VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

DOPUST Z GLAVO V PESKU

Vsebina

30. DAN, 20.7.2014 - PREDSEDNIK NA DOPUSTU

20.07.2014

Rudi Klarič

PREDSEDNIK NA DOPUSTU

O, Telekom Slovenije, zakaj si me zapustil!? Moj telekomov spletni priključek na Podgozdu je crknil. Moral sem se odpeljati v Ljubljano, k sodelavki, katere imena ne smem izdati, ker bi slovensko sodstvo to lahko razumelo kot sabotažo Telekoma Slovenije, davčna uprava pa bi jo lahko obdavčila. Preko njenega računalnika bom namreč, kljub pokvarjenemu priključku na Podgozdu 5, lahko uspešno vstopil v svetovno spletno omrežje. Tako Ti sedaj lahko sporočam, da je predsednik slovenskega vrhovnega sodišča odšel na dopust, v zaporu pa pustil Janeza Janšo. Naj čaka ... Da bo za drugič vedel, kaj vse lahko najvišji slovenski sodni uradnik povsem nekaznovano lahko stori z vsakomer, če se mu le zahoče ...

Ne morem si zamisliti, da bi šel vesten človek na dopust in bi v tem času imel v zaporu nespornega ljudskega junaka, voditelja slovenske osamosvojitvene vojne ali kogarkoli drugega, za katerega obstaja utemeljen sum, da je bil obsojen na brezvesten in celo protipraven način.

Predstavljaj si, na primer: od Tvojega urada, bi bilo odvisno, koliko časa bo v zaporu človek, za katerega pomemben del Slovenk in Slovencev verjame, da je politični zapornik in bi obstajal celo utemeljen sum, da je bil po krivem obsojen, Ti pa bi šel mirno na dopust.

Tudi če bi šlo za povsem vsakdanjega človeka bi to bilo vsekakor brezvestno dejanje. Še toliko večja pa je brezvestnost, ker gre za utemeljen sum, da je bil zapornik v sodnem postopku mimo trdnih dokazov zlonamerno obsojen in zaprt samo zaradi svojega povsem zakonitega političnega opozicijskega delovanja. 

Jaz se ne bi mogel odpeljati na počitnice v primeru, če bi bilo od mojega dela oziroma moje prisotnosti odvisno zdravje nekoga, ki bi mu z mojim energijskim poljem čiste vesti lahko pomagal.

Ker si kar nekaj oseb redno pomaga z mojimi urjenji za spodbujanje samozdravilne moči telesa in krepitev prisebnosti, bi ravnal skrajno neodgovorno, če bi jih (kot svetopisemski Judež za srebrnike) izdal zaradi svoje želje po počitnicah in bi svojo glavo mirno vtaknil v dopustniški pesek.

Če bi ljudi, ki sem jim dolžan vestno pomagati, zapustil v stiski in odšel na dopust, bi vsekakor grdo umazal in izdal svojo vest. Seveda pa svoje vesti ne moreš umazati niti onečastiti, če vesti nimaš.

S svojim dejanjem sodnicam, sodnikom slovenski najvišji sodnik in javnosti sporoča, da je zanj sodniška vest povsem nepomemben, nebistven in le njegovega prezira vreden pojem. Ali je torej Ustava RS in prisega, ki od najvišjih predstavnikov vseh treh vej oblasti zahteva vestno ravnanje, samo prazno moraliziranje brez vsakega praktičnega pomena in pravne odgovornosti?

Morebiti pa predsednik vrhovnega sodišča ne ve, kaj je to vest, ker ga na fakulteti profesorice in profesorji o vesti niso znali, zmogli ali celo niso smeli poučiti?

Ali bi Človek verjel, da niti enemu od slovenskih pravnic in pravnikov na vodilni slovenski pravni fakulteti ni bilo potrebno in še vedno ni treba opraviti niti enega samega izpita o praktičnem pomenu vesti in obveznosti vestnega ravnanja?

Kaj sploh vedo slovensko sodstvo, pravnice in pravniki, državno pravobranilstvo, predsednik Republike Slovenije o tem, kaj je čista vest?

Glede na sodbe, ki jih podrobno poznam, o vesti večinoma ne vedo prav nič. Tudi moja raziskava o stanju vesti v državni upravi Slovenije dokazuje, da si večina vodilnih političnih oseb v Sloveniji samo domišlja, da imajo čisto vest.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča -

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.