VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Cesar Komod je imel vse – njegovo cesarstvo pa je propadlo ... Posnetek iz filmskega niza: Zgodovina Slovenk in Slovencev v filmskih freskah

Vsebina

114. DAN - ODVETNIKI 2

12.10.2014

Rudi Klarič

ENA ODVETNICA IN TRIJE ODVETNIKI

V včerajšnjem Neodvisnem komentarju sem objavil izsledke novinarske raziskave Zavoda Vest, ki si je prizadeval ugotoviti, koliko odvetnic in odvetnikov v Sloveniji zanima vloga in pomen vesti. Verjamem namreč, da vsakdo, ki ga vest resnično zanima, izkoristi vsako priložnost, da bi lahko poglobil svoje vedenje o nečem, na kar so po slovenski ustavi – od leta 1991 naprej – dolžni priseči vsi, ki so ljudstvu odgovorni za vodenje države. Obenem pa je bilo zanimivo ugotoviti, koliko odvetnic in odvetnikov ima svojo dostopnost urejeno tudi v času sodnih počitnic.

Vsebina elektronske pošte Zavoda Vest, ki jo je podpisala direktorica, je bila:

Spoštovani,

pišem vam kot predstavnica v letu 2011 ustanovljenega Zavoda Vest. 

Z raziskavami izvora in pomena vesti si prizadevamo za humanitarno delovanje na področju pospeševanja razumevanja in praktičnega uveljavljanja vloge vesti predvsem na področju osebnostnega razvoja, samozdravljenja in varovanja zdravja.

V kolikor vas celostni in trajnostni učinki odsotnosti ali prisotnosti vesti na zdravje, osebnostni in gospodarski razvoj zanima, vam ponujamo priložnost, da se seznanite z našimi spoznanji.

V priponki vam pošiljam našo pobudo.

POSLANO: skupno 1325 odvetnicam in odvetnikom

NI ODGOVORILO: 1266 oseb

ODGOVORILO: 59 oseb, od teh je bilo 48 samodejnih prijaznih odgovorov v slogu:

Spoštovani, 

obveščam vas, da bom nekaj časa odsotna. Vaše sporočilo bo avtomatsko posredovano ostalim zaposlenim v odvetniški družbi, ki vam bodo kmalu odgovorili. 

ali, na primer:

Zahvaljujem se za poslano sporočilo. Trenutno sem odsoten z omejenim dostopom do elektronske pošte. Za nujne zadeve se prosim obrnite na kolegico ...

OD 1325 OSEB JE OSEBNO ODGOVORILO 11 OSEB v slogu:

Ideja se mi zdi zanimiva.

Spoštovani, vaša ponudba me ne zanima in me z njo ne seznanjajte več.

Pozdravljeni. Veseli smo, da ste se obrnili na nas. Zahvaljujemo se vam za prejeto e-sporočilo, na katerega vam bomo kmalu odgovorili. 

Spoštovani, prosim, da mi več ne pošiljate obvestil.

Hvala za sporočilo. Zaradi prezaposlenosti se letos na Vašo pobudo ne morem odzvati.

Dajte prosim nehat pošiljat te vaše maile, ki ne zanimajo nikogar.”‹

ZA BREZPLAČNI DVD SO POKAZALE ZANIMANJE 

4 osebe od 1325-ih = 0,3 %

1.

Pišem vam po naročilu odvetnika ... iz Odvetniške družbe ...

Zahvaljujemo se za poslani dopis z dne 16. 7. 2013 in predlagamo, da nam za začetek pošljete brezplačni DVD, kjer bo predstavitev ustanovitelja zavoda.

2.

Na podlagi vašega prejetega dopisa, za katerega se zahvaljujem, vam sporočam, da me na ravni neobvezujočega in odprtega polja zanimanja glede širših vprašanj vrednot družbenega reda vaše raziskovalno polje zanima in bom v primeru posredovanega DVD z veseljem pregledal vsebino le-tega.

Hkrati pa vam želim veliko uspehov in pozitivnih spoznanj pri vašem delovanju! 

3.

Spoštovani, hvala za obvestilo.

Zanimajo me vaše vsebine s področja samozdravljenja, varovanja zdravja in osebnostnega razvoja, zato prosim za predstavitveni DVD.

4.

Z velikim zanimanjem sem se seznanil z vašim dopisom z dne 26. 6. 2013, saj me fenomen človekove vesti že od nekdaj zanima, tako glede izvora kakor tudi pomena čiste vesti za kvalitetno življenje in duševno zdravje.

Po svojih močeh sem vsekakor pripravljen v okviru vaše sporočene mi dejavnosti sodelovati z vami.

Zanimajo me vse vaše ugotovitve glede vesti in seveda tudi vaš DVD z vsebino melodija vesti. Prosim, da mi ga pošljete na naslov moje pisarne ali pa na moj domači naslov ...

V pričakovanju vaših cenjenih nadaljnjih obvestil v zadevi vas lepo pozdravljam.

Nimam dovoljenja za objavo imen odvetnice in treh odvetnikov, ki so zaprosili za brezplačni DVD (in ga tudi prejeli). Odvetnice in odvetniki namreč niso del javnega sektorja državne uprave in Zavodu Vest niso dolžni odgovoriti na nobeno pobudo. Zato Ti tudi ne morem zaupati, ali je odvetnik Janeza Janše med tistimi, ki so se odzvali na MELODIJO VESTI. 

Jutri bom spet začel objavljati pisma. Izbral bom seveda samo tista, za katera mi vest pravi, da jih moram objaviti.

Sedaj si grem ogledat nogometno tekmo, ki bo neznanega dne, ob neznani uri, na neznanem kraju, z neznanim izidom ... in upam, da zaradi tega ne bom obsojen na dve leti zapora.

PAMET ME SPRAŠUJE:

Kako to, da samo štiri od 1325 slovenskih odvetnic in odvetnikov zanima brezplačna MELODIJA VESTI?

MOJA VEST ODGOVARJA:

Takšna je trenutno raven duhovne prebujenosti v Sloveniji. Štiri duhovno vsaj za prvo silo prebujene “pravne osebe” je vedno bolje kot nič. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.