VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

NAJ LUNA NOSI – ALI PONESE?

Vsebina

79. DAN - JURE ZDOVC

07.09.2014

Rudi Klarič

O KOHERENTNOSTI IN OŠPICAH

Včerajšnja zmaga slovenskih košarkarjev nad reprezentanco Dominikanske republike mi je prinesla možnost, da si bom lahko v torek zvečer ogledal srečanje med našimi in Američani. 

Jure Zdovc je svoje voditeljsko delo opravil dovolj odlično za vstop v četrtfinale košarkarskega svetovnega prvenstva. Ali mu bo uspelo kaj več, bo kmalu jasno. Morda je s seboj v Španijo vzel tudi moj Naravnik. V tem primeru zanesljivo ve, da bo v torek polna luna.

Ni nas tako malo, ki vemo, kaj polna luna ponuja tistim, ki znajo uporabiti njeno moč. Tisti, ki to znanje razumejo, imajo seveda na vsakem področju večje možnosti za uspeh. Luna vsekakor enako sije za vse. Razlika je le v tem, koliko kdo zmore uporabiti njeno moč ob ščipu in njeno nemoč ob mlaju. 

Ker tekma z Američani ni mala šala, bi moral Zdovc izkoristiti prav vsako dovoljeno spretnost, da bi lahko računal na uspeh. Polna luna na dan tekme je svojevrstna priložnost. S spretno uporabo njene moči lahko celo telesno in denarno šibkejši, četudi manj izurjeni, premagajo bogatejše in bolj izkušene tekmece.

Večina športnikov in njihovih vaditeljev z zavestno uporabo energije polne lune še ne zmore načrtno presenetiti močnejšega in boljšega nasprotnika. Vsakdo pa že pozna prednosti in slabosti desničarjev in levičarjev. S pravilnim izborom in optimalno razporeditvijo veščin levičarjev in desničarjev na prava mesta ima ekipa bistveno večje možnosti kot v primeru, da bi imel voditelj na izbiro samo levičarje ali samo desničarje. Fenomen koherentnega delovanja leve in desne polovice skupnosti ni v seštevku. Gre za dopolnjevanje, ki daje intelektualni in energijski zmnožek. Vsakdo ve, da lahko levica sama doseže največ seštevek, na primer: deset in deset je dvajset. Ob koherentnem odnosu levice in desnice pa daje isti vložek produkt: deset pomnoženo z deset je sto. Za veličastno spoznanje, da je sto bistveno več kot dvajset, ni potreben magisterij. Povsem zadošča zdrava pamet. Izvor zdrave pameti ni niti znanje, niti znanost, niti čustvena inteligenca. Zdrava kmečka pamet izvira iz energijskega polja čiste vesti.

Jure Zdovc v četrtfinale svetovnega prvenstva ni prišel tako, da je igral samo z levičarji ali samo po desni strani igrišča. 

Te logike predsednik bodoče slovenske vlade (enako kot tete in strici v ozadju) očitno še ne razume prav dobro. Na vseh njegovih vodilnih položajih bodo sami levičarji. Desničar Janez Janša se je predsednikovi občutljivi pravniški pameti očitno hudo zameril.

Za razumevanje pomena koherence ne zadošča samo visoko šolana, lepo vzgojena in kulturna  pamet. Za koherentno delovanje leve in desne polovice možganov ni dovolj vse znanje sveta niti doktorski naziv. Neobhodna je duhovna prebujenost. Za pospešitev duhovne prebujenosti je neizbežno urjenje v lastnem ali tujem energijskem polju čiste vesti. Primer takega polja je vsakomur za preizkušanje in redno uporabo dostopen v Prebujevalnici na Podgozdu.

Očitno bo Slovenija na evropskem in svetovnem političnem parketu v naslednjih mesecih nastopala z dominantnimi levičarkami in levičarji. Če se bo izkazalo, da je bil najmočnejši predstavnik desnice v političnem zaporu zaradi komunistične slovenske sodne prakse, se predsednik vlade ne bo mogel rešiti političnega poraza niti, če bo poznal vse skrivnosti polne lune. 

Ali ne bi bilo lažje pošteno in odkrito še pravočasno povedati, da levoroka slovenska sodna praksa (mimo vsakega nadaljnjega odlašanja) potrebuje korenite spremembe? Tovrstno spoznanje in odkrito priznanje ne bi moglo škoditi nikomur od tistih, ki bodo spremembi dorasli. Obstaja pa tveganje stranskega učinka. Tiste tete in strici, ki še niso preboleli otroških bolezni, bi lahko (z botrom na čelu) dobili ošpice.

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če se hočeš seznaniti z vsebino pobude MELODIJA VESTI, ki je bila poslana tudi na naslov predsednika Vrhovnega sodišča RS, a nanjo še tudi po preteku dveh let ni odgovoril, pošlji naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi po e-pošti pošljete brezplačno vsebino vaše pobude MELODIJA VESTI 

na e-naslov:

zavodvest@siol.net

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.