VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

VLADAVINA NEODGOVORNOSTI

Vsebina

35. DAN - RMV2 - NEODGOVORNOST •

25.07.2014

Rudi Klarič

IGNORANCA ALI NESPOSOBNOST?

V skladu s prisego ministric in ministrov vlade Republike Slovenije in veljavno zakonodajo so vodilne osebe v javnem sektorju državne uprave dolžne v roku 15 dni odgovoriti na vsak dopis (razen, če je šikanoznega značaja). Zato sem se pri pobudi, ki sem jo poslal na preverjene naslove in čitljivo napisana imena in priimke 1059 vodilnih oseb javnega sektorja državne uprave, zelo potrudil, da bi bila vsebina na moč konstruktivna, ustvarjalna, spodbudna in niti malo žaljiva.

Če Te zanima vsebina pobude, pošlji na zavodvest@siol.net naslednje sporočilo:

PROSIM ZA KOPIJO POBUDE, KI JE BILA LETA 2012 POSLANA NA NASLOVE 1059 IMEN IN PRIIMKOV VODILNIH OSEB V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE.

Pobuda Ti bo poslana brez nepotrebnega odlašanja, da si jo lahko prebereš, presodiš njen značaj in višino njenega smisla.

Primerjava števila tistih, ki so odgovorili, in onih, ki še po dveh letih mojo pobudo ignorirajo, dokazuje stanje prava in vesti v Sloveniji.

Utegneš pomisliti, da stanje v javnem sektorju državne uprave nima nikakršne zveze s stanjem v slovenski sodni praksi in s političnim zapornikom Janezom Janšo. Pa ima. Če bi slovensko sodstvo leta 1991 opustilo socialistično sodno prakso, bi bila danes podoba obrnjena. Na mojo pobudo bi odgovorilo najmanj 90 odstotkov naslovljenk in naslovljencev. Še bolj zanimivi podatki pa Ti bodo dostopni v prihodnjih dneh.

Zavod Vest

RAZISKAVA STANJA VESTI PRI VODILNIH OSEBAH V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE 2012

• Število oseb, ki so jim je bila poslana pobuda: 1059 oseb – 100 %

• Število oseb, ki so odgovorile na pobudo: 96 oseb – 9,1 %

• Število oseb, ki niso odgovorile: 963 oseb – 90,9 %

Če si hočeš ogledati povečano podobo razmerja med tistimi vodilnimi osebami v javnem sektorju državne uprave, ki svoje delo opravljajo pravno neoporečno in tistih 90 odstotkov, ki ignorirajo zakon, klikni na sliko VLADAVINA NEODGOVORNOSTI.

Kakšno je šele stanje v tajnem sektorju državne uprave !?

Uredba o upravnem poslovanju na podlagi Zakona o splošnem upravnem postopku in Zakona o državni upravi določa:

18. člen

(Odgovarjanje na prejete dopise) 

(1) Organ mora odgovoriti na vse dopise, ki jih prejme v fizični ali elektronski obliki, razen če so šikanoznega značaja. Organ mora na dopis odgovoriti najkasneje v 15 dneh po prejemu le-tega, če je iz dopisa razviden naslov pošiljatelja. Za zahtevnejše zadeve mora organ v tem roku izdati vsaj obvestilo o nadaljnjem ukrepanju/postopanju in realnem roku. 

(2) Organ mora odgovarjati tudi na dopise v elektronski obliki, ki so prejeti preko enotnega državnega portala.

Morebitni znesek donacije za podporo mojim raziskavam izvora in pomena zgoščenega energijskega polja čiste vesti lahko nakažeš bodisi s sklenitvijo donatorske pogodbe, v kateri je donirani projekt natančneje opredeljen po Tvojem izboru, ali pa neposredno s plačilnim nalogom UPN/SEPA (namen CHAR) na transakcijski račun:

Zavod Vest, Podgozd 5, 1292 Ig

SI56 3000 0000 9206 209

Sberbank d.d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana

Avtor neodvisnih komentarjev se zavezujem, da bo Zavod Vest vsako donacijo namenil za afirmacijo čiste vesti, človečnosti, zdrave kmečke pameti in razkrinkavanje škodljivega delovanja vseh vrst brezvestnega delovanja sodstva v Sloveniji.

Odkritja te raziskave in priporočila o ukrepih za vestno ravnanje bodo javna, in v kolikor mi bodo sredstva Zavoda Vest to dopuščala, dostopna vsemu svetu.

Prednost pri prevodih v svetovne jezike bodo imeli tisti narodi, ki bodo na navedeni transakcijski račun prispevali najmanj toliko, kolikor znašajo stroški prevoda v njihov jezik.

Moje raziskave lahko podpreš tudi z nakupom shematične upodobitve vloge in pomena vesti za človeštvo z imenom Pogled SEM&VEM (dostopno v slovenščini in angleščini).

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.