VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Iz filma PRAVO IN VEST

Vsebina

131. DAN - O VIRU ZLA 26

29.10.2014

Rudi Klarič

PISMO VSEM, KI SO PRISEGLI

Spoštovani gospod (ime in priimek), predsednik Republike Slovenije,

ob nastopu vaše službe v javni upravi RS ste v državnem zboru javno prisegli, da boste spoštovali Ustavo RS in ravnali po svoji vesti. Eden od ministrov, ki se je zmotil in prisegel, da bo spoštoval ustavo in vest, je moral celo ponoviti prisego. To dokazuje, da zgolj spoštovanje vesti ne zadošča. Bistvo prisege je v tem, da prisežnico ali prisežnika zavezuje k vestnemu ravnanju. Dejansko ravnanje po vesti je obveznost, za katero vsi, ki ste prisegli, skupaj s podrejenimi prejemate plačilo. Vaša prisega materialno pravno zavezuje tudi vaše podrejene. Po svoji vesti in po uradni dolžnosti so vam vaši podrejeni dolžni posredovati tudi to pismo, vi pa morate nanj odgovoriti najkasneje v 15 dneh po prejemu.

Zavedam se, da ste se skupaj s podrejenimi in ljudstvom znašli v veliki zadregi in izjemno težkem položaju. V osnovni šoli, niti na fakulteti, niso in še vedno ne učijo o izvoru niti o pomenu vesti, prisega pa od vas zahteva vestno ravnanje. V podobno mučnem položaju se je znašlo tudi slovensko sodstvo s svojo podedovano brezvestno prakso. Enako velja za slovensko bančništvo, kulturo, gospodarstvo, šolstvo, zdravstvo ... Temeljni vzrok za tako stanje v državi je dolgoletna kontinuirana vladavina brezvestnosti.

Obveščam vas, da obstaja Zavod Vest, katerega namen je pomagati vsem, ki še ne razumejo usodnega pomena pojma čista vest. Po “petrovem načelu” izbrane in izbrani duhovno speči v državni upravi se ne zavedajo dovolj škodljivosti slabe vesti za srečo, zdravje in življenjski uspeh posamezne osebe in ljudstva. 

Če vas in vaše podrejene vest zanima, vam Zavod Vest lahko pripravi predavanje o izvoru in pomenu vesti in o energijskem polju čiste vesti. V primeru, da o vesti veste že vse, predlagam, da moralno in materialno podprete Zavod Vest v prizadevanju, da bi tisti, ki so vas izvolili, in tudi preostalo ljudstvo dobilo priložnost, da o vesti zve, kar bi za ustvarjalno in podjetno življenje v samostojni in svobodni državi vsakdo moral vedeti.

Da bi Zavod Vest lažje in hitreje opravil svoje poslanstvo, vas vabim, da nakažete vaš morebitni osebni ali institucionalni donatorski znesek kot podporo lažji in hitrejši rehabilitaciji vesti v Sloveniji na račun:

Zavod Vest, Podgozd 5, 1292 Ig

SI56 3000 0000 9206 209

Sberbank d. d., Dunajska cesta 128a, 1000 Ljubljana

Pozdravljam vas s spoštovanjem in razumevanjem,

Rudi Klarič

PAMET ME VSAK DAN SPRAŠUJE

Ali ni bolje brezvestno služiti brezvestnim in živeti na svobodi kot biti zvest svoji vesti in biti v zaporu?

VEST ODGOVARJA

Kadar Vlada RS zahteva spoštovanje brezvestne sodne prakse, je biti v zaporu bolj zgledno, vestno in častno kot biti brezvestna poslanka ali poslanec, ministrica ali minister ali predsednica ali predsednik take države. 

OPOMBA: 

Do današnjega dne na to moje odprto pismo, poslano vsem, ki so javno prisegli, še nisem dobil niti enega samega odgovora. V kolikor ga bom prejel, ga bom seveda na tem mestu nemudoma objavil.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

naslov za e-pošto: cultura.europaea@siol.net

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.