VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

MAČKA IN PES

Vsebina

120. DAN - O VIRU ZLA 16

18.10.2014

Rudi Klarič

NIČ VEČ NE BO, KOT JE BILO

Iz pisma, ki sem ga prejel pred nekaj dnevi, zveni dobronamernost. Gospod, ki mi ni dal dovoljenja, da objavim njegovo ime, v glavnem soglaša s piscem pisma, ki sem ga objavil na 108. dan zapora Janeza Janše. Ne more pa soglašati z enačenjem partizanov in komunistov. Vsebina pisma je odziv na pismo, ki sem ga objavil pod naslovom: 108. DAN – O VIRU ZLA 6

PISMO ŠTEVILKA ŠESTNAJST

Takole pravi dobronamerni pisec o vsebini pisma številka 6:

Pisec je dober, oster in ubeseduje misli mnogih bralcev. Menim pa, da je tu posegel v segment, ki je delikaten. Namreč mešati besedo Partizan in Komunist ne gre.
Mnogi so bili med vojno in po vojni domoljubi in so se borili proti okupatorju v Partizanskih vrstah iz čiste vesti ter iz potrebe po svobodi in varnosti, ne pa zaradi ideologije.
Seveda pa tudi zaradi slednjega, saj je bila delitev sredstev tedaj nepravična, pretežno v rokah tujcev, skušali so nas ponemčiti, poitalijančiti …
Obljube komunizma so bile lepe – delitev zemlje in proizvajalnih sredstev med male ljudi, svoboda narodu, smrt fašizmu …
Potem so se Partizani borili čedalje bolj tudi proti notranjemu sovražniku, kolaboraciji in narodnoosvobodilna vojna se je delno sprevrgla v državljansko. Na koncu popolnoma.

Še enkrat sem si pazljivo prebral pismo 108/6, ki je izzvalo zgornji odziv. 

Vest mi pravi, da moram vzeti pisca v bran. Vsekakor ni niti najmanj pomešal partizanov in komunistov. 

Pol stoletja so slovenske šole učile, da je partizanski boj vodila Zveza komunistov. Niti enega dokumenta doslej nisem našel, iz katerega bi bilo razvidno, da je bila ZK podrejena partizanom. Bilo je ravno obratno: partizani so služili ZK. Hipoteka slepe poslušnosti brezvestni organizaciji bremeni slovenske partizane še danes.

Soglašam, da bi se morali slovenski partizani bolj jasno in bolj odločno ločiti od komunistov in njihove nesporne zločinske politične in zločinske sodne prakse. Vendar morajo to ločitev opraviti partizani sami tako, da bo tudi v praksi zalegla. To pa bo težko, saj jih je vse manj in manj in jim zmanjkuje časa. Mogoče bodo to opravili njihovi dediči, ko se bodo duhovno prebujdili.

To bi lahko partizani in seveda tudi deponirani komunisti naredili tako, da bi se prihodnjo pomlad (do nje je še dovolj časa za zahtevne priprave) zbrali – na primer – pri grmadi lesa namenjenega kresu na Cankarjevem vrhu. Tisti, ki jo še imajo, bi na prireditev lahko prinesli deponirano partijsko izkaznico. Zatem bi obstopili grmado in bi nanjo, z gospodom Kučanom na čelu, vrgli vsak svoj rdeči dokument o svoji pripadnosti zločinski organizaciji. Potem bi lahko mirne vesti nazdravili novi Sloveniji in zapeli Zdravljico.

Zatem bi lahko gospod Kučan lastnoročno prižgal kres in ponovno, vendar to pot v nedeponiranem stanju, izrekel preroške besede: “nič več ne bo, kot je bilo.” Nekakšen popravni izpit torej.

Moja najljubša astrologinja je mnenja, da je potrebno opraviti novo razglasitev ustanovitve demokratične in samostojne Slovenije in za to priložnost skrbno izračunati datum in uro dogodka. Čas, v katerem je gospod Kučan prvič izrekel preroške besede, se je namreč izkazal in kasneje dokazal kot astrološko izrazito neprimeren. Gre za posledice precenjevanja ideologije (pameti) in podcenjevanje duha in pravičnosti (čiste vesti in čiste narave). Zavrženje deponiranih rdečih knjižic kot simbolov zločinske miselnosti na Kres na Cankarjevem vrhu je idealna vsakoletna priložnost za duhovno prebujenje in očiščenje.

Po taki prireditvi, lahko tudi na drugem znanem kraju na znan astrološko izračunan datum, ob znani pravi uri, bi se vsi skupaj lahko oddahnili. 

Po mojem mnenju bi šele z organiziranim javnim zavrženjem deponiranih partijskih knjižic prišlo do moralno politično in etično nesporne ločitve partizanov od komunistov. Partizani (vsaj tisti, ki bi se razbremenili hipoteke rdeče knjižice) bi doživeli očiščenje in bi se, “sicer malo pozno, a vendar od srca”, osvobodili bremena zgodovinsko nesporno dokazane podrejenosti oziroma slepega, ozkoumnega služenja zločinski organizaciji.

MOJA PAMET SE ŠE VEDNO SPRAŠUJE:

Ali ni bolje biti brezvestno lojalen zločinu in biti na svobodi, kot biti svoji vesti zvest domoljub in poštenjak, a v zaporu?

MOJA VEST JI ZVESTO ODGOVARJA:

Bolje je biti v zaporu kot spoštovati voditelje zločinske organizacije, ki  se repenčijo na svobodi. ”‹Kadar je slepo spoštovanje deponirane zločinske tožilske in sodne prakse pogoj za svobodo in vodi na mesto predsednika vlade in države, je biti v zaporu zgledno, vestno in častno. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.