VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Iz filma PRAVO IN VEST

Vsebina

129. DAN - O VIRU ZLA 24

27.10.2014

Rudi Klarič

SLOVENSKI RAJ

Danes zjutraj sem na neznani radijski postaji ob neznani uri – po zimskem srednjeevropskem času – v moji neznani kopalnici poslušal radio neznanega izvora in neznane izdelave. Napovedovalka je povedala, da so skoraj povsod po svetu banke imele rekordne dobičke, medtem ko bi naše brez naših zvestih davkoplačevalk in plačevalcev zagotovo propadle, saj so imele rekordno izgubo. 

Pa Te vprašam: ali je tega kriv Janez Janša, ki je v zaporu, ali pa so morebiti iz Slovenije naredili zgodbo o izgubi nelustriranke in nelustriranci, ki še vedno kot tete in strici lebdijo na zlati svobodi in budno skrbijo za to, kateri bodo in kateri ne bodo lebdeli na visokih bančnih, sodnih, političnih ... položajih?

Večino ljudstva popade groza in strah, če kdo samo omeni lustracijo. Če si hočeš nakopati zamero gospoda dr. Mira Cerarja in njegove levice, zadošča že samo, da sanjaš o lustraciji. Lahko se zgodi, da bodo v splošnem šparanju prepovedali sanje ali pa jih bodo vsaj obdavčili. Vendar samo za desničarje. Levičarji bodo lahko še naprej neobdavčeno sanjali. 

Lepo je nekoč povedal pravnik, gospod Milan Kučan: “Danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan.”

Kar navajam, niso sanje.

Po letu 1945 so zavladali slovenski komunisti in brez vsakega odlašanja zaplenili (pokradli) premoženje večini premožnih, četudi so si ga mnogi pridobili na pošten način. Tako so se naučili zgledno krasti. 

Kadar je zmanjkalo denarja, so ga pač natiskali. Tako so postali vešči ponarejanja. 

Če jim kdo ni bil vše荠ali pa so se ga bali, so ga preprosto umorili. Izurili so se v ubijanju s sodbo ali brez nje.

Če si je kdo prizadeval za svobodno ustvarjalnost, so ga obtožili in obsodili, da je čez ograjo gledal sosedovo zelje. Dokazov niso potrebovali, saj so se usposobili v obsojanju in zapiranju ljudi brez dokazov. Po pol stoletja take sodne prakse se jim je le-ta tako priljubila, da se jim srce trga, če samo pomislijo, da bi se morali posloviti od nje.

Da bi kdo ne mogel hoditi po drugi poti kot oni, so se tovarišice in tovariši v šolah in na fakultetah samodejno izurili v usmerjenem izobraževanju. Niso proizvajali gospa in gospodov, pač pa tovariše in tovarišice. Znali so lepo razložiti, zakaj je dobiček nekaj slabega in zakaj je proletarec več vreden od gospoda. S tem so v svoji pameti utrdili zmožnost laganja.

Za primer, da je ljudstvu – socialistično usmerjeni kulturi navkljub – vseeno kdo postal prisrčen, so izurili medije, da so ga nemudoma oblatili in očrnili tako zelo, da se je v hipu (brez vsakega odlašanja) zmogel spremeniti iz peka ali zdravnika v dimnikarja. Postali so mojstrice in mojstri manipuliranja in spletkarjenja. 

Lahko bi našteval do sodnega dne. Zmogli so vse, le dobro delati in pravično razsojati ne. 

Ker ni bilo lustracije, pa荠še vedno počno, kar zares dobro obvladajo: si prilaščajo tuje premoženje, zapravljajo dosežke tujega truda, se sprenevedajo, zlorabljajo lahkovernost proletarcev vseh dežel, branijo svoj plen, ki mu pravijo pridobitve, po krivem obsojajo ... 

Za nelustriranke in nelustrirance je Slovenija raj. Ljudstvo je zločincem ponudilo ključe od bank, da se ne bodo po nepotrebnem trudili z vlamljanjem. 

Ali je sedaj bolj jasno, zakaj imajo naše banke izgubo?

Tistim, ki se udeležujete demonstracij, predlagam, da na transparentih, majicah, zastavicah, značkah ... nosite samo živo rdeč napis:

ZAHTEVAM LUSTRACIJO!

S to zahtevo boste naredili ve荠kot z milijoni ostalih prošenj, želja, upov in praznih pričakovanj.

PAMET SPRAŠUJE

Ali ni bolje brezvestno služiti brezvestnim in živeti na svobodi, kot biti zvest svoji vesti in biti v zaporu?

VEST ODGOVARJA

Kadar Vlada RS zahteva slepo spoštovanje brezvestne sodne prakse, je biti v zaporu bolj zgledno, vestno in častno kot biti vladajoča poslanka ali poslanec, ministrica ali minister ali predsednica ali predsednik take države. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

naslov za e-pošto: cultura.europaea@siol.net

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.