VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Čez sladoled ga ni ...

Vsebina

5. DAN - ODLOG ZAPORNE KAZNI •

25.06.2014

Rudi Klarič

MOJSTRI ZAVLAČEVANJA

Z nečakinjo strica X (v nadaljevanju NSX) sva se, kot običajno, sestala na znanem kraju, znanega dne, ob običajni uri.

Zavrnila je sladoled rekoč: “Nočem, da misliš, da ti pripovedujem o stricih zaradi sladoleda.” Ostro me je pogledala in pojasnila: “O stricih ti pripovedujem iz čistega užitka.” Potem se je nekaj minut zvijala od prešernega smeha.

Povedala je, da je boter še vedno zelo jezen, ker je stric F sedel na njegovem stolu takrat, ko boter domnevno ni bil povabljen na zabavo lobistov. Izkazalo se je, da je prav takrat, ko ga je stric B klical po prenosnem telefonu, na vrtu kosil travo. “Hudičeva kosilnica je tako ropotala, da nisem slišal telefona.” je nerad priznal. Iz dobro obveščenih krogov je zvedel, da ima gospod Putin neslišno kosilnico in razžirala ga je zavist.

NSX je še povedala, da je v društvu lobistov cela zmeda, ker Janša ni zaprosil za odlog služenja zaporne kazni. Kaj takega nihče niti v najbolj groznih sanjah ni pričakoval.

Celo prijazni boter, ki v društvu velja za nezmotljivega, se je očitno zmotil. Njegov načrt je bil tako preprost, da skorajda ni mogel spodleteti: “Janša bo prosil za odlog služenja zaporne kazni. Mi mu ga bomo dali in bo na svobodi. Ves čas odloga ga bomo lahko zasmehovali in mu očitali, da je obsojenec, ki bi moral biti v zaporu, je pa na svobodi samo zato, ker je njegov odvetnik podkupil naše brezmejno pošteno vrhunsko sodišče. Vsi mu bodo zavistni in zato bo izgubil na volitvah. Doma bo pri Urški in otrocih, zato nikomur ne bo padlo na pamet, da bi molil zanj. Tako bomo lahko odlagali odločitev do konca volitev in - po potrebi - še poljubno število let. Potem pa ga bomo bodisi zaprli ali pa pomilostili, kar bo pač takrat za nas najbolje in zanj najslabše.”

Ker je NSX igralsko nadarjena, je odlično posnemala tenko piskajočo govorico strica C: “Tovarši, povem vam in zapomnite si, Janša je baraba, da mu ni enake. Šel je v arest iz same hudobije. Morali bi ga fentati, ko je bil še čas.”

Stric B je nostalgično pripomnil: “Bogve ali bo sploh še kdaj hotel ven”.

Stric X je nesrečno prikimal in dodal: “Sedaj se vsem smili in vsi bodo, dokler bo v zaporu, molili zanj. Spet nas je zajebal.”

Stric B je dodal: “Ne samo molili. Tudi volili bodo njegovo SDS. Če se bosta s Cerarjem združila, smo opleli.”

Nekaj časa so se nemo gledali.

Potem je boter, ki je bil idejni vodja, dvignil glavo in oznanil: “Imam idejo.”

Staknili so glave.

“Več ne vem,” je NSX skomignila z rameni, “ker so začeli šepetati.”

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.