VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
174. DAN - SVARILO

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

ŠPORT - OLIMPIJADA

ČLOVEK JE VELIK - SVET JE MAJHEN

Vsebina

ODSOTNOST DUHA

12.08.2008

Rudi Klarič

ODSOTNOST DUHA

Danes, 12. 8. 2008 dopoldan, sem imel na TV zaslonu priložnost opazovati, kako se je naš samozavestni veslač Peter Kauzer v polfinalni preizkušnji pogumno spustil po kitajskih olimpijskih brzicah in dosegel nesrečno 13. mesto. Premalo, da bi se uvrstil v zaključni del tekmovanja.

Ob spremljanju športnih dogajanj se pogosto lahko prepričam, da znanje, kakovostno urjenje, telesna moč, psihična pripravljenost, pogum in samozavest za zmago Človeka v tekmi z naravo in njenimi zakonitostmi še zdaleč niso dovolj.

V nebrzdanem razočaranju je Peter po prihodu na cilj na svojem čolnu zlomil svoje veslo.

Ni bilo veslo vzrok neuspeha. Tudi čoln ni bil ničesar kriv. Niti deroča voda.

Vzrok, da se ni uvrstil v finale, je bila njegova lastna premajhna prisebnost. Prešibka prisotnost Duha.

Ni pomembno, ali gre za tekmovalni šport, vsakdanja dogajanja na cestah, delo s strojem, za trpeč partnerski odnos ali karkoli drugega. Naj gre za olimpijado ali za gradnjo predora, v vsakem trenutku ta svet dokazuje, kako pomembna in nepogrešljiva je prisotnost Duha.

Moja Vest mi sporoča, naj Petra Kauzerja povabim na Podgozd. Vendar vabilo ne velja samo za Petra Kauzerja. Na moja urjenja vabim vse tekmovalke in tekmovalce, ki bi si hoteli okrepiti prisotnost Duha. Nedvomno bi lahko bili z okrepljeno notranjo močjo prav vsi še veliko bolj uspešni pri svojem napornem delu.

Ne glede na to, ali delaš na področju rokodelstva, podjetništva, novinarstva, zdravstva, pravosodja, izobraževanja, znanosti, kulture, umetnosti, politike ali športa ..., Te vabim v Dvorano PREBUJEVALNICO na urjenje za krepitev notranje moči, s katero okrepiš svojo prisebnost – prisotnost Duha.

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.