VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

ČAR HLADNOKRVNOSTI

Vsebina

90. DAN - LUKA ZAHOVIĆ

18.09.2014

Rudi Klarič

PRISEBNOST IN ČUSTVOVANJE

V prvem krogu skupinskega dela evropske lige prvakov je portugalski Sporting že skoraj premagal slovenski Maribor. V zadnjih sekundah tekme je nogometaš Maribora, 18-letni Luka Zahović, v hitrem teku dohitel Portugalcem pobeglo žogo in jo hladnokrvno z glavo zadel natančno tako, da je preskočila portugalskega vratarja in pristala v nasprotnikovi mreži. 

Zvrhano polne tribune mariborskega stadiona je pretresla eksplozija čustvovanja. 

18-letniku je v tisti isti sekundi vrtoglavo poskočila cena na svetovnem trgu. Cena za znanje? Za hitre noge? Za spretnost? Za simpatičnost? 

Odlično poučenih, izvrstno treniranih, hitrih, vzdržljivih, atletsko oblikovanih nogometnih kuštravcev ali plešcev, levičarjev in desničarjev premore svetovna športna scena v skoraj neomejenih količinah. Vendar ne morejo tekmovati v elitni ligi evropskih prvakov, če jim manjka dodana vrednost, ki jo je pokazal Luka Zahović včeraj zvečer: 

Ta dragocenost se imenuje prisebnost. 

Nogometno zelenico obdaja arena. Na tribunah valuje čustvovanje. Po travniku tekajo hitre, vzdržljive noge in vroče glave. Dogaja se neverjetna množina zgrešenih strelov.

Kadar vročica čustvovanja preplavi tekmovališče in za čustva dovzetna glava športnika postane razgreta, prisebnost izgine brez sledu, neznano kam. Kot bi je nikoli ne bilo.

Čustvovanje bi moralo ostati na tribuni, na tekmovališču pa bi se morala ohranjati hladnokrvnost.

Dobro, da je bilo po Lukovem zadetku tekme nemudoma konec, sicer ne vem, kako bi se bilo končalo. 

Ne glede na to, ali se ukvarjaš s poklicnim športom ali si zdravnica ali lupiš krompir, je za vsakogar življenjsko najpomembnejša zmožnost – prisotnost duha - nekoliko enostavnejše povedano – prisebnost. 

Od Tvoje prisebnosti bo vse bolj odvisna Tvoja konkurenčnost na trgu dela. Visoka stopnja prisebnosti Te varuje pred ponesrečenostjo, razočaranjem, stresom, ozdravljivo in neozdravljivo boleznijo, slabo družbo ...

Prisebnost ni stvar krepkih mišic niti bistre glave. Je dosežek Tvoje duhovne prebujenosti, hladnokrvnosti, s katero obvladaš čustva in umiriš živčni sistem.

Za pospešitev duhovnega prebujanja ne obstaja šolanje. Potrebuješ Prebujevalnico in njeno nemoteno energijsko polje, ki je zmnožek čiste narave in čiste vesti.

Prva Prebujevalnica na svetu je na Podgozdu, vsega 15 kilometrov od središča Ljubljane. 

Nimaš nobenih težav? Te pamet in telo popolnoma ubogata? Nikoli ne zgrešiš cilja? Zlahka študiraš? Nimaš nobene slabe lastnosti? Te ne gnjavijo niti ljubezen niti sovražnost niti zaskrbljenost? Se nikoli ne prepiraš s starši, sodelavci, otroki?

Če nimaš namena ničesar v svoji miselnosti in organizmu izboljšati, Prebujevalnice resnično ne potrebuješ. 

Ali duhovno speči sploh lahko slutijo, kako božansko je slišati glas lastne vesti? 

Kako visoka je stopnja duhovne prebujenosti predsednika Vrhovnega sodišča Slovenije, da niti v 90 dneh ne more zagotoviti odgovora na skrajno preprosto vprašanje: ali je najbolj znani slovenski zapornik kriv ali ni kriv? 

90 dni tuhtanja neizprosno dokazuje, da obstaja utemeljen dvom v krivdo Janeza Janše. Če ne bi obstajal nikakršen dvom, čemu bi sploh bilo treba tuhtati?

In če je že ves čas obstajal utemeljen dvom o krivdi, kakšna je sodna praksa, na osnovi katere je bil pravnomočno obsojen?

Kakšno je čustvovanje in kolikšna je prisebnost slovenskega sodišča?

Kakšna je cena in kolikšna je vrednost slovenske sodne prakse na Evropskem sodišču za človekove pravice, je že znano.

Koliko časa bo še treba tuhtati? Še nadaljnih 90 dni?

MOJA VEST TI PRAVI:

Če se hočeš brezplačno seznaniti z vsebino pobude MELODIJA VESTI, ki jo je Zavod Vest poslal na naslov predsednika Vrhovnega sodišča RS, a le-ta nanjo tudi po preteku dveh let še ni odgovoril, pošlji na e-naslov: 

zavodvest@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi po e-pošti pošljete vsebino pobude MELODIJA VESTI. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.