VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

LITER VODE NA GLAVO

Vsebina

60. DAN - ZAČUDENJE •

19.08.2014

Rudi Klarič

LEVICE NE ZANIMA, KAJ DELA DESNICA

Včeraj ob 13.30 sva se z mojo življenjsko sopotnico Ester vozila iz Ljubljane proti Podgozdu. Nisva mogla po ižanki, ker je moja najdražja po naključju ugotovila, da bodo to cesto nenadoma zaprli. Morda je padel meteorit ali pa je nenadni potres razrušil znamenito cestno povezavo občine Ig s slovensko prestolnico. Morebiti pa so jo prizadele nenapovedane poplave. Gotovo se je moralo zgoditi nekaj nenadnega. Za načrtovane posege namreč graditelji potrebujejo razna soglasja in dovoljenja in se ne morejo kar nekega dne nenapovedano pripeljati in začeti cesto razkopavati ali asfaltirati. 

Nemalo naju je presenetilo, ko sva ugotovila, da je tudi Dolenjska cesta, kamor so naju usmerili kazalci obvoza, zaprta. Pravzaprav ni bila zaprta, samo zdelo se je tako. Pot od začetka dolenjke do križišča med kočevsko železnico in kočevsko cesto sem prevozil v prvi prestavi, pri čemer so bili postanki bistveno daljši kot vožnja. Za obvoz, ki bi smel trajati največ nekaj minut, sem porabil več kot eno uro in sorazmerno toliko več goriva. In ne samo jaz, na tisoče vozil raznih velikosti in zmogljivosti z različnim številom potnikov se je plazilo iz Ljubljane v smeri Škofljice. 

Nekaj deset metrov po omenjenem železniškem prehodu se je skupina treh delavcev sredi vročega poletnega ponedeljka trudila z zaplato na cesti. Šlo je za obseg popravila asfaltne površine, primerljive z velikostjo balinišča. 

Začudil sem se, zakaj tega ne opravijo med polnočjo in četrto uro zjutraj, ko prometa skorajda ni, pa še vroče jim ne bi bilo. Še bolj me je začudilo, da so sočasno, ko so zaprli ižanko in preusmerili promet na dolenjko, zavrli še to nadomestno povezavo. 

Seveda bodo odgovorni dejali, da sem si, ker nisem pravočasno poizvedel, kje bodo tega dne izvajali kakšna dela, čisto sam kriv. Ali pa bodo pojasnili, da zadeve na dolenjki ureja brihtna levica, tiste na ižanki pa čudaška desnica.

Vso dolgo pot po obvozu so se neposredno pred mano plazili tudi trije disciplinirani avstrijski motoristi. Verjetno so verjeli, da bodo v tem času že videli morje. Znano je, da je marsikaj nalezljivo. Najverjetneje sem se čudenja nalezel od njih. 

Ko ni bilo videti konca plazenju, sem se obrnil k Ester in zgroženo omenil, da je zadeva videti slabša kot v vladavini socializma. Izrazil sem začudenje, da odgovorni ne zmorejo usklajeno načrtovati niti popravila cest. Asfalterjem bi lahko omogočili bolj zdravo, manj vroče in bolje plačano nočno delo. Nam, ki se vozimo, bi prihranili živce, zdravje, čas in gorivo. Tistim, ki živijo ob cesti in njihovim otročičem doma, v vrtcih in šolah, bi prihranili težko dihanje, ki ga povzročajo izpušni plini in zavore vozil ob nenehnem speljevanju in zaviranju. Le kako, da se tega ne spomnijo, se nisem mogel načuditi. Saj jih vendar prav za to plačujemo. In končno, s prisego so se zavezali, da bodo ravnali po svoji vesti ...

Ester mi je ponudila vodo. “Vidim, da so ti zakuhali možgani, ohladi se malo.” 

“Kako pa vendar govoriš z mano? Saj se ne jezim, samo čudim se,” me je malodane popadla sveta jeza.

“Vidim, da si potreben hladne vode, ker se čudiš. S podrobno raziskavo iz dneva v dan dokazuješ, da imamo še vedno socializem z vodstvom sodstva na čelu in da socialistična praksa še vedno prevladuje v celotni državni upravi. Dokazuješ strahotne posledice dejstva, da niti en sam vodilni pripadnik komunistične vladavine v Sloveniji doslej še ni bil lustriran. Zgražaš se nad brezvestno socialistično prakso sodnega postopka proti Janezu Janši. V isti sapi pa ti postane vroče, ko ti nenadoma pred nosom zaprejo ižanko in te sredi belega dne napotijo na Ig po zaradi enakih del zaprti dolenjki.”

Spil sem pol litra vode in se globoko zamislil. Nenadoma me je prešinila sreča. Čista voda resnično dela čudeže. Odkril sem genialno rešitev za domačine in tujce.

Postalo mi je kristalno jasno. Dokler imajo v zaporu Janeza Janšo, lustracije zagotovo ne bo. Popravilo cest, železnic, enako podcenjevanje in zasmehovanje delujočih in stavkajočih, plačevanje z neslutenimi zamudami, propadanje državnih podjetij, vrtoglavo najemanje kreditov, socialistično sodno prakso ... bodo še naprej brezvestno vodili že od leta 1945 naprej deponirani komunisti. Isti ... isti ... isti ... Vse bolj kaže, da bo tudi nova vlada sestavljena tako, da bo imela dve levi roki. 

In kakšna je genialna rešitev? 

Ko potuješ po Sloveniji, imej vedno s seboj najmanj dva litra hladne vode na osebo. Eno za čiščenje organizma, drugo za polivanje po pregreti glavi.

Jutri bom nadaljeval z objavo rezultatov raziskave. Objavil bom, koliko vodilnih v javnem sektorju državne uprave RS je izjavilo, da jih raziskovanje izvora in pomena vesti silno zanima, a za kaj takega nimajo državnega denarja.

OPOMBA

Morebitni znesek donacije za podporo raziskavam Zavoda Vest lahko nakažeš bodisi s sklenitvijo donatorske pogodbe, v kateri je donirani projekt natančneje opredeljen po Tvojem izboru, ali pa neposredno s plačilnim nalogom UPN/SEPA (namen CHAR) na transakcijski račun:

Zavod Vest, Podgozd 5, 1292 Ig

SI56 3000 0000 9206 209

Sberbank d.d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana

Avtor neodvisnih komentarjev se kot ustanovitelj Zavoda Vest zavezujem, da bo zavod vsako donacijo namenil za uveljavitev čiste vesti, človečnosti, zdrave kmečke pameti in za razkrinkavanje škodljivega delovanja vseh vrst brezvestnega delovanja državne uprave in sodstva v Sloveniji.

Odkritja te raziskave in priporočila o ukrepih za vestno ravnanje bodo javna, in v kolikor mi bodo sredstva Zavoda Vest to dopuščala, dostopna vsemu svetu.

Prednost pri prevodih v svetovne jezike bodo imeli tisti narodi, ki bodo na navedeni transakcijski račun prispevali najmanj toliko, kolikor znašajo stroški prevoda v njihov jezik.

POSEBNO POJASNILO

Nekaj rednih bralk in bralcev mojih vsebin me je opozorilo, da se ob vključevanju povezav, ki so navedene v mojih neodvisnih komentarjih, pojavi napis, ki opozarja, da nekaj s to povezavo ni v redu. Poskusil bom ugotoviti izvor in zagotoviti odpravo te bodisi tehnične ali morebiti zlonamerne motnje. Če pomislim, kolikšno škodo je že povzročila zlonamerna brezvestnost človeštvu, potem tudi v tem primeru previdnost ni odveč. Prosim Te, da mi pogumno pomagaš z obvestilom o vsakem primeru pojavljanja motenj pri spremljanju vsebin na moji spletni strani na e-naslov:

cultura.europaea@siol.net

zavodvest@siol.net

 

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.