VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

SANJSKO JUTRO JUTRI ?

Vsebina

76. DAN - GNILOSODJE

04.09.2014

Rudi Klarič

GNILOSODJE

Danes zjutraj se je oglasila jezna mladenka, ki redno prihaja na moje miselne, govorne in energijske predstave. S tovrstnimi predstavami v Prebujevalnici na Podgozdu vsak četrtek zjutraj ob 5:30 ustvarjam energijsko polje čiste vesti, energijsko polje čiste narave pa ustvarjajo gozdovi, ki Podgozd in seveda tudi moje zemeljsko bivališče, obdajajo.

Predstave na Podgozdu prirejam že od leta 2000 naprej po nekajkrat na teden. V času snežnih zametov, poledice in žleda je udeležba sicer nekoliko manjša, vendar se doslej še niti v enem samem primeru ni zgodilo, da nikogar ne bi bilo.

V najhujši zimi, ko zna iz srede na četrtek čez noč namesti dvajset ali trideset centimetrov snega, se zjutraj moja Ester stisne k meni rekoč, poleživa še malo, danes gotovo nikogar ne bo. A nikoli ne poleživa in vedno se kdo pripelje. Cesta iz Iga v smeri proti Podgozdu in naprej je namreč presenetljivo dobro vzdrževana.

Jezno dekle je svojo neozdravljivo bolezen izključno samo z njenim hotenjem in mojim pristopom pa brez vsakršnih zdravil in medicinskih posegov spravilo pod nadzor. Na ta način si je pridobilo pravico, da kritično ocenjuje moje delo.

Danes zjutraj me je ozmerjala nekako takole:

“Berem tvoje neodvisne komentarje ... grozno je brati o raziskavi, ki dokazuje, da živimo v takšnem dreku ... Ali ne bi mogel napisati kaj bolj spodbudnega ...?”

Po moji oceni in mojih življenjskih izkušnjah je neprimerno bolj zdravo pogumno govoriti resnico kot sejati iluzijo. Bolje je predrzno reči:

“Slovensko sodstvo je gnilo, ker uporablja gnilo sodno prakso. Zato si trenutno bolj kot pravosodje, ali krivosodje, zasluži poimenovanje - gnilosodje”.

Ljubše mi je tvegati zapor, kot pa če bi se v času, ko je omenjeno sodstvo na protipraven način spravilo v zapor vodilno osebnost slovenske opozicije, sprenevedal in imel glavo v pesku.

Zanesljivo je, da ni mogoče ustvarjati energijskega polja čiste vesti - mimo čiste vesti.

Kaj naj pišem in govorim, da bom s svojimi besedami ustvarjal energijsko polje čiste vesti, mi predlaga moja vest in ne samoljubne želje moje pameti niti njeno čustvovanje.

Po jutranji predstavi me je moja najdražja opozorila na novico, da SDS predlaga nekdanjega predsednika Slovenije in deponiranega glavnega sekretarja Zveze komunistov Slovenije v komisijo, ki naj oceni, kaj bodo naredili z Janšo. 

Sklenil sem, da se bom poskusil poboljšati. Nekaj časa ne bom več pisal o raziskavi. Bom ponovno premislil.

Je posmeh in nasmeh res edino, kar še preostane tistim, “ki dobro v srcu mislimo ...”?

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.