VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

BREZVESTNOST - Posnetek iz filmskega niza: Zgodovina Slovenk in Slovencev v filmskih freskah

Vsebina

117. DAN - O VIRU ZLA 13 - DRAGI DR. MNOGY

15.10.2014

Rudi Klarič

DRAGI DR. MNOGY

Velik del slovenske inteligence oziroma izobraženk in izobražencev, kot se jim lepo reče po naše, o vesti nima pojma. Poglobljenih spoznanj o tem, kaj naj bi bilo resnično vestno ravnanje, v Sloveniji še vedno ni v izobraževalnem niti vzgojnem načrtu nobene šole niti fakultete. Prioriteta slovenske politične in sodne prakse je še vedno količinskost (množičnost), ki ima prednost pred kakovostjo (vestjo). Zato bi bilo resnično vestno ravnanje seveda tudi v slovenski politični tožilski in sodni praksi nenavadna izjema.

Morda utegne objava naslednjega pisma dr. Mnogyju in še komu pomagati do nekoliko lažje in hitrejše poti iz množične zasanjanosti in iz čustvenega političnega pravljičarstva v vestno in kakovostno ravnanje.

PISMO ŠTEVILKA TRINAJST

Dragi dr. Mnogy. Ob (v prejšnjem Neodvisnem komentarju omenjenemu, le bežno opisanemu) ropu stoletja, so komunisti v Sloveniji načrtno izvajali tudi inženiring prebivalstva.

Imamo tako velik odstotek priseljencev z juga, da se odgovorne službe bojijo povedati. Te statistike ne boste našli nikjer. Poleg strogega varovanja tovrstnih, za javnost vsekakor pomembnih podatkov, ima ta populacija tudi prednost pri neprofitnih stanovanjih, službah, njihova imena najdete na številnih vodilnih mestih v sindikatih in državni upravi. Njihova logična značilnost je, da praviloma nezmotljivo, čustveno motivirano in povsem brezvestno, delujejo v korist tistega, ki jim je vzpon na ta delovna mesta omogočil.

Nič nimam proti priseljencem niti internacionalizmu. Moti me le komunistično podcenjevanje in zaničevanje človečnosti, lastne vesti in lastnega rodu.

Prezir do lastne države in slovenskega naroda postkomunisti brezvestno a zato toliko bolj načrtno uveljavljajo tudi v šolskem sistemu in z v pol stoletja “izgrajeno” in dodobra preizkušeno medijsko pralnico možganov.

Po demokratizaciji Slovenske državne ureditve vedno znova sprožajo afere, v katerih so z medijskim linčem obsojani “negativci” v glavnem s strani pomladnih strank. Seveda so popljuvane in oblatene predvsem osebnosti, ki se udbomafiji ne udinjajo pri podpori raznim kučanovskim pokojninskim privilegijem, zakonu o arhivih in podobnemu.

Komunizem se ne more obdržati in ne more obstajati brez notranjega sovražnika. Najbolj preganjani državni sovražnik št. 1 je Janez Janša, ki ga celo v zaporu ne morejo pokoriti.

Oholo se posmehujejo celemu svetu, češ, kaj nam pa morete. Smo najmočnejši v Evropi. Lahko si dovolimo imeti edinega političnega zapornika v EU. ”¨”¨

Dr. Mnogy, kot mnogi drugi, verjame da Janez Janša ni politični zapornik. Misli, da je le politik, ki je obsojen zaradi kaznivega dejanja. Resnica je bistveno drugačna: Janez Janša je politik, ki je po krivem obsojen zaradi iz političnih razlogov insceniranega kaznivega dejanja. Kot deponiranim komunističnim voditeljem opozicijskega politika, ga je nelustrirano sodstvo, z uporabo avtoritarne sodne prakse obsodilo na preizkušen komunistični način. Ker ne razpolaga niti z enim samim trdnim dokazom, ga je sodišče obsodilo na osnovi neznanske množice ničvrednih dokazov skrajno dvomljivega porekla in vrednosti.

Sodni proces obsojencu ni dokazal krivde. Dokazal je le iz komunističnega načina obtoževanja, sojenja in obsojanja izhajajočo sodno prakso. Brezvestna morala te sodne prakse izhaja iz prepričanja, da cilj posvečuje sredstvo in da količina lahko nadomesti kakovost.

RDEČI DEL MOJE PAMETI ME ŠE VEDNO SPRAŠUJE:

Ali ni bolje biti brezvestno lojalen zločinu in biti na svobodi, kot biti svoji vesti zvest domoljub in poštenjak, a v zaporu?

MOJA VEST ŠE VEDNO ODGOVARJA:

Bolje je biti v zaporu kot spoštovati voditelje zločinske organizacije, ki  so na svobodi. ”‹Kadar je spoštovanje zločinske tožilske in sodne prakse pogoj za svobodo, je biti v zaporu zgledno, vestno in častno. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.