VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

ČUSTVOVANJE OB POLNI LUNI

Vsebina

81. DAN - STOPNJA PRISEBNOSTI

09.09.2014

Rudi Klarič

STOPNJA PRISEBNOSTI

Kot smo se lahko prepričali vsi, ki smo spremljali včerajšnjo tekmo med slovensko in estonsko nogometno reprezentanco, polna luna našim ni prinesla sreče.

Omračeni ali polno sijoči luni je povsem vseeno zate in zame, pa tudi za slovenske in estonske nogometaše. Ta zemljin satelit pač vsak dan in vsako noč odseva sončne žarke v skladu z naravnimi zakonitostmi. Včeraj in danes, je bila polno osončena Luna zelo blizu Zemlji. V času tako imenovane super lune pa je njen vpliv še posebej izrazit.

Kdor zna in zmore uporabiti moč polne lune, ima seveda določeno prednost. Kdor tega ne zna in ne zmore, pa ne more izkoristiti te naravne priložnosti.

Učinek polne lune je tak, da se prav lahko zgodi, da na športnem ali političnem prizorišču zmagajo slabši. Močnejšim in njihovim navijačem pa ostane občutek, da niso imeli sreče. Zdelo se je, da so bili naši v Estoniji za spoznanje boljši. Vsekakor so si pripravili več priložnosti. Zmagali pa so tisti, ki so bili na videz slabši. 

Samoumevno je, da je pamet slabših običajno skromnejša, pamet močnejših pa je večinoma nekoliko bolj domišljava. To enako velja za športnike in politike. Polna luna torej pri skromnih nima česa okrepiti. Pri domišljavih pa ščip opazno ojači domišljijo in romantična pričakovanja. Kolikor večja so pričakovanja, toliko manjše so resnične možnosti. Pod vplivom pričakovanj se domišljava pamet pač bistveno manj potrudi.

Večja je svetilnost Lune, bolj se v Tvoji, moji in vsaki drugi pameti krepi čustvovanje. Okrepljeno čustvovanje povzroči motnje v preračunavanju. Pod vplivom okrepljene domišljije pamet usmeri žogo previsoko, preveč v desno ... preveč v levo ... ali pa naravnost v oviro namesto mimo nje.

Ko polna luna v pameti športnice ali športnika okrepi čustvovanje, se okrepljena čustvena motivacija pokaže tudi v dodatni moči in povečani hitrosti. Če ob tem ni zadostne ravni duhovne prebujenosti in posledične prisebnosti, lahko pride do preobremenitve telesa in poškodbe, ali do prehitrih in zato zmotnih odločitev. 

Ob visoki ravni duhovne prebujenosti in posledične prisebnosti pa bodo (kljub povečani moči in hitrosti v času polne lune) odločitve bolj natančne, pravilne, varne in zanesljive. 

Iz tega izhaja, kako pomembna je raven duhovne prebujenosti in posledična s pravilnim urjenjem dosežena višja stopnja prisebnosti. Zvečer bomo lahko videli stopnjo duhovne prebujenosti in posledične prisebnosti naših v Španiji. Stopnja prisebnosti bo pri vsakem posebej jasno razvidna iz števila zadetkov, uspešnih skokov, potrebnih in nepotrebnih prekrškov, poškodb ...

Od stopnje Tvoje duhovne prebujenosti je odvisno, ali Ti bodo naravne zakonitosti v pomoč ali v škodo. Ne glede na to ali gre zate, za Srečka Katanca, Jureta Zdovca, Mira Cerarja, Janeza Janšo ali mene, vsakomur lahko višja stopnja duhovne prebujenosti in posledične prisebnosti samo koristi. 

Tako kot si danes ni mogoče več zamisliti nobenega človeškega bivališča brez kopalnice, tako jutri ne bo več mogoče na nobenem življenjskem področju hitro napredovati brez Prebujevalnice. Prva Prebujevalnica z zgoščenim energijskim poljem čiste vesti že od leta 2000 naprej deluje na Podgozdu nad Igom. Naslednje tri pa bodo prav kmalu zgrajene, opremljene in pripravljene za Tvojo uporabo v poslovno trgovskem centru Diamant v BTC-ju v Ljubljani.

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.