VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

MI SMO SLOVENSKI PIONIRJI - IZ FILMA BLIŽNJICA

Vsebina

115. DAN - O VIRU ZLA 11 - GOSPOD MNOGY

13.10.2014

Rudi Klarič

DUHOVNA RAVEN GOSPODA MNOGY-ja

Včerajšnja nogometna tekma med Litvo in Slovenijo je kljub zmagi 0 : 2 za naše pokazala, da bo moral Srečko Katanec pred tekmo z Angleži še marsikaj postoriti. Zadnji dve tekmi sta pokazali, da se je Katančev predhodnik Slaviša Stojanovič‡ zmotil, ko se je odrekel Milivoju Novakoviču. Novakovi荠je reprezentanci bistveno pripomogel do dragocenih dveh zmag. Odreči se nadpovprečno uspešnim kadrom je enako kot na športnem tudi na političnem polju dokaz nizke ravni duhovne prebujenosti. Koliko smo že plačali in koliko bomo še plačali, če se bomo nepremišljeno odrekli Janezu Janši, ustrezne zamenjave zanj pa nimamo.

Ravno ko sem se ukvarjal z ravnijo duhovne prebujenosti v slovenskem odvetništvu, sem od nekega gospoda prejel zelo zdravilno pismo. Moral ga bom porazdeliti po kapljicah. Vsebuje namre荠toliko zdravilne vesti, da je – kot pri vsakem zdravilu – potrebno zelo paziti na količino. 

Gospodu je prišlo v roke pismo nekega uglednega slovenskega izobraženca s tipičnim slovenskim priimkom Mnogy. Le-ta je mnenja, da so gospodje vodilni komunisti (sedaj lobisti) popolnoma v redu. Trudijo se po svojih močeh. So vzgledni deponirani poštenjaki.

Gospod Mnogy zločine komunistov razume kot neobhodne in soglaša, da je potrebno zločine nadomestiti z bolj sprejemljivimi, modernejšimi prijemi. Sicer je res, da je Zveza komunistov podkupovala, ponarejala, mučila, pobijala, izsiljevala, kradla, ropala, obsojala brez dokazov, tiskala denar brez kritja, drugače misleče šikanirala in jim organizirano preprečevala svobodno ustvarjalnost ... ampak to so bili pač drugačni časi. Za to ni nihče kriv.

Godpod Mnogy ocenjuje, da je prav, da imajo vodilni člani zločinske organizacije, zlasti deponirani, ugledno mesto na nacionalni TV, saj so vsi po vrsti častivredni. Kot ima svoje častivredno mesto na slovenski TV – na primer – pravnik Miran Potrč, za katerega bi se verjetno dalo ugotoviti, kje in kdaj je vstopil v Partijo, težje pa, kdaj se je (bo) od nje poslovil. 

Kakorkoli že, na pismo dr. Mnogyja, katerega pamet sama sebi brezpogojno verjame, da Janez Janša in njegovi ugonabljajo Slovenijo, komunisti iz ozadja in ospredja pa jo rešujejo, mi je neimenovani gospod sporočil tole:

PISMO ŠTEVILKA ENAJST

Dr. Mnogy vidi le en del resnice. Ne ve ali noče videti, da Partija ni nikoli odšla, se ni reformirala, da je vse govorjenje deponirancev in navidezno pristajanje na demokracijo en sam blef. Vse stranke leve provenience niso nič drugega kot metastaze primarnega raka, ki je Slovenijo napadel leta 1941 in se obnavlja kot ptič Feniks.

Dr. Mnogy noče vedeti, da so bili partijski ljudje v vseh podsistemih – policija, sodstvo, zdravstvo, občine, urad na Mačkovi, redakcije na RTV-ju, na Delu, v Dnevniku in povsod.

Le delali so se, da sodelujejo z Janševo oblastjo, v resnici pa so ves čas čakali in še čakajo, kdaj se vrne njihov Veliki Satan nazaj, da jih bo vodil po njegovi pogubni poti k poveličevanju škodljivega in slabega.

Če bi se pri nas zgodil romunski scenarij, bi bili danes na poti okrevanja. Tako pa poganjajo na izmučenem narodovem telesu vedno nove gnojne bule, ki jih domača scena – zaradi medijske in vsakršne indoktrinacije – pogoltne, tuja pač ne.

Tako se je gnojni tur, imenovan Alenka Bratušek, razpočil pred celo Evropo, nam v sramoto in Evropi v zabavo. In nova izbira "dobrega" Mira Cerarja zaenkrat ne obeta prav nič boljšega.

Z novo sramoto, ki jo bomo doživeli, bomo dokazali, da nismo vredni samostojne države, ker smo zabite in uspavane žrtve pravljičarstva deponirancev, ki so izpopolnili sistem negativne selekcije do popolnosti.

Hlapec pač ni čisto sam kriv, če je žrtev pol stoletja kontinuirane laži. Slede荠brezvestno umazanim vestem hočeš nočeš začne verjeti, kar ti senčni strici skozi klečeplazne medije nakladajo. Verjameš, da si izjemno sposoben že samo zato, ker ljubiš komunizem. Verjameš, da znaš in zmoreš doseči blagostanje po vzgledu Tita in Partije. Tvoja pamet misli, da sploh ne potrebuje nikakršne demokracije, vesti, poštenosti, pravičnosti ... najmanj pa iz učinkovitega varovanja človekovih pravic porojene sodne prakse ... 

MOJA PAMET ME SPRAŠUJE:

Ali je lahko poštenjak nekdo, ki je bil član zločinske organizacije?

MOJA VEST ODGOVARJA:

Lahko, če je iz zločinske organizacije izstopil sam, ali pa, če je bil izključen, ker ni soglašal z zločinskim početjem organizacije. Ni pa poštenjak nekdo, ki je ohranil svojo pripadnost zločinski organizaciji in jo zagovarja ali celo deponira izkaznico in na ta način ohranja in javno oznanja svojo pripadnost zločinski organizaciji tudi še potem, ko je razpadla.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.