VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

BO ZIMA TRAJALA VEČNO ?

Vsebina

24. DAN - ZIMA V JULIJU •

14.07.2014

Rudi Klarič

ZAMRZNJENA POMLAD

NSX mi je poročala o navdušenju tet, stricev in njihovih lobistov nad volilnim uspehom zmagovalca volitev 13. julija 2014.

Zmaga Mira Cerarja za njih pomeni predvsem na pričakovani sestavi parlamenta utemeljeno pričakovanje, da lustracije ne bo in se bo lahko za nedoločen čas še naprej ohranila obstoječa sodna praksa slovenskega sodišča.

Vendar zgodovina dokazuje, da vsaka ledena doba prej ko slej mine. Vse je samo vprašanje časa.

Kaj bo storil politik, ki mu je podtalna moč stricev in dediščina staršev (morda celo proti njihovi volji) ponudila izjemno življenjsko priložnost in odgovornost?

Bo izvoljenec ljudstva vtaknil glavo v pesek glede Janeza Janše, ne ozirajoč se na mnenje Matevža Krivica in vseh za pomladjo žalujočih, ki vsaj malo slutimo, kaj je vest.

Če bo izvoljenec kot predsednik slovenske vlade reševal slovensko moralo in gospodarstvo tako, da bo gradil na stari politični in sodni praksi, bo nedvomno gradil na nenosilni podlagi. Vsak vsaj za silo priseben človek pa ve, kaj se zgodi z zgradbo, ki ima trhle temelje.

Ime Miro Cerar mi je znano po sijajnih športnih uspehih in nepodkupljivosti sijajnega športnika, ki si je prav vse svoje uspehe in ugled zaslužil s trdim delom. Ime vrhunskega športnika je veliko prispevalo k volilni zmagi imena, ki je povezano s svetovanjem na področju sodnih vsebin svetovanj dvomljive vrednosti. Znane so mi sodbe slovenskega sodišča, ki ljudstvu niso, ne morejo biti in nikoli ne bodo mogle biti v čast. In ne more biti dvoma, da je včerajšnji izvoljenec ljudstva je glede na dosedanjo svetovalsko vlogo na ustavnem sodišču nedvomno pomemben del slovenskega pravosodja.

Ime športnika Mira Cerarja imam v tako svetlem spominu, da bom za jutri pripravil predlog za politika Mira Cerarja.

To je pač v tem težkem času zamrznitve za slovensko pomlad vse, kar je v moji moči.

ŠE O POLNI LUNI

Polnočna zmaga Nemških nogometašev nad Argentinskimi je potrdila pomen prisebosti. Zmagali so Nemci, ki so izkoristili svojo največjo in skorajda edino priložnost. Argentinci niso uspeli, četudi so imeli neprimerno več priložnosti. Bili so preveč čustveni, da bi lahko bili v odločilnih trenutkih dovolj prisebni.

Prisebnost seveda ni pomembna samo na športnem polju. Skupaj z znanjem, poštenostjo, izkušenostjo, modrostjo in vestnostjo odloča tudi v politiki.

Za razliko od športa pa politična zmaga dosežena ob polni luni ni nujno trajna. Koliko je vredna, bo slej ko prej pokazal eden od množice naslednjih mlajev.

 

 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.