VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
1. DAN - STRICI •

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Rudi Klarič v Port Sudanu 1974

Vsebina

28. DAN, 18.7.2014 - TELEKOM SLOVENIJE 1 •

 

18.07.2014

Rudi Klarič

VLADAVINA NOROSTI

Ta teden je nad mojo hišo na Podgozdu v nizkem letu zaokrožilo slovensko vojaško letalo.

Dan ali dva za tem se je mimo v nizkem letu pripeljal slovenski policijski helikopter.

Prijetno mi je bilo videti, kako država skrbi za mojo varnost.

Včeraj mi je odpovedala spletna povezava, tako da nisem mogel objaviti neodvisnega komentarja. Tudi to je bistveno prispevalo k moji varnosti, saj nisem mogel objaviti svoje raziskave o slovenski javni upravi in javnem sektorju, kar bi lahko bilo zame nevarno.

Zaradi objave javne tajnosti bi me lahko slovensko tožilstvo obtožilo, slovensko sodstvo bi me lahko v pet do dvajsetletnem sodnem postopku brez nepotrebnega odlašanja obsodilo, slovenska policija pa bi me zaprla, takoj ko bi dobila ukaz. Vendar vsega tega ne bo, saj mi je iz neznanega vzroka, na neznan način odpovedala spletna povezava.

To me spominja na čas, ko je nek redno zaposleni (zavedni član mreže) na nacionalni televizijski postaji občasno cenzuriral takrat še edini slovenski televizijski program. To je počel tako, da je telefoniral “našemu človeku” na Krvavec, ki je za nekaj sekund ali minut (po potrebi) “pokvaril” televizijski oddajnik. “Okvara” se je seveda “po naključju” vedno zgodila prav takrat, ko je potekal najbolj problematičen del problematične televizijske vsebine.

Na Telekomu Slovenije so moji sodelavki prijazno razložili, da jih je predvčerajšnjim močno prizadelo bliskanje in grmenje narave in da bodo imeli kar za nekaj dni dela s strahotnimi posledicami. Ko bodo utegnili, si bodo prišli k meni ogledat tudi njihovo škatlico z njihovim priključkom, ki se je morda pokvarila. Ne morejo povedati, kdaj me bodo spet priključili. “Mogoče v soboto, morda v nedeljo, morebiti v ponedeljek ... Ne vemo ... Bomo videli ...”

Za hip sem pomislil, da sem se spet znašel v obdobju 1945-1990. Morda se nahajam v letu 1974 v Port Sudanu. Moral sem pogledati naslovnico svojega Naravnika, da sem spet verjel, da res že teče leto 2014. Potem se mi je posvetilo: pogledal se bom v ogledalo in, če imam na glavi turban, sem morda v Omdurmanu na tržnici. Ne vemo ... Bomo videli ... Vendar mi je ogledalce na steni pokazalo mojo podobo brez arabskega pokrivala. Pogledal sem na svetovni zemljevid (ki je tudi del Naravnika) in ugotovil, da živim v Sloveniji, leta 2014, tukaj in zdaj po srednjeevropskem času v družbi s Telekomom Slovenije.

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.