VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

SANJSKO JUTRO JUTRI?

Vsebina

75. DAN - RMV34 - PRAVO-SODSTVO II. - SANJE

03.09.2014

Rudi Klarič

SANJE DO JUTRA

V noči od včeraj na danes se mi je sanjalo, da mi je na e-naslov Zavoda Vest pisal predsednik slovenske vlade. Sanje so bile tako osrečujoče in spodbudne, da mi jih je bilo škoda prekiniti. Torej sem sanjal naprej in prebral predsednikovo sporočilo. Takole je pisalo: 

“Spoštovani, 

prosim, da mi pošljete vsebino vaše pobude MELODIJA VESTI. Za povratno sporočilo se vam vnaprej zahvaljujem. S spoštovanjem.”

Kaj takega. Ali bi pošten človek to verjel? Vendar sem verjel. In to vse do jutra. Moja pamet je namreč v sanjah še vedno zelo lahkoverna. Ob modro rdečem sončnem vzhodu sem se zbudil in nehal sanjati.

Kaj misliš, koliko truda bi nekoga, ki ima diplomo in doktorski naziv, nekaj malega časti in čisto vest stalo, da napiše sanjsko sporočilo: 

“Prosim, da mi pošljete vsebino vaše pobude MELODIJA VESTI. Za povratno sporočilo se vam vnaprej zahvaljujem.” 

Koliko denarja je za to potrebno? ČISTO NIČ.

Koliko ur? SKORAJDA NIČ

Za kakšno inVESTicijo gre? Brezplačno, a neprecenljivo.

Prizadevam si, da bi se lažje in hitreje prebudili vsi, ki vas enako kot mene zanima, kako se bo sodna zadeva Janeza Janše na Vrhovnem sodišču razpletla in kdaj. V ta namen objavljam podatek iz svoje raziskave o odzivu 200 vodilnih uslužbenk in uslužbencev s področja slovenskega sodstva, pravosodja, tožilstva in pravnih fakultet na pobudo z imenom MELODIJA VESTI.

ZAVOD VEST

OCENA ODGOVOROV 200 VODILNIH OSEB V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE NA POBUDO MELODIJA VESTI  V LETU 2012 ZA PODROČJA PRAVOSODJA, SODSTVA, PRAVOBRANILSTVA, TOŽILSTVA, IZOBRAŽEVANJA O PRAVU

VSI NASLOVLJENI: 200 oseb
ODGOVORILO: 13 oseb
KRŠITEV OBVEZNOSTI ODGOVORA: 187 oseb

Predsednik Vrhovnega sodišča RS je med tistimi 187 naslovljenkami in naslovljenci, ki so odgovorili tako, da niso nič odgovorili. 

Trinajst oseb se je odzvalo na pobudo. Opravile so vsaj pravno formalni del svoje dolžnosti. Koliko od teh je opravilo tudi obveznost vestnega ravnanja? 

O tem pa jutri.

MOJA VEST TI PRAVI:

Če se hočeš seznaniti z vsebino pobude MELODIJA VESTI, ki je bila poslana tudi na naslov predsednika Vrhovnega sodišča RS, a nanjo še tudi po preteku dveh let ni odgovoril, pošlji sporočilo na e-naslov:

zavodvest@siol.net

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.