VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

DUHOVNA USPAVANKA - prizor iz filma BLIŽNJICA

Vsebina

135. DAN - RMV36 - KABINET VLADE RS

02.11.2014

Rudi Klarič

 

KAJ JE ODGOVORIL JANEZ JANŠA?

Eno od za javnost zanimivejših vprašanj, ki sem jih dobil kot odziv na neodvisne komentarje, je tudi naslednje: 

 

Ali je Zavod Vest v svoji raziskavi poslal pobudo MELODIJA VESTI tudi Janezu Janši, ko je bil leta 2012 predsednik vlade RS, in kakšen je bil morebitni odgovor?

Iz dokumentacije Zavoda Vest izhaja, da je bila pobuda MELODIJA VESTI leta 2012 poslana tedanjemu predsedniku vlade Janezu Janši v dveh izvodih. En izvod je bil naslovljen na predsednika osebno, drugi pa na njegov kabinet. 

Za razliko od ostalih 963 vodilnih oseb javnega sektorja državne uprave, ki so kršile pravno obveznost oziroma uradno dolžnost odgovora, je bil kabinet predsednika vlade RS leta 2012 med tistimi 96 naslovljenci, ki so spoštovali zakon. Vendar Janez Janša niti osebno niti kot predsednik vlade na pobudo Zavoda Vest ni odgovoril. Namesto njega je odgovoril njegov kabinet.

Četudi je kabinet predsednika vlade spoštoval zakon, pa ne morem reči, da je šlo tudi za vestno ravnanje. Iz odgovora namreč izhaja, da je za predsednikov kabinet pobuda Zavoda Vest zanimiva, vendar pa za to, da bi se odgovorni posvetili seznanjanju s pomenom vesti, nimajo denarja. Gre za navadno sprenevedanje. Namreč, če bi koga v kabinetu predsednika vlade pobuda MELODIJA VESTI resnično zanimala, za to ni potreboval prav nič denarja. Odgovorna oseba je namreč imela možnost dobiti povsem brezplačni DVD z vsebino MELODIJA VESTI – UVOD. Te enkratne priložnosti pa kabinet predsednika vlade ni izkoristil. Neusmiljena resnica je, da izvor in pomen vesti odgovornih v kabinetu predsednika vlade (kljub prijaznemu odgovoru) v resnici ni niti najmanj zanimal. Ne zasebno in ne uradno. To pa seveda ne pomeni, da so v predsedniškem kabinetu zaposleni nesposobni. Pomeni le, da so duhovno speči. So žrtve dolgoletne vladavine brezvestnosti. V slovensko pamet se je od leta 1945 naprej polagoma zakoreninjala brezvestna miselnost. Bistvo te miselnosti je, da je spoštovanje človekovih pravic ali kakršnokoli moraliziranje o pomenu čiste vesti nekaj zasmehovanja, pomilovanja in prezira vrednega.

Če hočeš levi del Tvoje pameti razbremeniti za Tvoje zdravje in srečo hudo degenerirane miselne dediščine, je Prebujevalnica na Podgozdu zate izjemna priložnost. Vendar se moraš pripeljati do nje. Čakanje na to, da bo Prebujevalnica (če jo seveda potrebuješ), sama od sebe prišla k Tebi na dvor ali na Tvoje dvorišče in Te prosila, da vstopiš vanjo, ni samo lahkoverno. Je tudi brezvestno.

Zavod Vest

RAZISKAVA ODZIVA VODILNIH OSEB V JAVNEM SEKTORJU DRŽAVNE UPRAVE V LETU 2012 NA POBUDO Z IMENOM MELODIJA VESTI (e-pošta: zavodvest@siol.net)

Odzivi splošno:

  • poslana pobuda: 1059 vodilnim osebam
  • odgovor: POŠLJITE MI BREZPLAČNI DVD – MELODIJA VESTI – UVOD: 8 (osem) vodilnih oseb od 1059-ih 
  • 1051 oseb (od 1059 vodilnih v javnem sektorju državne uprave) zanima izvor in pomen vesti toliko kot zanima slovenska ustava pavijana 

Nekoč bo prišel čas, ko bodo predsednik Slovenije, predsednik slovenske vlade, ministrice in ministri postavili svojim podrejenim kot pogoj za zaposlitev obvezno vsakodnevno duhovno prebujanje v moji Prebujevalnici. Ne dvomim, da se bo država takrat bistveno hitreje, lažje in neprimerno ceneje razvijala. Takrat bo čas hinavščine, sprenevedanja, brezvestnosti in zločinske sodne prakse ... začel postajati najprej bližnja, potem pa vse bolj daljna preteklost.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.