VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

24.06.2016

Tema:

ŠPORT

TEORIJA JE ENO – PRAKSA PA DRUGO

Vsebina

UREJENA IN ČISTA ZAVEST

20.08.2008

Rudi Klarič

UREJENA IN ČISTA ZAVEST

Jadralec Vasilij Žbogar se je pripravljal na Olimpijado tako zagreto, da so nekateri poznavalci in strokovnjaki že začeli govoriti, da pretirava. Pregorel bo, so govorili. Pa ni.

V torek, 19. 8. 2008, je Vasilij na Kitajskem, kakih 1000 kilometrov od Pekinga, z izjemnim uspehom zaključil svoj olimpijski jadralni maraton.

Pojav pregretosti je v raznih oblikah športnega urjenja pogost. Človek, ki svojo duševnost preobremeni z urjenjem, v nekem smislu pregori. Zato mu njegova lastna pamet na tekmovanju povsem odpove.

Več čustvenih motenj ima kdo v duševnosti, večja je verjetnost, da bo prišlo do pretiravanja in pretreniranosti.

V primeru, da športnica ali športnik s spretno uporabo lastne ali tuje duhovne moči spravi svoje možgane pod nadzor, urjenja ne more biti v nobenem primeru preveč.

S smiselno uporabo duhovne moči namreč v Tvoji zavesti zaznavaš in prepoznavaš vse več čustvenih motenj, jih označuješ in vztrajno izčiščuješ.

Bolje urejena in bolj čista je Tvoja zavest, večji je pretok duhovne moči skoznjo in večje obremenitve vzdrži Tvoje telo. Vse bolj brezskrbno in osrečujoče uživaš v urjenju in tekmovanju.

Vasilij Žbogar se je na Olimpijado očitno pripravljal v stanju dovolj mirne vesti in dovolj dobro urejene in očiščene zavesti.

Dotok njegove notranje moči v telo ni bil moten s čustveno neuravnovešenostjo.

Njegovo hotenje je bilo tako čisto, trdno in stalno, da do pretiravanja in posledične pretreniranosti ni moglo priti.

Vsem, ki so dvomili, je z olimpijskim srebrom dokazal, da ima dovolj dobro urejeno in čisto zavest, da lahko vzdrži najbolj zahtevne načine urjenja, ne da bi si s tem škodil.

Če bo kljub uspehu ohranil moč v nadzavesti in čisto vest v svoji zavesti, bo lastni in tuji pameti dokazal, da je z jasnim hotenjem in vztrajnim delom mogoče srebro – ne da bi se bal preobremenitve – spremeniti v zlato.

Četudi je njegova notranja moč že sedaj nadpovprečno visoka, verjamem, da bi si z uporabo urjenja s pristopom Sem&vem® bistveno povečal možnosti za nadaljnje uspehe.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.