VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

KDOR TIŠČI GLAVO V PESEK, POSTAJA HUDO ŽALOSTEN NOJ

Vsebina

12. DAN - PRILIKA O NOJIH •

02.07.2014

Rudi Klarič

PRILIKA O NOJIH

Prejel sem neverjetno število odzivov na opis PREBUJEVALNICE v prejšnjem neodvisnem komentarju. Če bi bil lahkoveren, bi pričakoval, da me bodo Slovenke in Slovenci množično spraševali, kako čimprej priti do javne ali svoje lastne PREBUJEVALNICE.

Lahkoveren človek bi vsekakor pričakoval množico vprašanj v slogu: “Ali je res, da je mogoče z energijskim poljem čiste vesti v PREBUJEVALNICI vestno urejati in čistiti lastno miselnost in učinkovito spodbuditi naravno samozdravilno moč organizma?”

Ker sem, odkar uporabljam svojo PREBUJEVALNICO, vsak dan manj lahkoveren, me seveda ni presenetilo, da vas zanima edinole:

“Kako bosta teta in stric volila po svoji vesti, če pa je nimata?”

Stvar je povem preprosta.

V filmu VEJE V VETRU 

- POVEZAVA>POTUJ Z MANO - (PZM22, PZM23)

POVEZAVA> 1969 - VEJE V VETRU – 29’15”

sem v načelu povedal in obrazložil, kako to gre.

Vsebina, ki sem jo prikazal v filmu, pripoveduje približno tako: “Ko se človeško bitje rodi, bo ostalo na ravni živali, če odrašča v družbi živali. Po drugi strani pa se v človeku, ki se uglasi na tujo čisto vest, prej ko slej prebudi tudi povezava s tujo in posledično tudi z lastno vestjo. Ni več opica. Postane vestno delujoča, ustvarjalna, duhovno svobodna, neodvisna in samostojna osebnost. Tega ni mogoče doseči na brezvesten način. Če nimaš povezave z lastno ali tujo čisto vestjo, Ti ne pomaga niti diploma, niti doktorat, niti znanje vseh jezikov sveta.”

Sporočilo mojega filma Veje v vetru v bistvu pomeni, da si tisti, ki še nimajo neposredne povezave z lastno vestjo, lahko pomagajo s tujo čisto vestjo. Poiskati morajo torej povezavo s človekom, ki ima čisto vest. Takih pa v Sloveniji – po uničujoči vladavini slabe vesti in posledične sodne in politične brezvestnosti – še ni ravno v izobilju.

Zatorej si teta in stric in celo sam boter, skratka vsakdo lahko pomaga tako, da prisluhne – na primer – vesti Janeza Janše. Seveda le pod pogojem, da ima Janez Janša bistveno bolj čisto vest od botra in njegovih lobistov.

O tem, kaj sporoča vest Janeza Janše v zvezi z volitvami, ne more biti niti najmanjšega dvoma. Verjamem tudi, da vsaka (moja, Janezova, Tvoja ...) čista vest ponuja predvsem dve možnosti.

Prva možnost, ki jo botru, tetam, stricem in vsakomur sporoča moja vest, je, naj si prizadevajo za Janezovo izpustitev in njegovo vrnitev domov k sinovoma in Urški. Če kdo misli, da za njegovo izpustitev ne more storiti nič, je v hudi zmoti. Vsakdo lahko kaj stori za po nedolžnem obtoženega, po nedolžnem obsojenega in po nedolžnem zaprtega človeka. Jaz – na primer – vsak dan napišem en neodvisni komentar. Ti – na primer – vsak dan prebereš moj neodvisni komentar in ga morda celo pošlješ komu, ki še ne ve zanj. Veliko je takih, ki se redno sestajajo pred sodino palačo in protestirajo.

Če kdo ne zmore nič drugega, lahko vsaj moli za izpustitev Janeza Janše. Lahko moli za predsednika vrhovnega sodišča in predsednika ustavnega sodišča, da bi njuno superinteligentno, superizobraženo in superizkušeno in z lastno in tujo slabo vestjo superobremenjeno pamet čimprej srečala tuja čista vest.

Če boter, tete in strici ne znajo moliti, nič hudega. Moja vest mi pravi, da botru, na primer, sploh ni treba znati moliti. Lahko prižge svečo pred sodiščem, lahko razobesi na svoji hiši kitajsko, kubansko ali bivšo ZK zastavo s srpom in kladivom ali slovensko zastavo s krvavo rdečo zvezdo ..., da bomo vsaj vedeli, pri čem smo. Marsikaj se da narediti za lastno čisto vest. Lahko pa seveda vtakneš glavo v pesek in se reinkarniraš tako, da postaneš (g)noj. Noj je vsakomur znana žival z značilno majhno glavo (na sliki). Če si hočeš bolje ogledati nojevo glavo, moraš klikniti na sliko, da narediš povečavo in morda po nojevem izrazu na obrazu prepoznaš prihodnost duhovno uspavanih.

Druga možnost, ki jo vsakomur priporoča moja čista vest, je na volitvah voliti Janeza Janšo in njegove politične somišljenike in zaveznike v SDS. Pa ne zaradi tega, ker bi bila Janševa stranka edina odrešenica vseh slovenskih težav. Z volilno udeležbo in izborom lahko bolj kot kdajkoli prej pokažeš, kako ocenjuješ delovanje slovenskega sodstva.

Boljših možnosti za pokazati spoštovanje do lastne čiste vesti (v tem zelo posebnem in vsekakor zgodovinskem slovenskem trenutku) – po moji vesti – skorajda ni.

delo ciste vesti

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča

 
Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.