VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

MOJ POGLED S PODGOZDA

Vsebina

51. DAN - SUPER LUNA •

10.08.2014

Rudi Klarič

POSEBEN DAN

Odločil sem se, da bom občasno, ob posebnih priložnostih, prekinil z objavo izsledkov moje raziskave o stanju vesti med vodilnimi v državni upravi RS. Danes je tak dan. Je namreč dan super lune.

Že dolgo ni več skrivnost, da Luna obkroži Zemljo v približno 27 dneh. Ker je njena pot eliptična, je vsak mesec enkrat najbolj oddaljena od Zemlje, enkrat pa se ji najbolj približa. Danes ob 20. uri in 10 minut bo v času, ko je Luna najbližje Zemlji, njeno obličje hkrati tudi polno obsijano od Sonca. Da bi bila Luna tako blizu Zemlji in bi bila hkrati tudi polno osvetljena, se je zadnjič zgodilo pred 20 leti. Njena svetilnost je zaradi tega za 30 odstotkov večja od običajne. 

Prav zanima me, kaj se bo v času super lune dogajajo na motoGP dirki v Indianapolisu. Po našem času se začne dirka ob 20.00 in bo trajala natančno v času nastopa polne lune (20.10) in v času, ko se Luna neha približevati Zemlji in se začne od nje oddaljevati.

Vsakdo ve, da ima Luna vpliv tako na plimovanje oceanov kot na možgane. Posledice zanimivih dogajanj ob polnih lunah spremljam že od osamosvojitve Slovenije naprej. V obdobju polne lune je potekala tudi razglasitev osamosvojitve Slovenije. Vojna za ohranitev in praktično potrditev slovenske deklaracije ob neodvisnosti pa je potekala v celotnem obdobju od delnega luninega mrka do popolnega sončnega mrka. 

Zanimivo dogajanje v obdobju super lune je mogoče te dni opazovati zlasti v medijih. Če se ne zavedaš vplivnosti Lune, se lahko samo čudiš, kako je mogoče, da se zapriseženi ljubitelj človekovih pravic in varuh po nedolžnem obsojenih z neznosno lahkostjo sprevrže v njihovega največjega zopernika. Tako močan vpliv polne lune je zanesljiv pokazatelj duhovne šibkosti dotične osebe in premoči pameti nad njo kot duhovnim bitjem.

Od medijev lahko slišiš, bereš in vidiš kopico podatkov, ki vsi po vrsti dokazujejo, da naše sodstvo in denarništvo nista ve荠na psu, ampak celo pod njim. Ne naletiš na en sam podatek, ki bi dokazoval častivrednost slovenskega poosamosvojitvenega sodstva. Po drugi strani pa mi simpatični obrazi na TV postajah vsevprek prijazno prigovarjajo, da moram za vsako ceno brezpogojno spoštovati smešno in pomilovanja vredno slovensko socialistično sodišče.

To so težki časi za slovenske medije. Kako se naj opredelijo? Mimo vesti je vestna opredelitev nemogoča, je lahko samo ljubezenska ali sovražna, skratka čustvena. Če nimajo duhovne reference, se celo najbolj pametne novinarske glave lahko samo brezupno trudijo, da se jim ne zmeša.

Malokdo od vodilnih v slovenskem sodstvu, politiki, zdravstvu, novinarstvu, denarništvu ... se že zaveda, da usmiljenje ali celo brezpogojna ljubezen do socialistične sodne prakse ne more voditi iz težav. Če nelustriranci sami tega ne zmorejo, bi jim morali vsaj najpogumnejši duhovno prebujeni v medijih vestno povedati, da je rok trajanja socialistične sodne in politične prakse že leta 1991 potekel. Koliko super lun bomo morali še čakati, da bo duhovno prebujenih v Sloveniji dovolj za spoznanje, da pamet ne zadošča. Za izhod iz moralne in denarne krize je neobhodna tudi duhovna prebujenost, ki edina omogoča vestno ravnanje.

Za duhovno prebujeno osebnost je povsem vseeno, ali je polna luna ali sončni mrk. Ima vselej toliko duhovne moči, da lahko celo ob super luni vestno zagovarja po krivem obsojenega in pogumno zahteva, da vrhovno in ustavno sodišče brez vsakega odlašanja in mimo dopustovanja vestno opravi delo, za katero je plačano.

Kdor misli, da je Janez Janša ali kdorkoli, ki ga obsodi slovenska socialistična sodna praksa, kriminalec, ki ne more biti poslanec, je morda vrhunsko izobražen, izjemno premeten, a velik duhovni revež. Velik del ljudstva se je pogumno odločil izvoliti za poslanca zapornika Janeza Janšo, ker več kot očitno bolj zaupa njemu kot brezvestni slovenski sodni praksi. Ogromno število volilcev v Sloveniji verjame, da je Janes Janša politični zapornik. To nedvoumno opozarja, da utegne biti nekaj hudo narobe s sodiščem in ne z ljudstvom. V takem primeru bi moral predsednik vrhovnega sodišča nemudoma preveriti čistost svoje vesti. Tega pa ni storil. Morebiti verjame, da lahko sodniška pamet še vedno (kot v socializmu) povsem nadomesti njegovo vest. Zato je odšel na – dopust. 

Če Te ob taki priložnosti Tvoja vest ne zaskeli, to pomeni, da živiš v globokem duhovnem spanju. Nujno potrebuješ duhovno Prebujevalnico.

Komaj čakam današnji večer, da vidim, kako se bo s svojim motociklom pognal Rossi iz petega štartnega mesta v Indianapolisu. To je še edino, kar me celo na privatni TV postaji mika aktualnega gledati v teh za slovenske medije nekoliko prezahtevnih časih.

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.