VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Kaj pa, če je sodišče pokvarjeno?

Vsebina

2. DAN - BREZPOGOJNA LJUBEZEN •

22.06.2014

Rudi Klarič

SODIŠČE JE POTREBNO SPOŠTOVATI

Po radiu, v časopisih in TV poročilih je mogoče v zvezi z sojenjem zoper Janeza Janšo zaslediti bolj ali manj poenoteno mnenje: ni važno, kako sodišče deluje, v vsakem primeru ga je potrebno spoštovati. Če sodišče ne bo spoštovano, je to začetek konca demokracije v Sloveniji.

To stališče me dramatično spominja na še zelo živo miselno dediščino propadle SFRJ, ki še vlada v slovenskem sodstvu in pretežno tudi v novinarstvu oziroma javnosti.

Zgodovinsko dejstvo je, da vojaško in ideološko silo odlično oborožene in brezkompromisno vodene socialistične Jugoslavije Janez Janša ni premagal zato, ker bi imel več orožja in vojakov. Prav nasprotno. Vojakov je imel malo in bili so slabo oboroženi. Uspešno je lahko vodil zmagovito slovensko osvobodilno vojno izključno samo zaradi domoljubja, svoje visoke morale in v relativno čiste vesti, iz katere sta izhajala pogum in odločenost, ki sta bistveno pripomogla k zmagi.

Visoka morala in čast Janeza Janše nedvomno izhaja iz njegove odločitve, da je z izstopom iz organizacije, katere član je nekdaj bil, očistil za lastno zavest škodljivega pripadništva. Imel je dovolj vesti in časti, da se je sam pogumno izločil iz za njegovo vest in čast škodljive družbe. Ni deponiral partijske knjižice. Vrgel jo je v ogenj miselne in dejanjske prenove Slovenije.

Jugoslavija je propadla prav zaradi vztrajne in porazne zahteve njenega vodstva, da je potrebno Tita in njegovo partijo spoštovati, ne glede na to, koliko domobrancev, belogardistov, četnikov, ustašev, oporečnikov, vestno mislečih in delujočih in njihovih bližnjih ... so brezpogojni pripadniki ljubezni do Titove večne poti po zaključeni vojni brez sojenja umorili in njihova mučena telesa odvrgli v kraške jame in opuščene rudniške jaške ... zakopali na neznanem kraju brez groba in nagrobnika.

Mnogi (tudi moji) sodni postopki dokazujejo, da sodišče RS v času demokratične ustave RS brez senčice sramu in ne da bi se mu bilo treba bati ljudstva (prisegi ministra za pravosodje in predsednika države navkljub), nekaznovano uporablja sodno prakso iz časa SRS. Tako sodišče deluje nevestno, nečastno in ni vredno spoštovanja. Nasprotno, vredno je javne obsodbe. Za hiter izhod iz gospodarske slepe ulice in duhovne revščine je tako sodišče nujno potrebno odločno in javno obsoditi in mu najstrožje prepovedati kontinuiteto uporabe iz socializma podedovane brezvestne sodne miselnosti in prakse.

Javna obsodba nevestno delujočega sodišča vsekakor ne more pomeniti konca demokracije. Pomeni lahko samo začetek konca obdobja, v katerem so lahko nekaznovano sodile in sodili podkupljene sodnice in sodniki brez vesti in časti. Javna obsodba načina sojenja Janezu Janši ne pomeni konec demokracije v Republiki Sloveniji. Pomeni njen začetek.

Nekoliko o tem - kako, s čim in koliko časa so bili podkupljeni sodnice in sodniki v SRS - pa v mojem jutrišnjem sporočilu. Upam, da mi bo pri tem nekoliko pomagala tudi zanimiva nečakinja strica X, ki na neznanem kraju, ob neznanem času, na neznan način prisluškuje meni tujim, zato pa njej toliko bolj domačim, dobro znanim stricem.

delo ciste vesti

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.