VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

SEM&VEM - POGLED IZ PODGOZDA

Vsebina

21. DAN - BORUT PAHOR •

11.07.2014

Rudi Klarič

Tistim, ki ste že trdno odločeni za volilno podporo Janezu Janši in SDS, lahko sporočim, da je taka tudi moja odločitev. Ostalim bralkam in bralcem mojih neodvisnih komentarjev pa predlagam, da jutri, na dan volilnega molka, še enkrat premislite.

Da bi ponovno preveril pomen SDS za Slovenijo v sedanjem trenutku, sem se preko svojega nihala v možganskih celicah ponovno povezal z nadzavestnim delom vesoljnega računalnika in z onostranskim izvorom moje vesti. Tako sem glede pomena SDS dobil še dodatne informacije:

S - bela barva

SREČA - SAMOSTOJNOST - SVOBODA - SKUPNOST - SPROŠČENOST

D - modra barva

DOM - DRUŽINA - DRUŽBA - DOMOVINA - DELAVNOST - DUHOVNOST

S - rdeča barva

SODSTVO - SOCIALA - SOŽITJE - SODELOVANJE - SVETOVLJANSKOST

Gre za barve slovenske zastave.

Bela navaja pogoje, ki morajo biti izpolnjeni za uspešnost.

Modra govori o temeljih, na katerih se lahko uspešnost ohranja.

Rdeča barva označuje načine, ki so neobhodni za razvoj skupnosti.

Povezava z nadzavestnim delom vesoljnega računalnika mi sporoča, da so navedene barve lahko energijsko čiste samo v primeru, da naštete vsebine ne izhajajo iz pameti, pač pa iz čiste vesti. Moja vest mi sporoča, da ima od vseh političnih strank v Sloveniji v tem političnem trenutku najmanj moteno vest SDS. Ni rečeno, da bo vedno tako, vendar pa nedvomno velja, da ima v celotnem obdobju od slovenske osamosvojitve do danes od vseh politikov obeh spolov najbolj čisto vest Janez Janša.

VEST IN PRAVO

Nek uspešen slovenski pravnik je javno opozoril, da je neargumentirana kritika slovenskega sodstva lahko nevarna. Ni mi jasno, česa se pravni strokovnjak boji? Moja vest mi pravi, da je stanje v slovenskem sodstvu porazno. Slovenski pravni strokovnjak pa mojo pamet straši, naj nikar ne poslušam svoje vesti, ker utegne biti to nevarno.

Če komu, bi moralo biti vsaj pravnim strokovnjakom v Sloveniji jasno, da za neargumentirano obtoževanje in javno obsojanje načina delovanja slovenskega sodstva ni prav nobene potrebe. Lahko dokazljivih in že dokazano veljavnih argumentov je v Sloveniji za javno kritiko in tudi za strokovno obsodbo vrha slovenskega sodstva v več kot zadostnem številu.

Pred kratkim je celo Borut Pahor, predsednik Slovenije, glede slovenskega sodstva povedal, da bodo potrebne korenite spremembe. Ali je to kaj drugega kot neargumentirana kritika slovenskega sodstva? V svobodni državi ima vsakdo pravico povedati in objaviti svoje mnenje o vsem, zlasti pa še o sodišču. Tudi predsednik se gotovo zaveda, da ima pravico do svoje ocene. Na stanje v slovenskem sodstvu ga opozarjajo sveče in množica pred sodiščem; brez mere in meje trajajoči sodni postopki; obsodbe Evropskega sodišča za kršenje človekovih pravic v Sloveniji; mnoge krivične sodbe, s katerimi se bodo bodoči profesorji in študentje prava morali študijsko ubadati, da se nikoli več ne bi mogle ponoviti ...

Čemu bi se bal kritično ocenjevati slovensko sodstvo? Ali je nizkotnost slovenske vladavine prava res že tako globoka, da se moram svojega mnenja in slovenskega sodstva bati? Ali je poslanstvo slovenskih pravnikov, da mi pomagajo, me branijo ali da me strašijo? Je moja vest za slovensko sodstvo koristna ali nevarna?

Niti najmanj ne dvomim, da je slovensko sodstvo nujno potrebno korenitih zdravstvenih in v reprodukcijskih delih organizma tudi operativnih posegov. Zato predlagam vsakomur, ki ceni in spoštuje lastno vest, da se v nedeljo odpelje ali pa kar peš odpravi na svoje volišče in voli SDS in njenega političnega zapornika. Po moji vesti je to najlažji in najhitrejši način za korenite spremembe v slovenskem sodstvu.

Ko sem pisal zgornjo vsebino, sem si hotel poenostaviti delo. Torej sem v izogib neštetemu mučnemu ponavljanju pojma slovensko sodstvo pisal okrajšavo SS. Ko sem prebral napisano, sta me, kdo ve zakaj, popadla podzavestna groza in strah.

Če si prebereš moje besedilo še enkrat tako, da namesto slovensko sodstvo bereš SS, utegneš bistveno lažje razumeti svarilo izkušenega slovenskega pravnega strokovnjaka. Kritično ocenjevanje slovenskega sodstva (s čisto vestjo ali z argumenti) je znalo biti v socialistični sodni praksi, ki je v veljavi še danes, življenjsko nevarna zadeva.

Jutri in v nedeljo je zapovedan volilni molk. Zato bom raje pisal o NSX ali čem drugem.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klarič

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.