VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

BLIŽNJICA – Maks Furjan v vlogi botra

Vsebina

77. DAN - DEPONIRANI TOVARIŠ MILAN KUČAN

05.09.2014

Rudi Klarič

O POBALINIH IN ZLOČINCIH

Na zgoraj navedeni dan zjutraj mi je moja najbližja življenjska spremljevalka Ester na spletu prečitala, kako se je gospod Milan Kučan javno razhudil nad zapornikom Janezom Janšo. 

Najuglednejšega predstavnika tistega dela slovenske opozicije, ki se je zavestno odrekla zločinskim pridobitvam Zveze komunistov, je gospod Milan Kučan označil za pobalina, njegov pogum, da si drzne kritično ocenjevati njega in slovensko sodno prakso, pa za pobalinstvo. 

Najdražja me je z rosnimi očmi pogledala izpod čela in resno pripomnila: "Poglej, kako dobro je povedal, kaj se spodobi. Tudi jaz sem mnenja, da je Janša preveč nesramen in aroganten." 

Čeprav moram priznati, da je Ester vsak dan lepša, mi vseeno že postaja nekoliko dolgočasna. Vselej pade na isto zvijačo. Kako bo ostala spolno vznemirljiva in privlačna, če pa se bo vse življenje obnašala kot njene genske prednice. Če ji nekdo omeni navadno svinjarijo na prijazen način, njena pamet takoj počepne v strahospoštovanju. Še dobro, da za naravno samozdravilno rehabilitacijo svojega organizma uporablja mojo Prebujevalnico na Podgozdu, sicer vem, kaj bi bilo z njenim telesom in najinim partnerstvom.

Ker sem si pred kratkim ogledal slovenski kazenski zakonik, sem ji skušal biti v pomoč, tako da sem nemudoma opravil svojo zakonsko dolžnost. Razložil sem ji, da po kazenskem pravu povzročitelji ali teroristi niso samo tisti, ki so morili, pač pa tudi tisti, ki so vodili hudodelsko organizacijo, kar seveda velja tudi za fašizem, nacizem in komunizem in torej tudi za tovariša (trenutno gospoda) Kučana.

Deponirani predsednik slovenske zveze komunistov je bil dolgoletni nesporni voditelj organizacije, ki zares ni bila prav nič pobalinska. Po vseh kriterijih sodobnega prava in tudi slovenskega kazenskega zakonika si namreč zasluži naziv zločinska. Z zornega kota demokratičnega novinarstva gledano je šlo za organizirani javno delujoč kriminial. Kakorkoli deponirati in zagovarjati fašizem, nacizem, komunizem oziroma katerokoli organizacijo, ki ne spoštuje temeljnih človekovih pravic, je zločin proti človečnosti.

Gre za organizacije, ki so hujše od vsake mafije. Mafijski botri morijo zaradi denarja, tekmovalnosti in prestiža. Imajo naravno konkurenco v drugih sorodnih mafijskih družinah. Gre za večstrankarsko mafijo, ki deluje po načelu naravnih zakonitosti, v kateri ni prepovedano vestno delovanje. 

Organizacija, iz katere izhaja deponirana knjižica gospoda Milana Kučana, je bila absolutno monopolna in načrtno brezvestna. Fašistična, nacistična in komunistična ideologija je bila in je še nad vestjo in nad človekovimi pravicami. Gre za organizacije, ki so ropale in morile iz čisti vesti in človečnosti sovražnih, maščevalnih, dolgoročno načrtovanih, fanatičnih, enoumnih in v primerjavi z mafijo neprimerno bolj grozljivih in škodljivih nagibov.

Mafija mori iz pohlepa. Deluje iz ljubezni do bogastva in premoženja. Slovenska Partija je morila iz častihlepja, zavisti, iz zaničevanja pravičnosti in poštenja. Njeno gonilo je bilo sovraštvo do tujega bogastva, premoženja, lastništva, dobička, podjetništva ... V smrtni nevarnosti je bil vsak “pobalin” že samo zato, ker se ni hotel odreči svoji vesti.

Tovariš/gospod Milan Kučan je ponosno deponiral rdečo knjižico, da bo večno lahko dokazoval svoje članstvo in najvišji status v opisani organizaciji. 

Organizacija, ki jo je vodil, je morila na zverinske, gnusne in človeštva nevredne načine. Najjprej pol stoletja je v neposredni diktaturi na legalen način, potem pa že 25 let  kontinuirano na ilegalen način duši svobodno in samostojno ustvarjalnost. Z načrtno sodno prakso zaničevanja duhovne svobode in svobodne ustvarjalnosti, preziranja avtorske lastnine in drugih človekovih pravic izloča in onemogoča tiste, ki niso bili podkupljivi.

Zveza komunistov Slovenije je kot neodtujljivi del Zveze komunistov Jugoslavije morila z namensko uporabo organov pregona in sodstva, odmetavanjem nezaželjenih za jetniške rešetke, na otoke pozabe, v kraška brezna in opuščene rudniške jaške.

Morilska orodja organizacije so bila obvezno zasvajanje z zdravili in mamili, umobolnice, organiziran alkoholizem, inscenirane prometne nesreče, izsiljeni ali načrtno povzročeni samomori. Zgodovinsko dejstvo je, da je bila Slovenija v času vladavine enoumne stranke, ki se ji tovarišija za nobeno ceno noče odreči, v svetovnem statističnem vrhu po številu samomorov in prometnih nesreč.

Gospod Milan Kučan mora biti povsem odtrgan od svoje in tuje vesti, da se mi upa preko častivrednega spletnega medija in skozi lahkoverno pamet moje najlepše, najdražje in najbližje, nesramno in porogljivo pridigati o pobalinstvu. 

Dobro. Morda je Janez Janša kdaj na neznanem kraju, na neznan način, neznanega dne ali ob super polni luni kot zares rabutal neznano vrsto domnevno prepovedanega sadja na neznanem rajskem vrtičku. A celo tak nepobalinski gospod, kot je Milan Kučan, bi lahko vedel, da je domnevno ukrasti domnevni prepovedan sadež eno, dokazano in zares voditi zločinsko organizacijo, ki ima na vesti na tisoče ne domnevnih, pač pa znanih žrtev, pa je nekaj povsem drugega.

Sodeč po pridigi gospoda Milana Kučana bi bilo nujno njegovo še povsem nelustrirano komunistično sodstvo ohraniti v častnem spominu in ga še naprej brezpogojno v vseh pogledih podpirati in spoštovati. 

In kako deluje nelustrirano slovensko komunistično tožilstvo, sodstvo, pravobranilstvo? Za rešetkami je Janez Janša (in še mnogo ostalih “pobalinov”), ki so eni zgolj domnevno, drugi pa resnično hruške, jabolka in druge prepovedane sadeže kradli. Od tistih, ki so vodili zaresno zločinsko, teroristično, morilsko organizacijo, ni v vseh slovenskih zaporih niti enega samega. Neomejeno lobirajo v politiki, zdravstvu, gospodarstvu, sodstvu, medijih ... Četudi so bili vodilni pripadniki organizacije, ki “kriva moritve je velike”, lahko ob podpori komunistične sodne prakse slej ko prej še naprej povsem nemoteno zmerjajo, ropajo, omalovažujejo, šikanirajo, spletkarijo, blatijo, razsajajo ... 

Seveda sem se tudi v tem svojem Neodvisnem komentarju dolžan potruditi, da zadostim ne samo svoji vesti, pač pa tudi želji včerajšnje prosilke po nečem lepem, svetlem, optimističnem. Torej spoštovana bralka, bralec in moja Ester, prisluhnite dobri novici:

Obstaja način, da se izvlečeš in morilskega energijskega polja vladavine skrajno slabe vesti voditeljev opisane a še ne odpisane zločinske organizacije. V Prebujevalnici na Podgozdu se lahko trikrat na teden redno okoplješ v energijskem polju čiste vesti, ki: 

“utopi vse skrbi, v potrtih prsih up budi!” 

Za prvo silo pa je za vsak dan dober tudi moj NEODVISNI KOMENTAR.

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.