VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

NA NEZNANEM KRAJU

Vsebina

8. DAN - BOTROVA PLESKAVICA •

28.06.2014

Rudi Klarič

BOTROVA PLESKAVICA

Ker je smoja agentka NSX osumljena, vam ne smem zaupati, iz katerega vira sem zvedel današnjo novico. Prisluškovala je stricem, ki so na vrtnem pikniku pekli čevapčiče in pleskavico za botra. Skrita je bila v krošnji neznanega drevesa (domnevam, da je bila lipa), ko jo je popadel nenadni napad hihitanja in so jo zalotili. Povsem zadovoljivo je pojasnila, da je šla tja nabirat bezgove jagode, vendar so jo vseeno grdo gledali.

Zgodilo se je takole:

Stric X je na žaru pod lipo zalival botrovo pleskavico s pivom Union neznanega izvora (ki ga dobiva neposredno od neznane pivovarne kot redni mesečni zasvojenski paket) in pripovedoval:

“Stalno vam zagotavljam, da je Janša nevaren in da bi ga bilo potrebno že zdavnaj na neznan način ponesrečiti in na neznanem kraju, brez nagrobnika in spomina zakopati. Pa mi nihče ne verjame. Sedaj pa imate. Razpolagam z novim dokazom, da je Janša slepar in baraba.”

NSX je napela ušesa in je čisto pozabila, da sedi na veji. Sedaj bo izvedela nekaj, kar ji bo olajšalo vest. Končno bo dobila dokaz, da Janša le ni nedolžen. Njena vest jo sili, da ovaja mafijske strice v korist Janše. Njena izjemno inteligentna pamet pa ji ves čas stiha prigovarja, naj se ne ozira na vest. Tako je ves čas razpeta med svojo pamet in vest. Če bi se izkazalo, da je tudi Janša zločinec, bi bili vest in pamet prav gotovo enakega mnenja: “Nima smisla hoditi na volišče. Vsi so isti.”

Zato je s posebnim zanimanjem in naklonjenostjo prisluhnila pripovedi svojega belo brkatega strica.

Strici so odtrgali pogled od mletega mesa na žaru. Z zanimanjem so sledili visoko piskajočemu, globoko prizadetemu in tudi značilno predirno kričavemu govoru strica X.

“Pozorno poslušajte in pomnite, kar vam pravim. Ta baraba in prevarant je šel v arest v petek 20. junija zvečer!”

Kot dedek Mraz z božičnim darilom se je stric X prijazno zazrl v botra in si pogladil brke. Potem je nekoliko bolj mirno, poudarjajoč vsako besedo razložil:

“Če to ni zločin, potem nič nočem. Prevaral je državo, nasral je sodišče in tožilcu ne bo težko dokazati, da je šlo tudi za neke vrste neznano davčno utajo. Štelo se mu bo, da je bil že 20. junija prvi dan v zaporu, v resnici pa je bila, ko je prišel noter, že noč. To je še en neizpodbiten dokaz, kako prevarantski in kako nevaren in zahrbten je Janša.”

Stric X je malo pomolčal, videlo se je da na tihem preračunava, potem pa je pomenljivo oznanil:

“En cel dan manj bo sedel. Sramota.”

Nečakinja strica X na drevesu si je oddahnila. Na tihem se je bala, da je Janša res zagrešil kaj takega, česar so zmožni narediti njeni strici, in to bi ji težko padlo. Ko so zaslišali njeno hihitanje, ki je prešlo v nezadržni sproščujoči smeh iz košatega drevesa nad sabo, bi ji prav slabo kazalo, če ne bi boter nenadoma zgrožen ukazal: “Pleskavica!”

A je bilo že prepozno. Med zgražanjem strica X je nenadzorovano mleto meso na žaru zagorelo kot prvomajski kres na Cankarjevem vrhu nad Čadom.

Na pikniku sta bila prisotna tudi strica iz ustavnega in vrhovnega sodišča in stric iz državnega tožilstva. Vsi trije so bili enotnega mnenja:

“S nesramnim požigom botrove pleskavice je splošna nevarnost in škodljivost Janše neizpodbitno izkazana, potrjena in dokazana.”

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.