VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

ŽIVLJENJSKI POGUM = 0,09 %

Vsebina

42. DAN - RMV9 - OSEBNOSTNI ŽIVLJENJSKI POGUM

01.08.2014

Rudi Klarič

OSEBNOSTNI ŽIVLJENJSKI POGUM

V raziskavi o pomenu vesti v Sloveniji me je zanimalo tudi, koliko življenjskega poguma premorejo vodilni v državni upravi. Torej sem postavil kriterij, ki mi je omogočil oceno te odlike.

KRITERIJ ZA ŽIVLJENJSKI POGUM

Življenjski pogum ocenjujem na treh ravneh: na živalski, osebni in osebnostni ravni.

Živalski pogum ima vsakdo. Ni povezan z vestjo. Zato za mojo raziskavo stanja vesti v državni upravi ta del kriterija ni zanimiv.

Osebni pogum izhaja iz človeka kot pametnega bitja oziroma iz ambicij osebnega računalnika – človeških možganov. Kadar pamet neke osebe izračuna, da bi se pogum izplačal, postaja vse bolj pogumna. Večji dobiček se ji obeta, večja je možnost, da bo pamet postala pogumna. Če pogum ne prinaša dobička, izgine brez sledu. Tudi ta vrsta poguma za mojo raziskavo ni zanimiva, saj ne izhaja iz vesti, pač pa iz želje pameti neke osebe po dobičku.

Osebnostni pogum izhaja iz človeka kot duhovnega bitja. Izvor osebnostnega poguma je lastna ali tuja čista vest, ki človeku – duhovnemu bitju – kot svetilnik v času vsesplošne miselne onesnaženosti in posledične omračenosti kaže človečni življenjski smisel.

Kdor sledi tuji čisti vesti, je na odlični poti, ki ga bo prej ko slej pripeljala do srečanja z lastno vestjo.

Ko se srečaš z lastno čisto vestjo in jo začneš spreminjati iz teorije v prakso, se prerodiš v osebnost.

Odlikuješ se s pogumom tiste vrste, ki se pojavlja in ohranja tudi v primerih, ko se pogum ne izplača. Te vrste pogum označujem z izrazom ŽIVLJENJSKI POGUM. Za mojo raziskavo z imenom MELODIJA VESTI je pomemben predvsem osebnostni pogum.

Take vrste osebnostni pogum je, na primer, izkazal in v praksi dokazal Janez Janša. Njegovemu osebnostnemu in posledičnemu življenjskemu pogumu v čast vsak dan napišem po en neodvisni komentar od prvega dne, ko je ta osebnost (na osnovi slovenske sodne prakse in njene za mojo vest nepojmljivo čudaške utemeljitve) ta izjemna slovenska osebnost - v zaporu.

UGOTOVITEV

Od vseh 1059 vodilnih oseb v slovenski javni upravi, na katere je Zavod Vest naslovil pobudo MELODIJA VESTI, je ena sama oseba poslala odgovor, ki ga lahko po zgoraj opisanih kriterijih ocenim kot odgovor osebnostnega življenjskega poguma. To seveda ne pomeni, da nekatere delavke in delavci, tovarišice ali tovariši, gospe in gospodje v državni upravi na dan moje raziskave niso imele ali imeli življenjskega poguma. Pomeni le, da je od 1059 vodilnih oseb v slovenski državni upravi ena sama osebnost izkoristila priložnost in izkazala tak življenjski pogum, ki je skladen z mojim zgoraj opisanim kriterijem za osebnostni pogum.

Zavod Vest

RAZISKAVA ODZIVA VODILNIH OSEB V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE V LETU 2012 NA POBUDO MELODIJA VESTI

Odzivi splošno:

  • poslana pobuda: 1059 osebam = 100 %
  • odgovorov na pobudo: 96 oseb = 9,1 %
  • kršitev pravne obveznosti odgovora: 963 oseb = 90,9 %

Odzivi z oceno POGUMNO:

  • ocena OSEBNOSTNO POGUMEN ODZIV: 1 oseba od naslovljenih = 0,09 %
  • ostali: 1058 oseb = 99,91 %

OPOMBA

Moja raziskava STANJA VESTI V RS je potekala na osnovi konstruktivne pobude z imenom MELODIJA VESTI, naslovljene na 1059 vodilnIH oseb javnega sektorja državne uprave. Oba dokumenta (pobuda in seznam naslovov) lahko presodiš, če se obrneš na e-naslov: zavodvest@siol.net.

Morebitni znesek donacije za podporo mojim raziskavam v okviru Zavoda Vest lahko nakažeš bodisi s sklenitvijo donatorske pogodbe, v kateri je donirani projekt natančneje opredeljen po Tvojem izboru, ali pa neposredno s plačilnim nalogom UPN/SEPA (namen CHAR) na transakcijski račun:

Zavod Vest, Podgozd 5, 1292 Ig

SI56 3000 0000 9206 209

Sberbank d.d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana

Avtor neodvisnih komentarjev se zavezujem, da bo Zavod Vest vsako donacijo namenil za afirmacijo čiste vesti, človečnosti, zdrave kmečke pameti in za razkrinkavanje škodljivega delovanja vseh vrst brezvestnega delovanja državne uprave in sodstva v Sloveniji.

Odkritja te raziskave in priporočila o ukrepih za vestno ravnanje bodo javna, in v kolikor mi bodo sredstva Zavoda Vest to dopuščala, dostopna vsemu svetu.

Prednost pri prevodih v svetovne jezike bodo imeli tisti narodi, ki bodo na navedeni transakcijski račun prispevali najmanj toliko, kolikor znašajo stroški prevoda v njihov jezik.

Moje raziskave lahko podpreš tudi z nakupom shematične upodobitve vloge in pomena vesti za človeštvo z imenom Pogled SEM&VEM (dostopno v slovenščini in angleščini).

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.