VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Prizor iz filma PRAVO IN VEST

Vsebina

138. DAN - VPR - SI UPATI UPATI

05.11.2014

Rudi Klarič

SI UPAŠ UPATI ?

Osrečujejo me vprašanja, ki se dotaknejo bistva mojega pristopa. Eno teh je tudi tole: 

“Ali lahko Zavod Vest živi od svojega dela? In če ne, od česa živi? Kdo ga plačuje?”

Zavoda Vest ne bi bilo, če ne bi bilo skupine, v kateri vsi od ustanovitelja do direktorice delujemo s statusom prostovoljk in prostovoljcev. Zaenkrat si še ne moremo privoščiti, da bi lahko imeli koga v rednem delovnem razmerju. Ne rečem, da bo tako vedno, vendar za sedaj drugače ne gre. Prizadevali si bomo pridobiti tudi skupino pravnic in pravnikov, ki bi se osredotočili na razkrinkavanje škodljivosti obstoječe sodne prakse in bi bili nagrajeni od svojih dosežkov. Ena od nalog prava bo tudi dokazovanje ogromne škode, ki jo je slovensko pravosodje povzročilo državljankam in državljanov Slovenije in pravično povračilo škode. Posredni učinek bo spoznanje ljudstva in njegove države, da se vestno delo zelo izplača, brezvestna sodna in pravosodna praksa pa državo ne samo moralno pač pa tudi materialno uničuje. Gre za dokazovanje škode, ki so jo posameznim osebam, ljudstvu in državi povzročili nekdanji vodilni predstavniki Zveze komunistov, predsedniki Slovenije, ki so državo oškodovali z načrtnim ohranjanjem politične in sodne prakse iz časa nedemokratične ureditve.  Zbranega je že dovolj dokaznega gradiva, gre le še za prave pravne ljudi na pravih mestih, ki si bodo upali upati. Tako kot si je danes upal upati mali nogometni Maribor, proti angleškemu nogometnemu velikanu. Današnja tekma v Mariboru se je končala z rezultatom Maribor 1 : Chelsea 1. Vse je mogoče, če so pravi ljudje na pravih mestih. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če bi kdorkoli že, hotela ali hotel z DVD vsebino MELODIJA VESTI nekoliko pospešiti svoje duhovno prebujanje in mi s tem tudi pomagati pri mojem delu, predlagam da pošlje na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi pošljete vsebino MELODIJA VESTI - UVOD na DVD nosilcu v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 Evrov in poštnino bom plačala - plačal, po povzetju.

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.