VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

CERKEV NA KUREŠČKU

Vsebina

32. DAN - OBSEDNO STANJE •

22.07.2014

Rudi Klarič

GROZA IN STRAH

Nujno sem moral poklicati nečakinjo strica X. Tole s Telekomom Slovenije ni več normalno. Hotel sem zvedeti, kaj se dogaja.

NSX nekaj dni ni mogla priti zato, ker ji je bil stric ves čas za petami. Končno se je uspela izmuzniti in je poletela v smeri Podgozda z rdečim balonom neznane barve. Tako ni mogla biti sumljiva.

Ko je varno pristala na barju na iški strani visokonapetostnega daljnovoda (drugje bi bilo nevarno), sem šel ponjo z rdečo Toyoto tudi neznane barve, da ne bi vzbujal pozornosti. Vozila sva se po vaseh južne Slovenije: Ig, Dobravca, Podgozd, Mali vrhek, Škrilje, Golo, Zapotok, Kurešček, kjer sva se pod cerkvijo usedla na klopco in pol ure tiho molčala pod vtisom vsega, kar mi je med vožnjo povedala.

Povedala pa je, da je pri stricih obsedno stanje. Nihče (razen predsednika vrhovnega sodišča) ne more na zaslužene počitnice.

Na kratko. Botra so njegovi iz nacionalne javne RTV obvestili, da se je vlada odločila prodati TELEKOM SLOVENIJE.

Strici so mislili, da se bo botru zmešalo. Šele ko je vzel neznano pomirjevalo neznanega izvora, jim je lahko razložil tako, da so dojeli. Če bodo kupili TELEKOM SLOVENIJE zaostali Nemci, sovražniki komunalsocializma, bo vendar ogrožena botrova žična mreža.

Hodil je gor in dol po vinski kleti. “Ali se je vsem v vladi zmešalo? Ali je mogoče, da je Alenka pozabila, da smo preko žične mreže povezani z vsakim slovenskim gospodinjstvom? Zakaj nesrečnici nihče ni povedal, na kak način sistem deluje? Saj bi vendar morala vedeti. Saj ni po župi priplavala na položaj.”

Boter je grozeče sklenil svoj govor: “Naše veselice bo konec, če bo lastnik TELEKOMA SLOVENIJE pohlepni tujec, ki mu bo šlo samo za denar.” Potem je socrealistično dodal: “Morda bi nam uspelo, če bi ga kupili Rusi. Z njimi bi se preko strica lobista zlahka sporazumeli. A za to bo potrebno nekaj več časa. Tam vse poteka po načelu načrtnega odlašanja, kot se spodobi za socialistično sodstvo.”

Hitro kot blisk so ukrepali. Stric X je prevzel obveznost, da izbere našega človeka poštenega rodu, ki bo takorekoč iz nič ustanovil vladajočo stranko.

Nekaj malega se je izbranec za zmagovalca na volitvah upiral, češ nimam programa. Vendar sta ga teta Z in stric Ž prepričala, da mu ga bosta pomagala narediti v treh dneh in pol. Stric, ki so mu pravili Tetek, se je zavezal, da bo organiziral volitve v rekordnem času. Ker je študiral, kako študirajo v tujini, se je zelo strokovno izražal. “Hitrost je naša komparativna prednost,” je pojasnil. “Tako bodo imeli Janševi najmanj možnosti. Mogoče bo stranka ljudstva celo ostala pod pragom.”

Soglašali so, da izbranec propagande skoraj ne bo potreboval, saj volilni aparat (tisti, za katerega Američani nočejo več plačevati licence) hvala Bogu še deluje. Ne bo sicer izvoljen sto odstotno, a za silo bo tudi tretjina glasov zadoščala. Program nove stranke mora vsebovati tri obvezne točke:

  1. Ob volilni zmagi mora zmagovalec izjaviti, da so bile volitve legitimne.
  2. Koalicijo izvoljenec ljudstva lahko sklene s komerkoli, razen s tistimi, ki imajo zaničljiv odnos do socialistične sodne prakse in tovrstne vladavine prava.
  3. Za nobeno ceno prodati TELEKOMA SLOVENIJE.

Ostale točke programa si lahko izvoljenec ljudstva poljubno izmisli.

Tetek je vprašal: “Kaj pa če bo kdo oporekal legitimnosti volitev, ker je slovensko sodišče v volilnem času imelo v zaporu vodjo opozicije?”

Boter se je vzravnal, da je bil naenkrat videti za glavo višji. “Če bo kdo trdil, da volitve niso bile legitimne, ga je potrebno osmešiti, popljuvati, fizično in komunikacijsko onemogočiti in za vse večne čase diskreditirati. Ni pa ga treba ubiti. To je zastarelo. Izklopiti mu je treba internet. Ga na smrt prestrašiti. Kaj ne veste, kaj je o taki barabi zapisal tovariš Prešeren?”

Vsi so bili v zadregi. Nihče ni vedel, na kateri izrek pisca besedila slovenske državne himne misli veliki vodja. Kako kaznovati vsakogar, ki bi si upal trditi, da so bile te volitve nelegitimne?

Boter se je dvignil na prste in tako postal še višji. S presenetljivo nadzorovanim glasom je oznanil: “Tovariš France je za takega človeka zapisal: 'On živi, umrje brez dnarja'.”

Čeprav je bila klopca v senci, mi je postalo vroče. Nekoliko zaradi poletja konec julija, malo pa tudi zaradi TELEKOMA SLOVENIJE. Spomnil sem se, kako je predsednica na hitro preklicala prodajo in odločitev prepustila novi vladi. Kako je izvoljenec ljudstva brez sramu in nepotrebnega odlašanja izjavil, da so bile volitve legitimne, in kako s SDS ne bo sodeloval, ker ima njen predsednik zaničljiv odnos do obstoječe vladavine prava.

S pojasnilom, da jo zebe, se je NSX presedla tako, da se je z zgornjim levim delom oprsja nedolžno stisnila k moji desni rami. Rešil me je zvonik. Odskočila je na svoje mesto, ko je v stolpu elektronsko vodeni cerkveni zvon začel na ves glas nabijati poldan.

Prodorno sem jo pogledal: “Ampak, potem se je izvoljenec ljudstva predrzno premislil in oznanil, da bi nastala velika škoda, če ne bo prodal TELEKOMA SLOVENIJE.”

“Saj v tem je stvar. Moral ga bo prodati. Pri Rusih pa gre vse prepočasi. Prav to sem ti prišla povedat. Če bodo novi lastniki natančni Nemci, bodo vsekakor naredili tudi tehnični pregled TELEKOMA SLOVENIJE. Od tod tam obsedno stanje.”

Počasi se mi je začelo svetlikati: “Hočeš reči, da bi lahko našli gojilnico ščurkov in seznam tehničnih oseb iz časa telefonske tožilske in sodne prakse pred letom 1991, ki bodo postale odveč?”

Pogledala me je skoraj enako cinično in prezirljivo kot Janša socialistično vladavino politike in prava.

“Če te ne bi imela tako zelo rada, bi rekla, da si popoln kreten. Tako pa vem, da se samo malo šališ z mano. Priznaj, da veš, da se je miselnost socialistične telefonske prakse in njene žične mreže v celoti, povsem nedotaknjena in neokrnjena ohranila.”

Globoko sem se zamislil. “Zaradi neizvedene lustracije torej sprememb v Sloveniji ni v miselnosti. So samo v tehniki, s katero je vladavina podedovane socrealistične miselnosti dobila še toliko večjo moč."

Končno sem razumel, zakaj je na celotnem Podgozdu crknil samo moj priključek. In zakaj smo samo nekateri nenadoma izklopljeni. Zadeva nima niti najmanjše povezave ne z nebeškim bliskanjem niti z grmenjem. Gre za strah in grozo pred novim lastnikom TELEKOMA SLOVENIJE. OBSEDNO STANJE vsekakor mora nastopiti, če je iz podedovane in nadgrajene žične in brezžične elektronike potrebno v borih nekaj tednih odstraniti tiste, ki dokazujejo povezanost botra, stricev, tet, nečakinj, vnukov ... z vsako osebo ali vsaj osebnostjo.

Kaj bi se zgodilo s tetami in strici, če bi se svet lahko nenadoma prepričal, na kakšen način je bila komunalsocialistična telefonija kar preko telefonije povezana z vsakim slovenskim gospodinjstvom?

Če nekoliko paranoično pomislim v tej smeri, se mi ne zdi več čudno, da vlada v TELEKOMU SLOVENIJE obsedno stanje. Odstranjevanje delujočih ostankov kadrovske, tehonološke in tehnične opremljenosti komunizma ni enostavno opravilo.

Čudno je le, da nečakinja strica X sedi z mano na isti klopci pod cerkvijo na Kureščku in me zaljubljeno gleda četudi ve, da imam do njenega botra in stricev tako skrajno kritičen odnos. 

V napadu nenadne nežnosti je neozdravljivo bolna NSX hotela, da ji prerokujem iz roke. Bila je zmožna izkoristiti vse pravne možnosti, da bi se je vsaj rahlo dotikal. Prijel sem jo za roko in si natančno ogledal njeno dlan.

Pomirjevalno sem ji razložil: “Lahko mi verjameš. Narava bo sčasoma vse postavila na svoja mesta. Ozdravela boš. In ne samo to. Prepoznala in odpravila boš vzrok samo navidezno neozdravljive bolezni Tvojega telesa.”

To je bil moj Neodvisni komentar objavljen na 32. dan zapora Janeza Janše - političnega zapornika.

Da ne bi prišlo do nesporazuma, sem dolžan pojasnilo tudi Tebi, ki redno prebereš vsak moj neodvisni komentar do konca. Ne zanašaj se na naravo, da Te bo duhovno prebudila. Duhovno prebuditev mora doseči vsakdo sama ali sam. Pri tem Ti je lahko v neprecenljivo pomoč moj neodvisni komentar ali pa Prebujevalnica na Podgozdu 5, nad Igom, v smeri Kureščka, vsega 15 kilometrov od središča Ljubljane.

Povezava > PRIREDITVE NA PODGOZDU

 

 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.