VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Prizor iz filma PRAVO IN VEST

Vsebina

137. DAN - VPR - KRATKOVIDNOST

04.11.2014

Rudi Klarič

KRATKOVIDNOST

Nekdo me sprašuje, kako ocenjujem spodaj zapisano mnenje:  

Bili so dinarji …

Delovno mesto je bilo zagotovljeno...

Plača je bila zagotovljena...

Regres je bil vedno zagotovljen...

Počitnice so bile zagotovljene...

Sindikalni odojek je bil zagotovljen...

Pokojnina v višini 86% plače pri starosti 50 let je bila zagotovljena...

Stanovanje je bilo zagotovljeno...

Kredit za avto in druge neumnosti, z odplačilom v vrednosti škatlice cigaret, je bil zagotovljen...

Zdravstveno varstvo (brez plačila dopolnilnega zavarovanja) je bilo zagotovljeno...

Šolanje brez šolnine je bilo zagotovljeno...

TAKOLE ŽIVLJENJE RES NI BILO V REDU.........! ”¨

Ali si lahko mislite kakšni siromaki smo bili !!!”¨ ”¨

TAKO JE V RESNICI BILO, SEDAJ PA PLJUVAJO PO PREJŠNJEM SISTEMU !!! 

OCENA PO MOJI VESTI

Zgornje razmišljanje me spominja na miselnost velikega rdečega ideologa, tovariša Edvarda Kardelja. Le-ta je si je prizadeval vzgojiti kravo, ki je ne bi bilo potrebno hraniti, dajajla pa bi mleko in veliko telet. Iz Beograda v Ljubljano ga je nekoč poklical veliki voditelj, maršal Josip in ga povprašal, kako napreduje poskus z molzno kravo. Edvard se je pohvalil: “Prav imenitno.” “Popolnoma se je navadila na življenje brez hrane.” “Škoda samo, da je potem crknila”.

Številni ljudje še danes razmišljajo, kako krasno nam je bilo v času brezvestnosti, Škoda le, da je gospodarstvo - molzna krava - brez vestne duševne hrane - ob hudih mukah delovnega ljudstva - povsem poginiilo.

Rdeče zapisano uvodno besedilo je dokaz izjemno visoke stopnje duhovnega spanja - dediščine znamenitega časa, ko so številni vodilni pravniki, politiki, zdravniki, bančniki, profesorji, sodnice in sodniki ... prejemali podkupnino zato, da so se odrekli svoji vesti.

ȍudovito je bilo živeti v času brezvestne vladavine prava.

Za rdeče pisce je drugoraredna tema, da je vladajoča stranka mučila in pobila na tisoče ljudi, ki se niso odrekli svoji vesti. Zanje je nepomembno, da je edina dovoljena stranka z organizirano vladavino prava podkupovala, kradla, ponarejala in tiskala dinarje brez kritja.

Živeli smo odlično. A kdor je dobronamerno opozarjal, da bo država brez pravičnosti, poštenosti, vesti … nujno propadla, je bil obtožen in obsojen za sovražni govor in protidržavno delovanje.

Prišel je čas, ko ni bilo mogoče nikjer ničesar več pokrasti in je bilo treba dolgove vračati v ameriških dolarjih, nemških markah ali švicarskih frankih (in ne več v doma natiskanih dinarjih brez kritja). Takrat je gospodarstvo crknilo. Zločinska organizacija pa ni propadla. Zavedni ljubiteljice in ljubitelji diktature proletariata so gospodarsko telo Slovenije še naprej brezvestno posiljevali s svojio ideološko sebičnostjo.

TAKO JE ZARES BILO in tako življenje prav ZARES NI BILO V REDU.

Po moji vesti ni škoda časa za pljuvanje po prejšnji ureditvi. Komunistična sodna praksa namreč še živi. Kritična ocena pretekle sodne prakse bo nujna vse dotlej, dokler bo trajala njena kontinuiteta. Dejstvo pa je, da se sedanje slovensko sodstvo svoji zločinski sodni praksi vse do tega dne še ni odreklo, zakonodajalec - ljudstvo - pa brezvestnega delovanja slovenskemu sodstvu še ni prepovedal.

Zasluga rdečih piscev in njihove kontinuitete v medijih je, da zločinska ureditev v Sloveniji ni končala tako, kot si je zaslužila. Nosilci, podporniki in tesni sodelavci zločinskega režima bi morali biti lustrirani.

Ker lustracije v Sloveniji ni bilo, bodo zločine Josipa in Edvarda plačevali še naslednji rodovi toliko časa, dokler se ne bo večina Slovenk in Slovencev duhovno prebudila.

Duhovne prebujenosti ne bo, dokler bo brezvestna - duhovno speča - sodna praksa zatirala vestne in podpirala vladavino prava brezvestnosti.

Slovenija se je začela reševati iz tovrstne miselnosti po zaslugi takih, kot je Janez Janša.  Ker ni bilo lustracije, smo danes v političnem zaporu oziroma v ekonomskem izgnanstvu vsi, ki si prizadevamo ustvarjati in delovati vestno.

Preko mreže nelustriranih povsem nemoteno lahko še naprej uspevajo brezvestni in brezvestnost.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če bi kdorkoli že, hotela ali hotel z DVD vsebino MELODIJA VESTI nekoliko pospešiti svoje duhovno prebujanje, predlagam da pošlje na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi pošljete vsebino MELODIJA VESTI - UVOD na DVD nosilcu v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 Evrov in poštnino bom plačala - plačal, po povzetju.

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.