VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

RDEČI LED

Vsebina

55. DAN - RMV20 - BASEN O PERJADI •

14.08.2014

Rudi Klarič

MRZLOVOLJNOST

Človek je ponudil kokošim in petelinom zlata zrna namesto koruznih. Perjad se je zmrdovala in se raziskovalcu mrzlovoljno in zlobno posmehovala: “Idiot ti tak, koruzo nam prinesi in pšenico.” 

To je seveda naravno in živali so imele povsem prav.

Četudi bi se perjad podvrgla temeljitemu urjenju, nikoli ne bi dojela, da si lahko za eno samo zlato zrno kupi sto ton prvovrstnega koruznega ali pšeničnega zrnja.

Živalska miselnost je naravna. Ni ji dosegljiva duhovna raven razmišljanja.

Tragedija pa je, če raziskava dokaže, da javni sektor državne uprave deluje na ravni, ki jo je znameniti britanski pisatelj George Orwell opisal v svoji Živalski farmi. Vendar imajo vodilne uslužbenke in uslužbenci (za razliko od kokoši in petelinov) častno možnost, da se s kakovostnim urjenjem dvignejo na višjo duhovno raven.

V raziskavi odzivov na pobudo z imenom MELODIJA VESTI danes posvečam nekaj pozornosti pojavu, ki kaže na izjemno nizko raven duhovne prebujenosti v odzivih vodilnih v državni upravi. Navajam nekaj primerov odgovorov, v katerih ni mogoče najti niti človečnosti, kaj šele ustvarjalnosti ali celo prisebnosti. Pri tem moram opozoriti, da prijaznost nima nikakršne zveze z duhovnostjo. 

Izbrani odgovori opozarjajo na duhovno zamorjene ljudi, katerih organizem bi nujno potreboval pomoč energijskega polja MELODIJE VESTI za samozdravilno prebujanje.

Z javno objavo imen duhovno zamorjenih vodilnih v državni upravi bi prizadetim samo škodil, moj namen pa jim je ponuditi pomoč. Lahko pa dobi vsakdo, ki ga zanima izvor spodaj navedenih sporočil, podatek o ustanovi, katere predstavnica ali predstavnik je prispevala ali prispeval citirani odgovor. Energijsko polje ustanove, iz katere prihajajajo taki odgovori, je namreč izjemno dušeče in moreče, skratka nevarno za duhovni razvoj zaposlenih in nevarno tudi za ljudstvo, ki jih plačuje.

Pri tem je pomembno upoštevati, da pri pobudi MELODIJA VESTI ne gre za prošnjo za pomoč ali donacijo. Zavod Vest je vodilnim v javnem sektorju državne uprave ponudil brezplačni DVD z vsebino MELODIJA VESTI – uvod. Osnovni namen te DVD vsebine je spodbujanje razmišljanja o pomenu vesti za zdravje, srečo in življenjski uspeh.

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

 

Odgovori, ki izžarevajo energijo mrzlovoljnosti (nelektorirano):

 • Zahvaljujem se vam za poslano ponudbo, a nas tovrstna predavanja v tem trenutku ne zanimajo. 
 • Potrjujemo prejem sporočila.
 • Prijetno presenečenje je, da pri nas sploh še kdo skrbi o vesti. Iskreno vam želim veliko uspeha pri delu in vas lepo pozdravljam.
 • Zahvaljujem se za Vaš dopis in Vas prijazno pozdravljam!
 • Zahvaljujem se vam za poslano pobudo, vendar me zaenkrat sodelovanje ne zanima. Lep dan
 • Hvala za poslano pobudo in vabilo. Sodelovanje me ne zanima.
 • Potrjujemo sprejem vašega sporočila in vas lepo pozdravljamo!
 • Okrajno sodišče v Šmarju pri Jelšah potrjuje prejem sporočila in se vam zahvaljujemo za povabilo. Sporočamo pa vam, da nas pobuda ne zanima.
 • Hvala za vaše sporočilo. Trenutno nas takšno sodelovanje ne zanima, če pa nas bo v prihodnje, vas bomo obvestili.
 • v kolikor gre za ponudbo meni osebno kot fizični osebi, se vam za posredovano gradivo zahvaljujem. Vam pa sporočam, da me ponudba ne zanima. V kolikor pa ste gradivo naslovili na ministrstvo, vam sporočam, da ga niste naslovili na pravo osebo in predlagam, da ga naslovite neposredno na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, saj bo s tem zagotovljeno, da bo posredovani pristojni osebi.
 • Zahvaljujemo se Vam za posredovano ponudbo in sporočamo, da v tem trenutku ne bomo sodelovali pri navedenem projektu.  Se pa strinjamo z vašimi pogledi in opozarjanji na manjko tega pomebnega spekta sobivanja nas vseh. Če se mi uradniki še tako trudimo v komunikaciji z občani, kjer delamo, zavestno, v dobro ljudi, pa se vse pogosto srečujemo s pomanjkanjem zavesti in spoštovanja slednjih, kar pa je tako problem celotne družbe. Hvala

OPOMBA

Raziskava STANJA VESTI V RS je potekala in še poteka na osnovi konstruktivne pobude z imenom MELODIJA VESTI, naslovljene na vodilne osebe javnega sektorja državne uprave. Vse tri spodaj navedene dokumente lahko pridobiš in jih samostojno presodiš, če se obrneš na e-naslov: zavodvest@siol.net s sporočilom:

Prosim, da mi brezplačno pošljete sledeče vsebine:

 • imena ustanov, ki so prispevale v RMV20 navedene odgovore;
 • vsebino pobude MELODIJA VESTI;
 • seznam ustanov oziroma naslovov, ki jim je ZV poslal pobudo.

Morebitni znesek donacije za podporo raziskavam Zavoda Vest lahko nakažeš bodisi s sklenitvijo donatorske pogodbe, v kateri je donirani projekt natančneje opredeljen po Tvojem izboru, ali pa neposredno s plačilnim nalogom UPN/SEPA (namen CHAR) na transakcijski račun:

Zavod Vest, Podgozd 5, 1292 Ig

SI56 3000 0000 9206 209

Sberbank d.d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana

Avtor neodvisnih komentarjev se kot ustanovitelj Zavoda Vest zavezujem, da bo zavod vsako donacijo namenil za uveljavitev čiste vesti, človečnosti, zdrave kmečke pameti in za razkrinkavanje škodljivega delovanja vseh vrst brezvestnega delovanja državne uprave in sodstva v Sloveniji.

Odkritja te raziskave in priporočila o ukrepih za vestno ravnanje bodo javna, in v kolikor mi bodo sredstva Zavoda Vest to dopuščala, dostopna vsemu svetu.

Prednost pri prevodih v svetovne jezike bodo imeli tisti narodi, ki bodo na navedeni transakcijski račun prispevali najmanj toliko, kolikor znašajo stroški prevoda v njihov jezik.

POSEBNO POJASNILO

Nekaj rednih bralk in bralcev mojih vsebin me je opozorilo, da se ob vključevanju povezav, ki so navedene v mojih neodvisnih komentarjih, pojavi napis, ki opozarja, da nekaj s to povezavo ni v redu. Poskusil bom ugotoviti izvor in zagotoviti odpravo te bodisi tehnične ali morebiti zlonamerne motnje. Če pomislim, kolikšno škodo je že povzročila zlonamerna brezvestnost človeštvu, potem tudi v tem primeru previdnost ni odveč. Prosim Te, da mi pogumno pomagaš z obvestilom o vsakem primeru pojavljanja motenj pri spremljanju vsebin na moji spletni strani na e-naslov:

cultura.europaea@siol.net

zavodvest@siol.net

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.