VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

LOBIST IZ RIMSKIH ČASOV

Vsebina

111. DAN - O VIRU ZLA 9 - DEMOKRATIZACIJA ZDRAVSTVA

09.10.2014

Rudi Klarič

DEMOKRATIZACIJA ZDRAVSTVA

Za vsakogar je lahko samo koristno spoznanje, da so politično, sodno in celo kulturniško življenje v Sloveniji na zapovedano brezvesten način porajali, oblikovali in ohranjali vodilni kadri zveze komunistov. To velja tudi za slovensko zdravstvo. Seveda verjamem, da delajo v slovenski kulturi, sodstvu in zdravstvu tudi ljudje, ki so predani svojemu poklicu in vestno opravljajo svoje poslanstvo. Vendar njihovo ustvarjalnost in osebnostni razvoj dušijo razmere, ki so produkt 70 let prakticiranja ideologije, ki je izključevala vestno ravnanje. Namesto vesti je cenila in spoštovala svojo brezvestno ideologijo.

Med komunističnim in demokratičnim zdravstvom mnogi ne vidijo bistvene razlike. Zato moram pojasniti. V demokratičnih razmerah so vodilni dolžni ravnati vestno, v avtoritarnih pa je njihova glavna obveznost brezvestno služenje glavnemu lobistu. V diktatorskih razmerah so vodilni v politiki, sodstvu, zdravstvu in kulturi ena sama mafija.

Danes objavljam pismo nekoga, ki je bil dovolj dolgo v službi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, da tamkajšnje razmere odlično pozna. Obenem je dovolj pogumen in duhovit, da jih zmore na kratko tudi opisati. Sporoča mi tole:

DEVETO PISMO

Moj namen je opozoriti na nadutost odločujočih v uradni medicini, ki dajejo prednost obravnavi človeškega telesa iz mehanicistično-materialističnih osnov pred holističnim pristopom k zdravljenju.

Da postaneš zdravnik, je potrebno neskončno potrpljenje pri študiju. (Včasih dobiš občutek, da se učiš telefonski imenik na pamet.)

Pri tem študiju so kakršnekoli inovacije ali malo drugačne interpretacije strogo prepovedane. Bog ne daj, da bi bil kdo ustvarjalen ali celo izviren. Študij medicine je enako zahteven kot, če se v medresi učiš koran na pamet. Na izpitih te lovijo: če izrečeš le eno ustvarjalno, duhovno ali poduhovljeno besedo, si pečen!

Če predstavlja FDV raven zateženosti 1, je zateženost medicine 1000. In po končanem študiju si preplašen tako hudo, da te eno leto pri intravenozni injekciji preplavi adrenalin, kot bi za vogalom srečal tigra. Kot mlad zdravnik, stažist, si čisto neuporaben, pa še primariji in sekundariji si te privoščijo in se na tebi maščujejo za vsa trpljenja, ki so jih morali pogoltniti sami, ko so bili stažisti.

Zato po bolnicah kroži naslednja ugotovitev:

Kakšna je razlika med radiatorjem in mladim zdravnikom? Nobene! Stojita ob steni in oddajata toploto ...

Kar pa (bolj kot našteto) zamerim uradni medicini, je, da je vodena neskončno naduto, arogantno. Izključuje vse drugo, zlasti pa nekonvencialne metode zdravljenja. Pa ne iz skrbi za bolnika, ampak zato, da imajo vodilni lobisti izključno pravico do zdravljenja in avtoritarno oblast nad zdravjem. Beri: odvratno jim je, da bi še kdo drug strigel njihove ovce.

Gre za vladavino tovariša Monopola. Gre izključno samo za denar, čast in kontrolo nad telesom, ki si jo glavni lobist deli z Notranjo upravo! Zato ni slučaj, da je bil šef UDBE še ne tako daleč nazaj tudi direktor Kliničnih bolnic, kot se je tedaj imenoval UKC.

(Oseba je zgornje pismo podpisala in dovolila objavo, vendar pod pogojem, da je objava brez njenega imena in priimka.)

PAMET MI UMAZANO PRAVI:

Ali ne bi bilo bolje za Slovenijo, da pustiš sodno prakso in Janeza Janšo pri miru in se posvetiš samo Tvoji Prebujevalnici in ljudem, ki so v težavah?

MOJA VEST JI ODGOVARJA:

Vse denarne, zdravstvene in moralne težave slovenskega ljudstva izhajajo iz dediščine brezvestne politične, sodne, zdravstvene in kulturniške prakse iz časa vladavine slovenskega komunizma. Imeti odločujoč politični položaj in pustiti komunistično prakso takšno, kot je, in ji ne skozi zakonodajo naravnost povedati, kar ji gre, pomeni biti krivoprisežnik.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.