VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

RDEČICA

Vsebina

73. DAN - RMV32 - ODZIV DVD: 8. OD OSMIH

01.09.2014

Rudi Klarič

SLEPA ULICA ALI ZAČARANI KROG?

Janez Janša je bil na dan tega zapisa že 73. dan v zaporu.

Ker sem ocenil, da gre za političnega zapornika, sem vsak dan njegovega zapora napisal in na svoji spletni strani objavil neodvisni komentar na to slovensko in evropsko politično in sodniško temo. 

Tudi ta neodvisni komentar je posvečen enemu od tistih osem duhovno prebujenih, ki so sprejeli mojo pobudo MELODIJA VESTI. Ta odziv se razlikuje od ostalih sedmih po tem, da ocenjuje pobudo kot koristno in praktično uporabno. 

Osmi odziv od osmih (nelektorirano):

Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto

Pomocnik direktorja

MSc. Janez Bauer, MBA

Mej vrti 5

Najlepša hvala za ponudbo za sodelovanje. V tem trenutku

nimamo razpoložljivih sredstev, a nas zanima izvedba predavanj

oziroma delavnic v jesenskem delu s temami:

VEST IN DENAR

VEST IN ČAST

VEST IN ZNANJE

VEST IN DRUŽBA

Lep pozdrav,

 MSc. Janez Bauer, MBA

Pomocnik direktorja / Deputy Director

Odgovor je spodbuden in najbolj konkreten od vseh osmih. Lanska jesen je minila, prihaja že letošnja. Zaenkrat je vse do današnje ponovljene objave ostalo samo pri besedah. A to je veliko bolje kot nič.

Danes je nov dan in nov mesec. Kmalu bo nova jesen in novo Novo leto. In nova slepa ulica in nov začarani krog ...

TUDI DANES MI MOJA VEST PRAVI ISTO KOT TAKRAT

Verjamem, da bi moralo biti slovensko vrhovno sodišče življenjsko zainteresirano, da na dokaj množični pomislek o političnem sojenju Janezu Janši odgovori brez vsakega odlašanja. Čim prej bi moralo zahtevek za varstvo zakonitosti bodisi zavrniti ali pa mu pritrditi. V primeru zavrnitve bi lahko o zadevi nemudoma odločalo tudi slovensko ustavno sodišče in po potrebi še Evropsko sodišče za človekove pravice. 

Če je pravomočna odločitev pristojnega sodišča jasno utemeljena in nesporna, vrhovnemu sodišču niso potrebni nadčloveški napori in meseci premišljevanja za sklep, da je bil sodni postopek glede zakonitosti in vestnosti neoporečen. 

Če je sodba pravno sporna in dopušča utemeljen sum v njeno pravičnost in nepristranost, pa vsak nadaljnji dan čakanja na odločitev povečuje verjetnost, da gre za iskanje čudodelne rešitve: kako brezvesten ali protipraven način sojenja (ali oboje) opravičiti, obraniti, zagovarjati in tako prakso ohraniti.

Zdi se, da predsednik Vrhovnega sodišča RS verjame, da je že naredil vse, kar je v njegovi moči. Zato si je v času reševanja pritožbe privoščil zasluženi dopust. 

Vest mi pravi:

dokler obstaja javno izraženi sum, da je v zaporu po krivem obsojeni, če si na delovnem mestu predsednika vrhovnega sodišča, ki odloča o usodi takega zapornika, ne moreš iti na dopust. S svojo duhovno prebujenostjo, prisotnostjo duha, ustvarjaš energijsko polje čiste vesti, ki omogoča hitrejše iskanje pravične rešitve. Če pa je predsednik slovenskega vrhovnega sodišča, gospod Masleša mislil, da s svojo prisotnostjo ustvarja energijsko polje slabe vesti, potem je vsekakor bolje, da je čim dlje in čim bolj daleč na dupustu.

  fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Zavod Vest

RAZISKAVA ODZIVA VODILNIH OSEB V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE V LETU 2012 NA POBUDO Z IMENOM MELODIJA VESTI (e-pošta: zavodvest@siol.net)

Odzivi splošno:

  • poslana pobuda: 1059 osebam
  • odgovor: POŠLJITE MI BREZPLAČNI DVD – MELODIJA VESTI – UVOD: 8 (osem) oseb od 1059-ih

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.