaj ur, ustreznejši. Te ure in minute so nekako brezciljne, človek pač občasno potrebuje počitek in mir, tudi v prebavilih. Ko luna preide iz ene v drugo dvanajstino, se prebava še naprej nadaljuje, čeprav je bilo morda še pred petimi minutami ustrezno uživanje ogljikovih hidratov, sedaj pa so že na vrsti beljakovine. Ravno zato je v tem prehodnem času potrebno opustiti hranjenje ali pa uživati tisto hrano, ki je čim bolj lahka, ustrezna za iztekajočo se lunino dvanajstino in tisto, ki ji sledi, saj se tako prebava – najmanj obremenjeno – nadaljuje tudi kasneje, ko je luna že v naslednji informacijski dvanajstini.

Naj Te Naravnik spremlja in Ti je v pomoč na vseh tvojih poteh skozi vse leto. Veliko odgovorov Ti ponuja tudi priloga – Priročnik za uporabo Naravnika, v kateri najdeš poglobljene razlage temeljev Naravnika.

Nataša Obreza, urednica

POVEZAVA>KAKO DO NARAVNIKA

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2019 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.