VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Rudi Klarič

Vsebina

1. DAN - STRICI •

21.06.2014

Rudi Klarič

Včeraj, v petek, 20. junija 2014, približno ob 20. uri se je Janez Janša (poveljnik tiste slovenske vojske, ki je leta 1991 pred JLA uspešno ubranila slovensko neodvisnost) javil na prestajanje pravnomočne dveletne zaporne kazni. Obsojen je bil, ker da je domnevno prejel obljubo podkupnine (na nedokazan način, na neznanem kraju, na neznan način, od neznane osebe, v neznani obliki, v neznanem obsegu ...). V spomin na ta več kot očitno politično motiviran, lobistično zamišljen, na komunističen način izveden sodni proces sem se odločil za vsak dan, ko bo Janez Janša v zaporu, napisati nekaj na to slovensko politično temo. Pri tem bom upošteval tudi glas ljudstva. Glede na dejstvo, da je v Sloveniji še vedno v veljavi sodna praksa iz časa diktature proletariata, se zavezujem, da bom vsa nepodpisana sporočila smatral kot dokaz, da se pisateljica ali pisatelj boji slovenske vladavine prava. Zato bom uporabil izključno le vsebino samo, pošiljko pa bom nemudoma izbrisal tako, da tudi v primeru, če bi nelustrirana sodna ali izvršilna veja oblasti želela poiskati pošiljateljico ali pošiljatelja vsebine, ne bi mogla najti izvora. Že danes sem prejel podatke, ki jih bom začel objavljati v naslednjih dneh.

STRICI

Do včerajšnjega petka, 20. junija 2014, sem bil pripravljen verjeti, da bodo strici iz ozadja nekako uspeli prepričati svoje nelustrirano sodstvo, ki deluje v ospredju, naj vendarle ne zapre Janeza Janše.

Stricem vsekakor ne morem očitati, da so neumni. Torej morajo vedeti, da je vsak politični zapornik zanje in za Slovenijo samo velika škoda in nikakršna korist.

Kako se jim je torej lahko zgodila tolikšna neumnost?

Sam ne bi nikoli prišel do tega, povedala mi je nečakinja enega od stricev. Njej se zdijo strici smešni, meni pa iz neznanih vzrokov zaupa, da ne bom izdal njenega imena, na neznanem kraju pa sem ji kupil tudi sladoled.

Rekla je, da so neznanega dne strici v njihovem vikendu, ki je na neznanem kraju, vsak ob svojem kozarcu modrovali, kako se znebiti Janeza Janše. Pogovarjali so se o novici, da je boter (A), nesporni voditelj lobistov, ki pomotoma tistega dne ni bil povabljen, iz obveščevalskih krogov zvedel, da obstaja listina, ki dokazuje, da je bil nek znani hrvaški lobist pripravljen na neznanem kraju, na neznan način sprejeti neznan znesek, da bi na Hrvaškem opravil vojaški posel z znano finsko Patrio. Lobist je imel ime in priimek, ki se je začel z JJ. Po neznanem obroku neznane pijače (nečakinja strica X ni videla, kaj in koliko lobisti pijejo, je pa slišala vsako besedo) je eden od stricev (B) prišel na genialno zamisel. S to listino bi lahko v Sloveniji preko zveze na Finskem dokazali, da je JJ Janez Janša.

Rečeno - storjeno. Nemudoma so preko svoje nevronske mreže pognali svoj še popolnoma ohranjen (nelustriran) lobistično organizirani tožilsko-sodni aparat. Ker pa so v prevelikem navdušenju ravnali nekoliko prenagljeno, so se ujeli v lastno zanko. Stric A (boter), ki ni sodeloval pri opisanem veseljačenju, je bil nemalo užaljen, ker so ga pozabili povabiti na zabavo (povabili pa so manj pomembnega strica, lobista C). Zato je boter poklical strica B rekoč: “Stric B, jebemti, kaj ga pa serješ. Če bo Janez Janša obsojen, bomo dobili političnega zapornika in niti ustreliti niti povoziti ga ne bomo mogli, dokler bo v zaporu. Takoj nehaj s tem idiotizmom, če ne, bom povedal, kako si z organiziranim lobiranjem hruške kradel.”

Brez nepotrebnega odlašanja je ozmerjani in streznjeni stric B poklical nekaj neznanih absolutno nelustriranih stricev, neznanih lobistov na Ustavnem in Vrhovnem sodišču Republike Slovenije in zahteval, da: “Nemudoma oprostijo Janeza Janšo, ker bo le-ta imel od zapora več koristi kot škode. Nekoliko se bo spočil, verni, neverni in preostali bodo molili zanj. V miru božjem bo lahko napisal knjigo. Ko pride iz zapora, pa bo močnejši, bolj izkušen in previdnejši kot kdajkoli prej”.

Strici na ustavnem in vrhovnem sodišču so v globoki tajnosti, na neznanem kraju, neznanega dne, na neznan način ... staknili nevrone. Zavedali so se: če bodo Janeza Janšo oprostili, bodo morali ponosno priznati, da so delali po vest prezirajoči lobistični sodni praksi organizirani v času vladavine ZKS. Nekako pa jim je tudi že prišlo na uho, da je brezvestno ravnanje v času nove ustave protiustavno in celo kaznivo dejanje. Če pa Janeza Janše ne oprostijo, bodo imeli težave z maščevalnim botrom (stric A), ki je zelo priljubljeni stric, ki ne prisega na svojo vest. Vesti se je za vse večne čase odrekel, ko je deponiral brezpogojno večno ljubezen in poslušnost pokojnemu maršalu.

Ker je večina stricev na ustavnem sodišču že precej betežnih, so se odločili Janeza Janšo raje zapreti kot ponosno javno priznati, da še vedno hodijo in bodo večno hodili edinole po večni poti brezvestnosti.

Boter (stric A) je odločil, da se je treba stricu B maščevati in da ga bo s svojo absolutno nelustrirano policijo, tožilstvom in sodstvom preganjal zaradi tega, ker se je lobist (stric B) osebno okoriščal z organiziranim lobiranjem. Oprostil mu bo samo v primeru, da se bo lastnik neznanega vikenda kleče opravičil, ker ga neznanega dne ni povabil, da bi se skupaj z ostalimi strici malo poveselili in skupaj organizirano lobirali. Opravičilo strica B stricu A pa je malo verjetno, ker je stric B znan kot pokončen organiziran lobist. Nečakinja neznanega strica X pravi, da bi se strici lahko hudo sprli med seboj.

Ker ima nečakinja strica X v njegovem vikendu montirano preko spleta kupljeno prisluškovalno napravo, mi je obljubila, da mi bo, če ji bom na neznanem kraju še kdaj kupil neznano vrsto sladoleda, občasno še pripovedovala o meni neznanem dogajanju. Jaz pa sem se odločil, da vas bom o zadevi obveščal vsak dan, dokler bo Janez Janša politični zapornik.

delo ciste vesti

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.