VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Tako je prikupen, gotovo bo izvoljen!

Vsebina

14. DAN - BILI SO TAKO PRIKUPNI •

04.07.2014

Rudi Klarič

MOČ RESNICE

Potem, ko je prebrala moj prejšnji neodvisni komentar, se je NSX jezila name.

“Nekaj norcev te vpraša, kaj je to lustracija, pa že napišeš cel traktat o tem. Kaj misliš, koliko bralcev boš dobil s tako zateženo temo?”

“Prav malo me briga, koliko bralk in bralcev zanimajo moje vsebine. Tistim nekaj, ki jih zanima, kar pišem, in ki to cenijo, pa sem dolžan ponuditi zdravilno resnico in ne marketinške zlaganosti. Zate vem, da boš prebrala vsak moj neodvisni komentar, četudi bo grenak in zatežen, ker veš, da za Tvoje jajčnike, maternico, pljuča, jetra, želodec, ledvice, srce in hrbtenico potrebuješ čisto (četudi grenko) zdravilo. Če ne boš več hotela jemati tega zdravila, to ni moj problem. Ker nisem odvisen od nobenega strica, lahko pišem po svoji vesti in ne tako, da bi bilo vsakomur všeč.”

Potem sem se globoko oddahnil in lahkega srca opisal, kaj se je dogajalo v Sloveniji potem, ko se je izkazalo, da Jože Pučnik in Janez Janša lahkoverno verjameta, da se bodo zločinci sami od sebe poboljšali.

Opazivši lahkovernost obeh osamosvojiteljev si je voditelj mreže komunistov globoko oddahnil. Stopil je na govorniški oder na Trgu revolucije in oznanil, da nič več ne bo, kot je bilo.

Postal je vzgled prijaznosti. Celo tako dober je bil, da je nemudoma deponiral oziroma shranil (na toplem, suhem in varnem mestu) svojo partijsko knjižico.

Bil je videti “tako prikupno zmeden”, da so lahkovernice in lahkoverneži “takoj vzljubili ga”. Brez nepotrebnega odlašanja so ga izvolili za prvega predsednika neodvisne in samostojne Slovenije.

Bil je tako prijazen, da je brez vsakršnega truda dosegel, da so v času njegovega predsednikovanja vsi njegovi lobisti (prej komunisti) popolnoma enaki in isti ostali na ključnih položajih v informiranju, izobraževanju, znanosti, kulturi, umetnosti, bančništvu, gospodarstvu in celo zavarovalništvu in zdravstvu. Ko je prvemu mandat potekel, je bil za nadaljevanje tovrstne predsedniške politike izvoljen (enako prikupen in priljubljen) nekdanji predsednik komunistične Jugoslavije.

Če si je kdo drznil samo pomisliti na lustracijo ali celo na uvedbo sodne prakse čiste vesti, so nelustriranci na slovenski pravni fakulteti in v slovenskih medijih zagnali tak vik in krik, da se je moral revež zagabiti sam sebi in se je kar sam tolkel po glavi. Kar brez pravne in medicinske pomoči je moral sam sebi priznati, da je popolnoma nor, ker je samo pomislil na lustracijo in posledično sodno prakso čiste vesti.

Od osamosvojitve do danes v Sloveniji še nismo imeli predsednika države, ki ne bi izhajal iz omrežja zveze komunistov. Poudarjam: prav vsi doslej izvoljeni predsedniki samostojne in neodvisne Slovenije so neposredni dediči pol stoletja vladajoče zločinske organizacije.

Prikupni in priljubljeni predsedniki Slovenije so odgovorni za to, da so na zlati svobodi vsi, ki so imeli vplivne funkcije v stranki, ki je na znan zločinski način, na znanih krajih, z znanim zločinskim motivom, na mučeniški način pomorila na tisoče znanih in še neznanih žrtev - žensk, moških in otrok - brez groba in spomenika.

Imeli smo tudi neprikupnega predsednika slovenske vlade, ki je bil odkrito in pogumno kritičen do opisanega početja. Drznil si je misliti, govoriti, pisati in delati po svoji vesti. Ta je sedaj - v pouk in opomin vsem volilkam in volilcem - v predvolilnem političnem zaporu.

Niti eni sami sodnici in niti enemu samemu sodniku (od slovenske osamosvojitve do danes) zaradi nekdanje pripadnosti zločinski organizaciji še ni bilo treba zapustiti svojega položaja. Samo zato danes še vedno potekajo politični procesi v slogu brezvestne sodne prakse. Neprikupni in neprijazni Janez Janša je samo najbolj viden primer od mnogih.

Takega načina sojenja in obsojanja ne poznam samo po pripovedovanju. Od leta 1983 do danes sem ga dodobra izkusil tudi na lastni koži.

Da so bili do leta 1990 v Sloveniji zakonodajalci, tožilci, sodniki in rablji - komunisti, me že zdavnaj več ne moti.

Da morajo slovenske sodnice in sodniki po nalogu Vrhovnega sodišča soditi po brezvestni sodni praksi še danes in so zato celo plačani z denarjem ljudstva, pa je sramota in tragedija z uničujočimi moralnimi, zdravstvenimi, gospodarskimi in socialnimi posledicami.

Za to tragedijo so soodgovorni vsi dosedanji prijazni, prikupni in povsem nelustrirani predsedniki samostojne in neodvisne republike Slovenije. In seveda tudi vsi tisti, ki so jih volili. Jaz jih nisem. Niti enega samega od njih.  

Radevoljno tudi priznavam, da verjamem, da jih ni izvolilo slovensko ljudstvo. Vsaj ne večinski del. Slebenskega naroda nimam za tako zelo duhovno neprebujenega. Izvolil jih je nekdanji državni aparat, ki je ostal po slovenski osamosvojitvi povsem nedotaknjen in vsestransko neprizadet.

Naj jih omenim te “izvoljence ljudstva”: Milan Kučan, Janez Drnovšek, Borut Pahor in še eden zaveden prvorazreden, ki je zavedno izjavil, da so povojni politični poboji v Sloveniji zanj drugorazredna tema. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.