VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Ivan Cankar iz filma Za hlapce rojeni

Vsebina

25. DAN - ZOSS 1 - PISMO ZA SMC •

15.07.2014

Rudi Klarič

ZAKON O SLOVENSKEM SODIŠČU (ZOSS)

V skladu z mojim včerajšnjim neodvisnim komentarjem pošiljam na naslov predsednika in poslancev SMC naslednji javni predlog.

Spoštovani člani, poslanci in predsednik SMC!

Verjamem v možnost, da so vaši nameni častni. Vendar se za moja leta ne spodobi biti lahkoveren. Zato potrebujem dokaz o vaših dobrih namenih.

Zame je povsem vseeno, ali ste levi ali desni. Za osebo, ki se odloča vestno, je povsem vseeno, ali se podpisuje z levico ali desnico.

Z večinsko zaupnico ljudstva je vaš osebni in politični življenjski smisel in pomen dobil na teži in odgovornosti. Veliko bi mi pomenilo, če bi ravnali vestno, še preden bo vaš predsednik z Ustavo RS prisiljen priseči, da bo ravnal po svoji vesti. Zato predlagam naslednje:

  1. Da skupno (kot po volji ljudstva vodilna politična stranka) in posamično (kot izvoljene politične osebe) predlagate Vrhovnemu sodišču RS, da v najkrajšem možnem času (brez nepotrebnega odlašanja) odloči o obsodbi Janeza Janše. Nesporno je namreč, da ga velik del ljudstva v domovini in tujini smatra za političnega zapornika.
  2. Glede na doseženo zaupnico ljudstva in prepričljivo večino v parlamentu predlagam, da v interesu ljudstva, katerega neodtujljivi del je tudi Janez Janša, po nujnem postopku pripravite in predlagate Zakon o slovenskem sodstvu (ZOSS), z namenom preroditve in preobrazbe celotne slovenske sodne veje oblasti. Predsednik Slovenije je namreč neposredno pred volitvami, na katerih ste bili izvoljeni, izjavil, da je slovensko sodstvo potrebno temeljite preobrazbe.

Moja vest mi (skupaj z mojimi izkušnjami iz domovine in tujine) sporoča, da je poglavitni vzrok za kritično moralno in gospodarsko stanje v Sloveniji zavožena sodna praksa. Sodni praksi, ki je obsodila Janeza Janšo, je (s sprejetjem nove ustave leta 1991) že pred več kot 20 leti potekel rok trajanja. Iz znanih in povsem nedvoumnih motivov in razlogov (interesa tet, stricev in drugih sorodnikov oziroma sorodnih duš iz ozadja) zakona za preobrazbo slovenskega sodstva ni predlagala nobena slovenska vlada niti slovenski parlament niti noben dosedanji slovenski predsednik države.

V prihodnjih dneh vam bom preko te spletne strani pošiljal predloge, kaj vse bi moral vsebovati ZOSS, da se sorodne duše (volkovi) v ozadju ne bi preveč vznemirili in bi moja vest (koza) vseeno ostala snežno bela.

In kot bi dejal najbolj znan slovenski Ivan:

”Čez hribe in doline pozdravljeni!”

culturaeuropaea@gmail.com

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.