VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

VPRAŠANJE ČASTI - posnetek iz niza Zgodovina Slovenk in Slovencev v filmskih freskah

Vsebina

121. DAN - VIŠINA ZAVESTI

19.10.2014

Rudi Klarič

NIZKA IN VISOKA ZAVEST

Nizka zavest. 

Oseba, ki duhovno spi ima nizko zavest. Zato je, kratkoročno gledano, v bistveno boljšem položaju od tiste, ki se duhovno že prebuja.

Duhovno speči so bodisi dobrodušni, veseli in prijetni ljudje, znajo pa biti tudi živčni, vzkipljivi, napadalni. So nadpovprečno zdravi. Večinoma niso ogroženi od za medicino neozdravljivih bolezni. Duhovno prebujeni se jim zdijo čudni in smešni.

Duhovno speči znajo biti bodisi pohlepni, bogati in skopuški, lahko so siromašni a vseeno dobrodelni in požrtvovalni. Eni so potepuški, drugi pa navezani na dom in družino. Njihova pamet se nenehno prikrito ali odkrito posmehuje, prepira, bojuje in tekmuje s pametmi ostalih. Večini je prirojen velik strah pred smrtjo. Večino pozornosti posvečajo posledicam. Zanimajo jih le povodi. Pravi, globlji vzroki zanje niso zaznavni.

Za duhovno speče je značilna visoka stopnja čustvovanja in šibak posluh za glas vesti, kar je posledica nizke zavesti. Izraz nizka zavest pomeni, da zavest deluje pod vplivom živalskega dela pameti (podzavesti) - značaja, nagonov, navad, običajev, genov, lastnosti ... Ker imajo duhovno speči nizko raven zavesti, se ne zavedajo, da so vzroki vseh njihovih težav v podzavestnem delu njihove lastne pameti.

Pri duhovno spečih torej z zavestnim delom pameti samoljubno, sebično, brezvestno upravljajo: značaj, nagoni, čustva, lastnosti, navade, običaji, vzgoja, znanje, stroka, etika, politika ... 

V primeru, da zbolijo, duhovno speči praviloma vidijo prednostno rešitev v naravi, ali pa pri zdravniku in v lekarni. 

Visoka zavest. 

Tisti, ki se duhovno že prebujamo, smo na prvi pogled v bistveno slabšem položaju.

Na videz brezupno si prizadevamo, da bi pridobili vpliv nad svojo zavestjo.

Zaradi neizkušenosti in okolja, ki se nam posmehuje, nam zavestni del pameti nenehno deluje zaskrbljeno, zamegljeno, omamljeno, lahkoverno, protislovno, neuravnovešeno, zmedeno, preobčutljivo  ...

Posledica je resna ogroženost od neozdravljivih bolezni. Imamo težave z zobmi, vidom, sluhom, srcem, dihali, prebavili, obtočili, trebušno slinavko, s spolnimi organi, rodili ...

Po drugi strani pa zaradi duhovnega prebujanja vse bolj slutimo, da rešitev ni v kirurgiji, psihologiji, kemiji, pač pa v soočenju z miselnim vzrokom za težavo. 

Trudimo se, da bi prepoznali svojo vest in jo razlikovali od čustvovanja.

Loteva se nas obup in samomorilske težnje. Cenimo in spoštujemo energijsko polje čiste vesti, a nas lastna pamet vleče stran od vesti in njenega energijskega polja.

Prizadevamo si dvigniti raven svoje zavesti.

Visoka raven zavesti pomeni tako stopnjo duhovne prebujenosti, na kateri se že povsem zavedaš razlike med Tabo kot duhovnim bitjem in Tvojo pametjo. Prizadevaš si, da bi postala mo荠Tvoje prisotnosti v Tvoji zavesti večja od moči živalskega dela Tvoje pameti.

Trudiš se pridobiti tolikšno moč, tako visoko raven zavesti, da Tvoja pamet ne bi mogla več delovati samoljubno, sebično, svojevoljno, pohlepno, častihlepno.

Z visoko stopnjo Tvoje prebujenosti in prisotnosti v zavestnem delu pameti si prizadevaš vse bolj vestno uporabljati pamet – značaj, nagone, čustva, lastnosti, navade, običaje, vzgojo, znanje ... 

V Tvoji zavesti je vse manj protislovij, Tvoje podedovane, gensko prirojene, za medicino neozdravljive bolezni postajajo lahko in hitro ozdravljive ...

MOJA VEST TI PRIPOROČA:

Če Te zanima duhovno prebujanje, si večkrat na teden oglej vsebino na DVD nosilcu z naslovom MELODIJA VESTI – UVOD.

V kolikor Ti je škoda 15 evrov za vsebino MELODIJA VESTI – UVOD, ki bi si jo po glasu moje vesti občasno moral ogledati vsakdo, ne glede na to, na katerem delu planeta živi, Ti pač ne morem pomagati. Film MELODIJA VESTI – UVOD dobiš na enem DVD-ju v dveh jezikovnih izvedbah. Na ta način lahko osvojiš za duhovno prebujanje pomembne izraze v slovenskem in angleškem jeziku. DDV je vključen v ceno, k ceni pa dodamo stroške za pošiljanje s plačilom po povzetju. Melodijo vesti lahko prevzameš na Podgozdu ali naročiš po e-pošti: 

cultura.europaea@siol.net

MOJA PAMET SE ŠE VEDNO SPRAŠUJE:

Ali ni bolje biti brezvestno lojalen zločinu in biti na svobodi, kot biti svoji vesti zvest domoljub in poštenjak, a v zaporu?

MOJA VEST JI ZVESTO ODGOVARJA:

Bolje je biti v zaporu kot spoštovati voditelje zločinske organizacije, ki  so na svobodi. ”‹Kadar je slepo spoštovanje deponirane tožilske in sodne prakse pogoj za svobodo in vodi na mesto predsednika vlade in države, je biti v zaporu zgledno, vestno in častno. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.