VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

POD SVOBODNIM SONCEM

Vsebina

70. DAN - RMV29 - ODZIV DVD: 5. OD OSMIH

29.08.2014

Rudi Klarič

RAZSVETLJENJE

Iz mojih novinarskih raziskav in življenjskih izkušenj izhaja, da je moralni in gospodarski uspeh v posamezni državi odvisen od energijskega polja – vzdušja – ki ga poraja vodstvo dotične države.

Če je v vodstvu države duhovno prebujena osebnost, ki se zaveda svoje vesti, le-ta ustvarja energijsko polje čiste vesti – vzdušje, v katerem se v skupnosti krepi trajnostna podjetnost in ustvarjalnost.  

Če je v vodstvu državne uprave le navidezna osebnost, gre za optično prevaro. Taka oseba zgolj misli, da ima čisto vest. Pamet take osebe verjame, da je osebnost. V resnici pa je le nekdanji pripadnik ali simpatizer zločinske zveze, ki je začasno deponiral rdečo knjižico. Ni se še javno pokesal in nedvoumno opravičil za svojo nekdanjo pripadnost zločinski organizaciji. V to ga tudi nihče ne sili (ker v Sloveniji še nimamo zakona o lustraciji). Posledice so uničujoče predvsem zato, ker se večina nekdanjih pripadnikov ZK ne zaveda, kakšno in kolikšno škodo povzročajo z delom v državni upravi. Deponirance, ki še niso temeljito razčistil s preteklostjo, čaka težka prihodnost.

Ne da bi se zavedala, taka vodilna oseba poraja energijsko polje prikrite slabe vesti. V takem polju se krepi razpadanje in propadanje. V energijskem polju brezvestnosti se sicer občasno pojavljajo sončna obdobja, vendar je kljub temu vse več zatohlosti, vlage in plesni. Mimo energijskega polja čiste vesti v državni upravi ne more biti trajnostnega razvoja in uspeha.

Kot neodvisnega in samostojnega novinarja me je zanimalo: kakšni ljudje so v vodstvu javnega sektorja državne uprave v deželi pod svobodnim soncem?

Koliko od tistih, ki vodijo politiko, gospodarstvo, pravosodje, zdravstvo, kulturo, znanost ... v Sloveniji sploh zanima, kaj je energijsko polje čiste vesti in kako ga ustvarjati?

Rezultati so me prijetno presenetili. Prebujenih duhovnih bitij je v slovenski državni upravi sicer malo, je pa to vseeno bistveno bolje kot nič.

Izmed 1059 vodilnih uslužbenk in uslužbencev javnega sektorja državne uprave se jih je osem pogumno odločilo, da tvegajo brezplačni ogled moje MELODIJE VESTI.

Danes: peti odziv od osmih (nelektorirano):

REPUBLIKA SLOVENIJA

MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO IN OKOLJE

Direktorat za kmetijstvo

v.d. generalnega direktorja

Dr. Martina Bavec

Dunajska 22, 1000 Ljubljana

Spoštovani,

v imenu dr. Martine Bavec se vam zahvaljujemo za posredovano pobudo.

Ker nas pobuda zanima, vas prosimo za  posredovanje brezplačnega DVD-ja z vsebino Melodija vesti.

Hvala in lepo pozdravljeni,

Dominika Škantelj

Tajništvo

Spoštovani,

prejeli smo  DVD za katerega se vam naljepše zahvaljujemo.  

Z lepimi pozdravi,

dr. Martina Bavec

Min. za kmetijstvo 

KAJ MI PRAVI VEST

Z velikim zanimanjem spremljam zgražanje levega dela slovenske pameti nad možnostjo, da bi lahko pravnomočno izvoljeni slovenski poslanec Janez Janša prihajal v slovensko skupščino in sodeloval v nadzoru delovanja tajne policije. Moja vest mi pravi, da bi bil prav dvomljivo obsojeni zapornik, vsaj dokler še tečejo zakoniti pritožbeni postopki, idealen za tovrstni nadzor.

In če bo Evropsko sodišče za človekove pravice razsodilo, da je bilo sojenje Janezu Janši utemeljeno na kršenju človekovih pravic, ali ne bi bilo koristno v prehodnem obdobju (dokler ni lustracije) uvesti podoben nadzor tudi nad podedovano komunistično (kadrovsko nelustrirano) sodno prakso?

Kdor si dovoljkrat ogleda moj DVD MELODIJA VESTI – UVOD, sčasoma nujno pride do spoznanja, da je vest edino, kar bi lahko trajnostno poenotilo delovanje leve in desne polovice slovenske pameti. Vendar upanja ni veliko. Raziskava Zavoda Vest neizprosno dokazuje, da pamet skoraj vseh vodilnih v državni upravi slepo verjame, da za vest država nima denarja.

RAZISKAVA ODZIVA VODILNIH OSEB V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE V LETU 2012 NA POBUDO Z IMENOM MELODIJA VESTI

Odzivi splošno:

  • poslana pobuda: 1059 osebam
  • odgovor: POŠLJITE MI BREZPLAČNI DVD – MELODIJA VESTI – UVOD: 8 (osem) oseb od 1059-ih

cultura.europaea@siol.net

zavodvest@siol.net

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.