VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

MUZEJSKI SPOMIN NA TURKE

Vsebina

82. DAN - SULEJMAN VELIČASTNI

10.09.2014

Rudi Klarič

SPLETKARJENJE

Kadar utegnem, si z zanimanjem ogledam delček maratonske turške televizijske nadaljevanke SULEJMAN VELIČASTNI. Pripoved zajema med drugim tudi čas turških vpadov na Balkan, vse do Budimpešte in Dunaja, kar me še posebej zanima.

Ker obstaja o času Sulejmanove vladavine obsežna dokumentacija, po kateri so posneli nadaljevanko, si je mogoče dokaj dobro predstavljati tudi način družinskega oziroma haremskega življenja v palačah Osmanskega cesarstva.

Iz nadaljevanke je moč ugotoviti, da Sulejman ni samo ropal po Evropi, Afriki in Bližnjem Vzhodu, pač pa je tudi reformiral šolstvo, davčni sistem ter zemljiško in kazensko pravo. Presenetljiva je bila tamkajšnja visoka stopnja strpnosti med verstvi, narodnostmi in kulturami. Svoboda trgovanja je bila nad ideološkimi in političnimi vrednotami. Pomembnejša od pripadnosti je bila nadarjenost, ustvarjalnost in podjetnost posamezne osebnosti. Pravni red, znanost, šolstvo in kultura so bili na zavidljivo visoki ravni. In vendar se je osmanska država sesula kot hiša iz kreditnih kartic. Kaj je torej pokončalo Osmansko cesarstvo, da je na njega veličino ostal le še mrtev spomin?

Zloba, zamere, zavist, ljubosumnost, hinavščina, spletkarjenje ...

Najbolj pogumni, nadarjeni, domoljubni ... so bili s strani sultank in vezirjev iz ospredja in ozadja, preko spletkarskega sodišča razglašeni za zločince. Na zarotniški način ji je bilo lahko obsoditi, očrniti, onemogočiti, pokončati, izgnati ...

Te to na kaj spominja? 

Borutu Pahorju sem na tej isti spletni strani že pred leti predlagal, naj si z Janezom Janšo podata levico in desnico in združita moči v skladu s prisego: “po svoji vesti za blagor Slovenije”. Zakaj Pahor tega ni storil? 

Tudi Miro Cerar je preslišal mojo “MELODIJO VESTI”. Zakaj? Ali res ne ve zanjo?

Zakaj je kljub visoki znanosti, kulturi, umetnosti, pravni, trgovski in vojaški spretnosti ... vsemu naropanemu bogastvu in kulturi navkljub ... propadlo Osmansko cesarstvo in kasneje še sovjetsko in jugoslovansko? 

Izključno samo zaradi kriminalno nizke stopnje duhovne prebujenosti. 

Sulejman Veličastni je živel v energijskem polju svojega harema, obdan od množice cvetočih, spolno nepotešenih, nenehno zamerljivih, prepirljivih, med seboj sovražnih žensk in spletkarskih evnuhov. Živel je v energijskem polju slabe vesti.

Sulejman ni mogel imeti duhovne Prebujevalnice in njenega energijskega polja čiste vesti, tudi če bi jo hotel. Ni je še bilo. Ti, Borut in Miro pa bi jo lahko že imeli.

Naj Te ne moti, da se Borut Pahor, Miro Cerar in drugi vrhunski pravniki, politiki, kulturniki ... še ne menijo ne zame, ne za moj Neodvisni komentar, ne za mojo Prebujevalnico.

Vsakdo lahko že preizkusi njeno energijsko polje čiste vesti.

Z uporabo Prebujevalnice se duhovno prebudiš. Se osvobajaš zlobe, zamere, zavisti, ljubosumnosti, hinavščine, spletkarjenja, zavratnih in zahrbtnih bolezni ... 

Se osebnostno osamosvajaš. 

Da bo za Tabo ostal živ spomin. Ne pa množice umorjenih žena, mož, otrok ... Požganih domov in porušenih držav kot za Sulejmanom, Benitom, Adolfom, Leninom, Stalinom in Josipom Brozom. 

Ne čakaj, da Te odreši odrešenik. Prihrani mu trud. Opravi to sama ali sam.

MOJA VEST TI PRAVI:

Če se hočeš seznaniti z vsebino pobude MELODIJA VESTI, ki je bila poslana tudi na naslov predsednika Vrhovnega sodišča RS, a nanjo še tudi po preteku dveh let ni odgovoril, pošlji naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi po e-pošti pošljete brezplačno vsebino vaše pobude MELODIJA VESTI 

na e-naslov:

zavodvest@siol.net

 fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.