VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

NEW YORK 1978

Vsebina

64. DAN - JOSEPH A. MUSSOMELI

23.08.2014

Rudi Klarič

SLOVENIJA NI AMERIKA

Enako kot ocenjujem, da je Janez Janša, na dan, ko to pišem, najbolj spoštovanja in moje podpore vreden slovenski politik, tako tudi ocenjujem, da je od tujih diplomatov v Sloveniji za pospešitev razvoja demokratične miselnosti v moji domovini, najpomembnejša osebnost ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph A. Mussomeli. 

Za oba omenjena verjamem enako kot zase, da nista brez napak in zmot. Vendar sta oba nedvomno v svetovnem merilu poznani in uveljavljeni osebnosti, česar si zase ne upam trditi.

Na spletni strani 

http://www.siol.net/novice/rubrikon/siolov_intervju/2014/08/intervju_mussomeli_prvi_del.aspx

sem prebral pogovor o tem, kako gospod Mussomeli komentira sedanje stanje v Sloveniji. Njegov komentar je primer diplomatske znanosti na ravni, ki je za mojo pamet (vsaj v tem življenju) še nedosegljiva. Moje poslanstvo pač sodi na druga področja.

S pomočjo kmečkega dela moje pameti se po svojih močeh trudim opozoriti, kako pomembno je bilo slovensko ustoličevanje vladarjev za vladavino pravičnosti.

Sanjam o tem, da se množice miroljubnih Slovenk in Slovencev, prijetno razigranih in srečnih, nikomur prav nič nevarnih, sproščeno, pogumno, odkrito, svobodno in povsem brezskrbno sprehajajo po bivši Titovi cesti. V rokah imajo eno samo zastavico, z enim samim, povsem jasnim sporočilom: LUSTRACIJA !!! (s tremi klicaji).

Prvi klicaj – za takojšnjo opustitev socialistične sodne prakse.

Drugi klicaj – prednostni interes za učinkovito sodno varstvo človekovih pravic.

Tretji klicaj – za prepoved vodilnih funkcij v javni in tajni državni upravi RS vsem, ki so bili kdajkoli funkcionarji preminule jugoslovanske Zveze komunistov, ki  je bila nedvomno zločinska organizacija.

Ameriški veleposlanik v Sloveniji se v svoji pripovedi ni spuščal v podrobnosti. Po ameriško enostavno je jasno povedal: čimprej prodajte državna podjetja in Slovenija bo zacvetela. 

Iz tega, kar je povedal izhaja, da je demokratični Sloveniji prijazen in meni simpatičen gospod Mussomeli diplomatsko prezrl znamenito dejstvo, da v Sloveniji doslej še ni bilo lustracije in je najverjetneje nikoli ne bo. Cena za to sta že in še bosta moralna, etična in ekonomska zmrzal in žled.

Iz moje novinarske raziskave izhaja, da je med 1059 vodilnimi v državni upravi na le osem takih, ki si resno prizadevajo preučevati pomen čiste vesti. Vladavina 99,24 odstotka vodilnih v državni upravi RS, ki o etiki, kaj šele o vesti nimajo pojma, pa pomeni, da praktično celotna državna uprava RS (kljub novi ustavi) še vedno ohranja iz časa komunistične ureditve podedovano prakso, ki je naničevala človekove pravice, zlasti pa pravico do svobodne podjetnosti in ustvarjalnoisti.

Veličina diplomatske miselnosti gospoda Mussomelija verjetno izhaja iz logičnega sklepanja, da se deponirana komunistična organizacija denarno napaja iz državnih podjetij. Na državna podjetja so množično prisesane pijavke in zajedalci – organizirani tete in strici v ozadju in celotna njihova organiziranost. Samo garaški vzdržljivosti slovenskih delavk in delavcev gre zahvala, da državna podjetja ob taki obremenitvi sploh še obstajajo. 

Če bodo državna podjetja dobila poštenega lastnika, se bo le-ta nemudoma otresel vampirjev, ki so prisesani na denarni organizem podjetja, ki ga bo kupil. Ko krvosesi ne bodo več imeli denarnega (energijskega) dotoka, bodo polagoma padli v nezavest in Slovenija naj bi zasijala v blagostanju.

Odlično razmišljanje za ameriške razmere. Vendar so gospoda veleposlanika na falulteti in v Washingtonu nepopolno poučili. povedali so mu, da je sodišče potrebno v demokratični ureditvi spoštovati, pa naj sodi dobro ali slabo. Brezpogojno se mu je treba pokloniti pa naj dela prav ali narobe, vestno ali brezvestno, smiselno ali nesmiselno. To načelo srčno podpiram tudi sam v primerih, da je sodna praksa utemeljena na desetletjih in stoletjih demokracije. Gospod Mussomeli se premalo zaveda, da govori o državi, v kateri je bilo od leta 1945 pol stoletja mogoče o človekovih pravicah in o energijskem polju čiste vesti samo sanjati. In še to ne naglas. Vendar tega ne pove. Je odličen diplomat. Pozablja, da je imel v času komunizma slovenski obrtnik (četudi je bil član stranke), lahko zaposlene največ štiri delavce. Ni bilo važno koliko je bil kdo delaven. Za nobeno ceno ni smel biti svobodno podjeten, kaj šele ustvarjalen.

Jaz nisem diplomat, kaj šele, da bi bil odličen. Kar imam dragocenega, je kmečki del moje pameti in vest, ki mi zastavlja vprašanje: Ali je v času vladavine fašizma, nacizma, komunizma ali druge oblike terorizma lepo in prav, dostojno in spodobno slepo spoštovati zločinsko sodišče, ki je na prepričanju in pridobitvah naštetih ideologij “izgradilo” brezvestno sodno prakso?

Ker vam verjamem, gospod ambasador, da niste zamerljive narave, vam javno sporočam: 

Slovenija je imela pol stoletja komunistično vladavino, ki je “izgradila” zločinsko sodno prakso, ki je v veljavi še danes.

Od leta 1991, ko je začela veljati nova ustava, komunistična sodna praksa glede obveznega sodnega spoštovanja in učinkovitega varovanja človekovih pravic ni bila v ničemer bistveno spremenjena. To ne bi bila kakšna posebna tragedija, če bi bila slovenska sodna praksa osnovana na sodni praksi demokratične Evrope ali ZDA. Vendar temu ni tako. Vladavina prava v Sloveniji podpira in spoštuje sodišče, ki o čisti vesti nima pojma. Ali je tako sodišče enakovredno enakega spoštovanja, kot ga je vredno sodišče v svobodnem svetu, ali potrebuje vsaj kritično oceno, če že ne prezir.

Če brezvestna sodna praksa v Sloveniji ne bo v temeljih spremenjena, bodo vampirji še naprej sesali moj organizem, organizem slovenskega ljudstva in organizem Janeza Janše in ostalih slovenskih patriotov.

Prednostna naloga gospoda Mira Cerarja je torej ureditev take zakonodaje, ki bo sodišču naložila uradno obveznost vestnega in učinkovitega varstva človekovih pravic. 

Če se ne motim (to mi je sporočila moja dvojna agentka NSX, katere imena si vam ne upam zaupati), na pravni fakulteti, na kateri deluje najverjetnejši bodoči slovenski predsednik vlade, za diplomo in doktorski naziv ni potrebno opraviti niti enega samega izpita na temo vesti. Zato ne vem od kod bo Miro Cerar črpal moč za tako zahtevno nalogo. 

V državah s stoletno demokratično tradicijo je vest vtkana v sodno prakso kot nekaj samoumevnega. Zato obveznosti vestnega ravnanja v ustavi in zakonodaji takih držav ni potrebno posebej poudarjati. V energijskem polju dediščine fašizma ... nacizma ... komunizma ... oziroma terorizma, ki še vedno načrtno vzdržuje, ohranja in nagrajuje brezvestnost, pa je energijsko polje čiste vesti za zdravje, srečo in življenjski uspeh ljudstva – neobhodno, neprecenljivo in nepogrešljivo.

Moje najiskrenejše sporočilo sedanjemu in bodočim ambasadorjem ZDA v Sloveniji: 

Tudi v ZDA kakšno predavanje na temo čiste vesti ne bi moglo škoditi.

Kdo ve, kakšen bi bil odziv na brezplačno ponudbo moje DVD vsebine MELODIJA VESTI - UVOD vodilnim v javnemu sektorju državne uprave ZDA.

Zelo me zanima, ali bi se tudi v lepi, zanimivi, bogati in občudovanja vredni domovini duhovno prebujenega Walta Whitmana na mojo MELODIJO VESTI odzvalo vsega 0,76 odstotka od vseh vodilnih državnih uslužbenk oziroma uslužbencev?

Zavod Vest

RAZISKAVA ODZIVA VODILNIH OSEB V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE V LETU 2012 NA POBUDO Z IMENOM MELODIJA VESTI

Odzivi:

  • poslana pobuda: 1059 osebam
  • odgovor: POŠLJITE MI BREZPLAČNI DVD – MELODIJA VESTI – UVOD: 8 (osem) oseb od 1059-ih

OPOMBA

Morebitni znesek donacije za podporo raziskavam Zavoda Vest lahko nakažeš bodisi s sklenitvijo donatorske pogodbe, v kateri je donirani projekt natančneje opredeljen po Tvojem izboru, ali pa neposredno s plačilnim nalogom UPN/SEPA (namen CHAR) na transakcijski račun:

Zavod Vest, Podgozd 5, 1292 Ig

SI56 3000 0000 9206 209

Sberbank d.d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana

Avtor neodvisnih komentarjev se kot ustanovitelj Zavoda Vest zavezujem, da bo zavod vsako donacijo namenil za uveljavitev čiste vesti, človečnosti, zdrave kmečke pameti in za razkrinkavanje škodljivega delovanja vseh vrst brezvestnega delovanja državne uprave in sodstva v Sloveniji.

Odkritja te raziskave in priporočila o ukrepih za vestno ravnanje bodo javna, in v kolikor mi bodo sredstva Zavoda Vest to dopuščala, dostopna vsemu svetu.

Prednost pri prevodih v svetovne jezike bodo imeli tisti narodi, ki bodo na navedeni transakcijski račun prispevali najmanj toliko, kolikor znašajo stroški prevoda v njihov jezik.

cultura.europaea@siol.net

zavodvest@siol.net

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.