VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

VELIKI PETER – prizor iz mojega filma VSE OB SVOJEM ČASU

Vsebina

44. DAN - RMV11 - PETER VELIKI •

03.08.2014

Rudi Klarič

PETROVO NAČELO

Nekdanji delodajalec – neki javni zavod – mi je nekoč predlagal, naj na tedanji socialistični fakulteti za izobraževanje novinarjev naredim nekaj obveznih izpitov. Brez dokazila o opravljenih izpitih bi – ne glede na kakovost mojega dela – ostal v nižjem plačilnem razredu. Tako sem v najkrajšem možnem roku opravil zahtevane izpite. Zame največja korist od tega je bila, poleg višje plače, da sem ob tej priložnosti prvič slišal za PETROVO NAČELO.

Pri tem načelu gre za neke vrste verižno reakcijo. Ko se nekdo, na primer Milan, Janez, Danilo, Borut, Alenka, Miro ... povzpne na predsedniški položaj, njegovi pameti, če se ravna po Petrovem načelu, ni treba skrbeti za nič drugega, kot voditi zanesljivo kadrovsko politiko. Zanesljiva politika pa po Petrovem načelu zahteva izbor zanesljivih kadrov, ki poskrbijo, da kateri od podrejenih za nobeno ceno ne bi bil bolj premeten od tistega, ki je v sedlu (glej sliko zgoraj).  

Po Petrovem načelu, na primer, v času, ko sem delal izpite, pamet podrejenega tovariša Edvarda nikakor ni smela biti bolj premetena od nadrejene pameti tovariša Josipa. Le tako se je lahko tovariš Edvard nadejal, da bo zapustil ta svet po naravni poti.

Če je neka pamet žrtev Petrovega načela, si bo prednostno prizadevala, da vsakogar, ki bi si prizadeval ravnati vestno, bodisi denarno onemogoči; ga na smrt prestraši; ga s spletkarsko uporabo medijev diskreditira, umaže in zasmehuje; ga prisili, da se dela neumnega, če hoče preživeti; ga vrže v norišnico ali zapor; ga politično in denarno onemogoči ali pa ga duhovno uspava, spolno zamrzne in pripravi do tega, da naredi samomor.

Če tovrstna pamet - slepo sledeč Petrovemu načelu - obvlada izdelavo, predelavo in podtikanje dokazov ali tehniko spletkarjenja (fašistično, nacistično, komunistično ... sodno prakso), lahko ostane na raznih vodilnih položajih vse življenje. Zasedati položaje in kolobariti na njih je vsa umetnost, bistvo in najvišji cilj Petrovega načela oziroma v Sloveniji še vse do danes uveljavljene kontinuitete brezvestne vladavine prava.

Ko listam po svoji raziskavi, vidim, da med vodilnimi v državni upravi najdem manj kot en odstotek nadpovprečno odgovornih, trajnostno ustvarjalnih, prizadevnih, odločnih, konstruktivnih, pogumnih, izjemnih ljudi. Odsotnost vesti v javni upravi RS je nedvoumna posledica (od 1945 do danes kontinuirano trajajoče) vladavine Petrovega načela oziroma vladavine brezvestnega sodstva in pravosodja v Sloveniji.

Ni važno, ali v Sloveniji postane predsednik Milan, Janez, Danilo, Borut, Alenka, Miro, Dedek Mraz ali Božiček. Za kontinuiteto zločinske brezvestnosti je pomembno le, da je zanesljiv. Najbolj zanesljivi pa so tisti, ki zanesljivo ne bodo zahtevali, ali celo uveljavili lustracijo.

Bog ne daj, da bi prišel Janša iz zapora, ali da bi bil spet izvoljen ... Strah pred Janšo in njegovo vestjo je neizmeren. Vsa pravna, sodna, tožilska, bančna, politična, volilna sredstva ... so dopustna, če gre za onemogočanje vesti Janeza Janše in njegovih somišljenikov. Da je Janez Janša kot politik v javnosti nepriljubljen je največji dosežek vseh, katerih pamet javno prisega na vest, v resnici pa brezpogojno sledi PETROVEMU NAČELU.

Samo strmiš lahko, kako žrtve Petrovega načela kot vrvohodci lovijo ravnotežje in spretno kolobarijo na visokih položajih. Tovrstne osebe so polno zaposlene z nenehnim ustanavljanjem in podpiranjem istih in enakih novih strank. Te kameleonske osebe mavričnih barv se ne zmorejo konstruktivno, soustvarjalno odzvati na MELODIJO VESTI.

Pamet vsake žrtve Petrovega načela preveva smrtni strah, da bi se v zakrčenih celicah njenega organizma prebudilo kot Trnuljčica zamrznjeno duhovno bitje.

“Ni denarja ... Se nam mudi ... Kaj nam bo vest, potrebujemo vladavino prava ... Vest je le teorija, samo moraliziranje ... Za vest ni ne časa ne denarja ... moramo prednostno zagotoviti sredstva za praznovanje 70-letnice večnosti Petrovega načela v slovenski sodni in politični praksi ...”

V prihodnjih Neodvisnih komentarjih se bom posvetil nadaljnjemu objavljanju odzivov vodilnih državnih uslužbenk in uslužbencev na mojo pobudo MELODIJA VESTI. Skoraj vsi po vrsti (le z osmimi izjemami od 1059 vodilnih) dokazujejo kontinuiteto vladavine Petrovega načela v slovenskem nelustriranem gospodarstvu, sodstvu, zdravstvu, politiki, diplomaciji ... Še celo slovenski šport se le mukoma osvobaja v vse pore oblasti zažrtega Petrovega načela.

Če Te zanima, kako se izvlečeš iz začaranega kroga oziroma slepe ulice, v katero Te je pripeljalo Petrovo načelo, se oglasi bodisi anonimno ali s podpisom na naslov v spodnji opombi.

OPOMBA

Moja raziskava STANJA VESTI V RS je potekala na osnovi konstruktivne pobude z imenom MELODIJA VESTI, naslovljene na vodilne osebe javnega sektorja državne uprave. Oba dokumenta (pobuda in seznam naslovov) lahko presodiš, če se obrneš na e-naslov: zavodvest@siol.net.

Morebitni znesek donacije za podporo mojim raziskavam v okviru Zavoda Vest lahko nakažeš bodisi s sklenitvijo donatorske pogodbe, v kateri je donirani projekt natančneje opredeljen po Tvojem izboru, ali pa neposredno s plačilnim nalogom UPN/SEPA (namen CHAR) na transakcijski račun:

Zavod Vest, Podgozd 5, 1292 Ig

SI56 3000 0000 9206 209

Sberbank d. d., Dunajska cesta 128a, 1000 Ljubljana

Avtor Neodvisnih komentarjev se zavezujem, da bo Zavod Vest vsako donacijo namenil za afirmacijo čiste vesti, človečnosti, zdrave kmečke pameti in za razkrinkavanje škodljivega delovanja vseh vrst brezvestnega delovanja državne uprave in sodstva v Sloveniji.

Odkritja te raziskave in priporočila o ukrepih za vestno ravnanje bodo javna, in v kolikor mi bodo sredstva Zavoda Vest to dopuščala, dostopna vsemu svetu.

Prednost pri prevodih v svetovne jezike bodo imeli tisti narodi, ki bodo na navedeni transakcijski račun prispevali najmanj toliko, kolikor znašajo stroški prevoda v njihov jezik.

e-pošta: zavodvest@siol.net

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.