VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

24.06.2016

Tema:

ŠPORT - OLIMPIJADA

SMISEL ALI NESMISEL?

Vsebina

SREČNOST SMISLA - NESREČNOST
NESMISLA

17.08.2008

Rudi Klarič

SREČNOST SMISLA - NESREČNOST NESMISLA

V nedeljo - 17.8.2008 - je Američan Matthew Emmons na kitajski olimpijadi omogočil Slovencu Rajmondu Debevcu dobiti bronasto odličje.

Vsakdo ve, da je na strelskem tekmovanju smiselno zadeti v sredino in ne v rob tarče. Zakaj je torej Emmons tako nesmiselno zgrešil?

Debevec je imel na začetku finala zlato na videz že v rokah. Samo nadaljevati bi bil moral tako, kot je bil streljal poprej. Vendar so naraščajoče čustvene motnje (zlato na dosegu roke) uničujoče posegle v njegovo prisebnost (prisotnost Duha).

Do zadnjega strela - od desetih zaključnih - se je Debevec postopoma znašel v položaju, iz katerega ni bilo več videti poti do prvih treh mest. Ker ni imel več kaj izgubiti, so čustvene motnje (strah pred neuspehom) brez sledu izginile in višji smisel (zadeti v sredino) ni bil več z ničemer moten. In glej ga zlomka: z zadnjim strelom, za katerega se je zdelo, da z njim ne more prav ničesar več rešiti, je povsem nemoteno zadel izjemno natančno prav v sredino sredine.

Nasprotno se je dogajalo Emmonsu, ki je povsem sam odločal o svoji usodi. Z dokaj povprečnim zadnjim strelom bi Američan zanesljivo osvojil zlato. Moral bi prav neverjetno zgrešiti, da bi svoje možnosti zapravil. Čustva (veselje zaradi navidezno že doseženega uspeha) so ga premagala. Morebiti pa je bil žrtev nižjega smisla: zaskrbljenosti, da ne bi morebiti zgrešil. V tem primeru je strah pred neuspehom (tudi čustvo) prevladal nad višjim smislom - prisotnostjo duha: prisebno zadeti v sredino. Naj gre za to ali ono - samo zavoljo nebrzdanega čustvovanja je Matthew Emmons z zadnjim strelom tako zel nesrečno povsem zgrešil. Iz prvega je zdrsnil na četrto mesto in poprej še četrtemu - Rajmondu Debevcu - omogočil vzpon na tretje mesto, na bronasti olimpijski prestol.

Tragedija Američana ni kaj posebnega. Nogometni strelci pogosto - iz čustvenih razlogov - prav nerazumljivo zgrešijo na videz nezgrešljivo. Voznik v čustvenem načinu odločanja ne opazi rdeče luči. Življenjske sopotnice in sopotniki se razidejo, ker čustva nenadzorovano preplavijo dragoceni trajnostni smisel, ki je bil zgrajen na ravni dolgoletnega medsebojnega razumevanja in spoštovanja. Otroci zlahka zasovražijo starše, starši za krajša ali daljša obdobja ne prenesejo svojih otrok. Čustveni načini odločanja porajajo domišljavost, zaskrbljenost, strah pred neuspehom, lahkoverno pričakovanje uspeha, vraževernost, užaljenost, zamerljivost, maščevalnost...

Prav vsakdo na tem svetu bi bil bistveno bolj uspešen, če bi se lahko (namesto čustveno) odločal duhovno prebujeno, prisebno, višjesmiselno. Trajnostno smiselni načini odločanja pa Ti niso dostopni, če si poprej ne okrepiš notranje moči in posledične prisebnosti.

Notranja moč je duhovna moč - prisotnost duha, ki Ti je ne podari niti usoda niti želja. Prisebnost je dosežek urjenja za duhovno prebujanje. Temu urjenju je namenjena Moja dvorana na Podgozdu.

Tisti, ki za mojo Sem&vem® - smiselno in varovalno energijsko metodo - še ne vedo, pač nimajo priložnosti, da bi jo uporabili. Vendar Ti, ki v tem trenutku to bereš, sedaj veš.

Razumeš lahko, zakaj in kako te nižjesmiselni (čustveni) načini odločanja vodijo v izgube in poraze. In zakaj je moj pristop, ki omogoča urjenje za lažje in hitrejše duhovno prebujanje in krepitev prisebnosti, tako dragocen.

Katera lastnost Tvoje pameti Ti preprečuje spoznati, razumeti in uporabiti preiložnost z imenom Sem&vem® ?

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.