VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

USMERJENO IZOBRAŽEVANJE

Vsebina

56. DAN - RMV21 - ŽIVALSKA FARMA •

15.08.2014

Rudi Klarič

ZGRAŽANJE

Med različnimi odzivi bralk in bralcev mojih neodvisnih komentarjev prevladuje po eni strani strah in zaskrbljenost za mojo usodo, po drugi strani občudovanje in čestitke, ker si upam pisati po svoji vesti, po tretji pa – zgražanje:  sram me naj bo, ker vodilne v javnem sektorju državne uprave skupaj s slovenskim sodiščem enačim z živalsko farmo in v njej nastopajočimi domačimi živalmi.

Nekateri menijo, da spadam tja, kjer je Janez Janša, torej v politični zapor. Ko smo imeli socializem, je bil red, mi pišejo, ker so bili taki, kot sem jaz, brez nepotrebnega odlašanja za rešetkami, na Golem otoku, na psihiatrični kliniki ali odvrženi na neznanem kraju ... pokončani v neznanem času ... na neznan način ... od neznanih oseb ... po ukazu neznanega (hvale, občudovanja in čaščenja vrednega) še nikoli za nič odgovornega vekikega botra ... 

Kdor moje neodvisne komentarje prebere večkrat, zlahka spozna, da nikogar ne enačim s častivrednimi in občudovanja vrednimi kokošmi, petelini, kozami, svinjami, prašiči, kravami, delovnimi konji ali psi čuvaji. Namen mojega pisanja ni zatrjevanje, da je človek opica. Cilj je poudarjanje različnosti med živaljo in Človekom.  S primerjavo Te hočem opogumiti in Ti sporočiti, da obstaja način (na primer mpja Prebujevalnica), da se prebudiš iz socialistične (s)lepote in se duhovno prebudiš in okrepiš. 

Spročam Ti, da se vsako duhovno bitje lahko ob pomoči že prebujenega prebudi iz socialistične in tudi vsakršne drugačne uspavanosti (amnezije). Oseba, ki je vsaj za silo prebujena, se na sporočilo, da lahko brezplačno dobi DVD z vsebino MELODIJA VESTI, ne more odzvati prezirljivo, živčno, ogroženo ... 

Oseba neznanega spola mi je na neznanem kraju, na neznan način, v neznanem jeziku sporočila, da jo zanimajo imena ustanov, ki so Zavodu Vest poslale v prejšnjem neodvisnem komentarju objavljene odgovore. Seveda jih lahko objavim. Lahko bi objavil tudi imena oseb, ki so sporočila podpisala. Opravljajo javno službo, za katero so plačane z davkoplačevalskim denarjem. V prihodnje bom objavil še več zanimivih vsebin. Imam jih zbranih za najmanj dve leti zapora. Na osnovi vladavine socialistične sodne prakse mi slovensko sodišče lahko sodi dvajset let ali pa me zapre, kadarkoli se mu zljubi, pod vsako pretvezo. Zame je hujše, če mi sodijo dvajset let, zato imam seveda majhno možnost, da bi me kar takoj zaprli.

V bližnji prihodnosti bom objavil podatek, koliko vodilnih oseb v državni upravi je odgovorilo, da jih vest neznansko zanima, da pa za kaj takega nimajo denarja. Za danes pa obljubljeni naslovi ustanov, ki so na mojo pobudo, da lahko brezplačno dobijo moj DVD z vsebino MELODIJA VESTI – uvod, vljudno, pravno neoporečno in prijazno odgovorile, da jih vest ne zanima:

OBČINA IZOLA

Zahvaljujem se vam za poslano ponudbo, a nas tovrstna predavanja v tem trenutku ne zanimajo. 

OKRAJNO SODIŠČE V ŠKOFJI LOKI

Urad predsednice sodišča

Potrjujemo prejem sporočila.

OBČINA PIRAN

Prijetno presenečenje je, da pri nas sploh še kdo skrbi o vesti. Iskreno vam želim veliko uspeha pri delu in vas lepo pozdravljam.

URAD VLADE ZA SLOVENCE V ZAMEJSTVU IN PO SVETU

Zahvaljujem se za Vaš dopis in Vas prijazno pozdravljam!

MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje – Območna služba Nova Gorica

Zahvaljujem se vam za poslano pobudo, vendar me zaenkrat sodelovanje ne zanima. Lep dan

ANDRAGOŠKI CENTER REPUBLIKE SLOVENIJE

Hvala za poslano pobudo in vabilo. Sodelovanje me ne zanima.

MINISTRSTVO ZA FINANCE

Urad RS za preprečevanje pranja denarja Ljubljana

Potrjujemo sprejem vašega sporočila in vas lepo pozdravljamo!

OKRAJNO SODIŠČE V ŠMARJU PRI JELŠAH

Okrajno sodišče v Šmarju pri Jelšah potrjuje prejem sporočila in se vam zahvaljujemo za povabilo. Sporočamo pa vam, da nas pobuda ne zanima.

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST, KULTURO IN ŠPORT

Direktorat za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih

Hvala za vaše sporočilo. Trenutno nas takšno sodelovanje ne zanima, če pa nas bo v prihodnje, vas bomo obvestili.

MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO IN OKOLJE

v kolikor gre za ponudbo meni osebno kot fizični osebi, se vam za posredovano gradivo zahvaljujem. Vam pa sporočam, da me ponudba ne zanima. V kolikor pa ste gradivo naslovili na ministrstvo, vam sporočam, da ga niste naslovili na pravo osebo in predlagam, da ga naslovite neposredno na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, saj bo s tem zagotovljeno, da bo posredovani pristojni osebi.

OBČINA JURŠINCI

Zahvaljujemo se Vam za posredovano ponudbo in sporočamo, da v tem trenutku ne bomo sodelovali pri navedenem projektu. Se pa strinjamo z vašimi pogledi in opozarjanji na manjko tega pomebnega spekta sobivanja nas vseh. Če se mi uradniki še tako trudimo v komunikaciji z občani, kjer delamo, zavestno, v dobro ljudi, pa se vse pogosto srečujemo s pomanjkanjem zavesti in spoštovanja slednjih, kar pa je tako problem celotne družbe. Hvala

OPOMBA

Raziskava STANJA VESTI V RS je potekala in še poteka na osnovi konstruktivne pobude z imenom MELODIJA VESTI, naslovljene na vodilne osebe javnega sektorja državne uprave. Oba dokumenta (pobuda in seznam naslovov) lahko pridobiš in ju samostojno presodiš, če se obrneš na e-naslov: zavodvest@siol.net s sporočilom:

Prosim, da mi brezplačno pošljete naslednjo vsebino:

  • seznam ustanov oziroma naslovov, ki jim je ZV poslal pobudo MELODIJA VESTI.

 

cultura.europaea@siol.net

zavodvest@siol.net

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.