VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

PRIMOŽ TRUBAR posnetek Iz filma MRTVAŠKI PLES

Vsebina

133. DAN - DAN REFORMACIJE

31.10.2014

Rudi Klarič

IZOBČENJE

Ko so se voditelji levega dela slovenske pameti leta 1945 revolucionarno polastili oblasti, so zgodovinsko dokazani duhovni prebujenci, razsvetljenci, kmečki uporniki ... skratka vsakdo, ki so kdajkoli kaj reformiral, od Sokrata in Trubarja do Matije Gubca, postali vredni vsestranskega občudovanja, priznanja, spoštovanja ... 

Glasniki desnega dela slovenske pameti, ki so v preteklosti razvoju, napredku, reformaciji, revoluciji. terorizmu, brezvestni sli po napredku ... vsaki brezvestni moritvi nasprotovali, so bili spoznani za ničvredneže, zatiralce, zločince, ki jih je čas upravičeno povozil, ali pa vsaj neusmiljeno izobčil in obsodil na brezimnost. 

Nič ni narobe, da imamo državne praznike ki ohranjajo spomin na versko reformacijo ali upor proti okupatorju, četudi posredno poveličujejo tudi čaščenje revolucije, prevratništva, terorizma, brezvestne moritve kot legitimnega sredstva za napredek in razvoj.

Neuravnovešeno je, da ob praznikih, ki poveličujejo napredek in razvoj za vsako ceno, nimamo tudi praznika človeške vesti. Tiste vesti, ki bi omogočila napredek in razvoj mimo zločinske politične, ekonomske in sodne prakse.

Po volji ljudstva ima v Sloveniji odločilni politični položaj že od leta 1945 naprej levi - revolucionarni del slovenske pameti, ki izhaja iz več kot pol stoletja trajajoče vladavine brezvestnosti.

Za levo stran pameti je razumljivo, za desno pa nenavadno, da se ljudstvo tudi po letu 1991 niti v enem samem primeru ni odločilo, da bi smel biti predsednik države kdo iz desnega dela slovenske pameti. 

Predsedniki Slovenije naj bi bili spodbujevalci vestnega ravnanja, poštenja, človečnosti, napredka in miselne reformacije.

Izvoljenci politično uspavanega ljudstva so vsi po vrsti so prepričani, da so napredni, vendar je država v moralnem in denarnem razsulu.

Politično uspavano slovensko ljudstvo živi v sanjskem prepričanju, da voli tiste, ki si to zaslužijo, zares pa od leta 1945 do dne, ko to pišem, daje pravico do položaja predsednika države le tistim, ki častijo simbole zločinske organizacije. 

Več kot očitno je večina slovenskih volilk in volilcev tako globoko uspavanih, da živi v sanjah. V svojem sanjarjenju o lepi preteklosti se udeležujejo volitev v večini tiste osebe, ki so prezrle, da so navidezni odrešeniški revolucionarji oziroma politični reformatorji resnični brezvestneži, ničvredneži, zatiralci, teroristi, politični in sodni zločinci.

Praznujemo Dan reformacije. Vrhunsko izobražen, levi del slovenske pameti se vsevprek čudi, kako je mogoče, da Slovenija nima duhovnega reformatorja, ki bi ga današnji čas tako zelo nujno potreboval.

Očitno je slovensko politično levico prizadela bolezenska izguba zgodovinskega spomina (strokovno: amnezija). Intelektualno je levi del slovenske pameti nadvse prebujen, glede vesti in duhovne moči pa spi spanje duhovno že dolgo mrtvega človeka. 

Edino kar vsaka brezvestna pamet zares obvlada, je priti na oblast in najemati kredite. Prekipeva od sreče in ponosa, ko ji uspe dobiti posojilo.

Leva polovica slovenske pameti se posvetuje in sodeluje samo z levo polovico slovenske pameti. Priznava samo vladavino prava svojega botra, ozira se po svojih somišljenikih - stricih in tetah, sestričnah, bratrancih, snahah, zetih, vnukih, kadruje iz vrst najbolj zvestih članic in članov leve polovice pameti ... a začuda - reformatorja nikjer. 

Amnezija ... demenca ... senilnost ... Vladajoči so vse bolj in bolj prizadeti. Veliki rdeči mag jim je prepovedal vest in spomin na svoje zločine. Pozabili so, da je levi del slovenske pameti, ki ji po rojstvu in genih pripadajo, od leta 1945 do danes, sodno in izvensodno, z vsemi mogočimi sredstvi preganjal in pokončeval vsakogar, ki bi hotel karkoli reformirati na vesten način. Celo svojega zgodnjega prebujevalnega petelina Staneta Kavčiča so onemogočili. Nadvse radi spijo. Če se zbudijo pa samo jadikujejo. Vladavina brezvestnega prava in posledične junaške jamrarije in cmeravosti.

Ker slovenska levica duhovno spi po 24 ur, noč in dan, se ji ne more posvetiti, kaj bi bila edina prava reformacija. V globokem duhovnem spanju ne morejo zaslišati glasu vesti, ki bi jim povedala, da bo Slovenija doživela razsvetljenje  šele po lustraciji. Takrat, ko bodo častilke in častilci zločinske miselnosti in njenih simbolov doživljenjsko izobčeni iz brezvestne vladavine prava in njene podedovane - kontinuirane - politične, medijske, izobraževalne, kulturniške, bančniške, sodne ... prakse.

V desnem delu slovenske pameti, vsaj pri duhovno prebujenih, Janez Janša (trenutno že 133. dan v zaporu) vzbuja upanje. Leva polovica slovenske pameti, ima tega reformatorja in lustratorja v svojem političnem zaporu. Zaenkrat je zaprt za dve leti z možnostjo podaljšanja za primer, če bi spet hotel še kdaj Slovenijo reformirati tako, da bi bilo mogoče zaresne zločince - lustrirati.

OPRAVIČILO

Opravičujem se Ti, ker danes nisem objavil včeraj obljubljenih imen in naslovov tistih, ki so nedavno tega prisegli, da bodo ravnali po svoji vesti. Dan reformacije ocenjujem kot manj primeren za moje bralke in bralce, da bi pošiljale in pošiljali moje pismo, ki sem ga objavil v komentarju na 131. zaporniški dan slovenskega političnega jetnika. Morda bo vest naslovljenk in naslovnikov nekoliko bolj dovzetna za vsebino mojega sporočila jutri, na Dan spomina na mrtve. Dan spomina ne samo na preminule svojce pa荠pa tudi na mrtve priče organizirane brezvestnosti, ki v slovenskih kraških jamah in rudniških jaških že 70 let čakajo na Dan zaresne reformacije levega dela slovenske pameti.

Zavedam se, da bolj kot preminuli potrebujejo mojo pomoč živi. Zlasti tisti, ki so prisegli na svojo vest, ni pa jim še povsem jasno, kaj naj bi vest bila. Da ne bi postali krivoprisežniki, kar se jim hitro lahko zgodi, bi si lahko pomagali z mojo Prebujevalnico na Podgozdu, ali pa tisto, ki bo kmalu začela obratovati v BTC-ju.

Kdor nima poguma za duhovno prebujanje, ga lahko povzame iz čiste vesti Primoža Trubarja: “Grozili so mi, da me ustrele, a to me, hvala Bogu, malo moti ...”

MOJA PAMET ME SPRAŠUJE

Zakaj bi se trudila slediti nekakšni bedni čisti vesti, če pa lahko kopičim denar in premoženje brez vsakega truda, že samo s hinavščino in sprenevedanjem?

MOJA VEST JI ODGOVARJA

Kadar predsednik Vlade RS javno zahteva brezpogojno etično in moralno spoštovanje brezvestne sodne prakse, je bolje biti reformator v zaporu kot na svobodi - a z glavo v pesku. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

naslov za e-pošto: cultura.europaea@siol.net

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.