VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Iz filma PRAVO IN VEST

Vsebina

127. DAN - O VIRU ZLA 22

25.10.2014

Rudi Klarič

O VIRU ZLA

Danes sem ponovno napisal komentar, ki je včeraj izginil neznano kam, iz neznanih razlogov, na neznan način. Še enkrat se je izkazalo, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Zaradi izginotja sem se namreč odločil, da bom v bodoče pisal v arhiv in šele potem vsebino prenesel na splet.

GOSPA VIOLETA TOMIČ

Vsakdo ve, da so za isto osebo, za enak predmet, za enako dogajanje ali za enako vsebino možne različne ocene. Vsaka vestno razmišljujoča slovenska osebnost pa kot nesporno priznava naslednje zgodovinsko dejstvo: Zveza komunistov Slovenije je bila politična organizacija, ki je v času njene enoumne vladavine zagrešila težke, neodpustljive, nezastarljive, brezvestne zločine proti človečnosti.

Oseba, ki ohranja, spoštuje in časti simbole zločinske politične organizacije, kot so na primer komunistična rdeča zvezda, fašistična sekira, nacistični kljukasti križ … vsem vestno razmišljujočim ljudem sporoča, da je njena stopnja človečnosti oziroma duhovne prebujenosti skrajno nizka.

Mnogi sodni sklepi, sodbe in procesi iz časa po letu 1991 (ne gre samo za Janeza Janšo) dokazujejo, da je v slovenskem pravosodju še vedno v veljavi in uporabi sodna praksa, ki je nastala v času brezvestne vladavine Zveze komunistov Slovenije.

Ohranjen in uveljavljen način krivičnega sojenja in nepravičnega obsojanja je tudi dokaz, da nekateri politiki in politične stranke v Sloveniji, še vedno častijo in gojijo prakso zločinske miselnosti in njene simbole in navade.

Ena od duševno motenih navad je tudi iz časa SRS podedovana sodna praksa, ki v sodnih postopkih dokazuje, da je okužena z brezvestno miselnostjo.

Da zločinska – hudo nalezljiva in na videz neozdravljiva – miselnost ne bi še naprej onesnaževala in okuževala Slovenijo, predlagam predsedniku slovenske vlade, da brez nadaljnjega nepotrebnega odlašanja pripravi in uveljavi zakon o lustraciji. Mimo takega zakona si trenutna slovenska vladavina prava lahko samo domišlja, da z rdečo zvezdo in s profesorjem prava na čelu države in sovraštvom do Janeza Janše in njegovih volilk in volilcev lahko mimo lustracije ozdravi hudo bolno in duševno moteno državo.

Vsakdo, ki je diplomiral, zaradi tega še ni postal duhovno prebujen. Celo med tistimi, ki so z odliko doštudirali na teološki fakulteti in so postali poklicni duhovniki, številni niso duhovno prebujeni. Tudi vedsko, hinduistično, budistično ali šamansko šolanje nikomur ne jamči, da bo zgolj s pridobljenim znanjem zmogel zaznavati in udejanjati glas svoje vesti.

Oseba, ki pričakuje, da bo z vzgojo ali izobrazbo dvignila stopnjo svoje duhovne prebujenosti, je žrtev svoje hudo domišljave pameti. Domišljav človek pa še svoje vesti ne zmore zaznati, kaj šele tujo.

Eden od številnih dokazov za to, da visoke stopnje duhovne prebujenosti ni mogoče doseči z nikakršno vrsto kulture, vzgoje ali izobraževanja, je slovenska poslanka, gospa Violeta Tomič. Le-ta je imela nedavno v Državnem zboru Slovenije govor o Janezu Janši. Govorka je bila mnenja, da od ljudstva legalno izvoljeni poslanec Janez Janša ne sme biti še naprej poslanec, saj ga je v uvodnem delu te vsebine opisana zločinska politična sodna praksa obsodila na dve leti zapora.

Omenjena oseba sicer inteligentvo, a duhovno povsem slepo spoštuje brezvestna in posledično nečlovečna inkvizicijska, fašistična, nacistična, komunistična sodišča. Zapis njenega govora dokazuje, da je govorka zmožna razmišljanja le na izjemno nizki duhovni ravni. Kdor hoče, si njen govor lahko poišče na spletu, za primer, kaj je nizkotnost.

Jutri bom na tem mestu objavil odlomek iz pisma, v katerem se je pisec potrudil nekoliko razsvetliti temo omenjene osebe.

MOJA PAMET SPRAŠUJE

Ali ni bolje brezvestno služiti brezvestnim in živeti na svobodi, kot biti zvest svoji vesti in biti v zaporu?

MOJA VEST ODGOVARJA

Kadar je slepo spoštovanje nepravične sodne prakse pogoj za mesto ministra ali položaj predsednice oziroma predsednika vlade ali države, je biti v zaporu bolj zgledno, vestno in častno kot biti minister ali predsednik take države. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča

naslov za e-pošto: cultura.europaea@siol.net

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.