VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Prizor iz filma PRAVO IN VEST

Vsebina

139. DAN - VPR - AGIM IBRAIMI

06.11.2014

Rudi Klarič

AGIM IBRAIMI

VPRAŠANJA

Koristna so lahko tudi vprašanja v slogu: “Kaj pomeni v naslovu Neodvisnega komentarja oznaka VPR?”

Naslov z oznako - VPR - pomeni, da v komentarju, ki ima to oznako, odgovarjam na neko vprašanje. Če te, na primer, zanimajo samo moji odgovori na vprašanja, si lahko pomagaš tako, da v okviru za iskanje, namesto napisa čista vest, napišeš - VPR - in pritisneš tipko za vnos. Ob pravilnem vnosu Ti spletna stran postreže z vsemi vprašanji, na katera sem odgovoril.

Vprašanje bralke: “Ali bi slovenski nogometni up Luka Zahovič v včerajšnji tekmi - in v prihodnjih - manjkrat zgrešil večkrat zadel, če bi pred tekmo uporabil Prebujevalnico?”

Nisem jasnovidec in si tega ne bi upal napovedati. Bi pa vsekakor imel bistveno večjo možnost. Prebujevalnica namreč med drugim vsakomur, ki jo uporabi, služi tudi za povečanje življenjske in športne forme in prisebnosti.

Samo vprašanje časa je, kdaj bo prvi nogometni klub na svetu imel Prebujevalnico.

Vendar Prebujevalnice ne bodo služile samo za pripravo neposredno pred tekmo. Takrat bo za tiste, ki je ne bodo uporabljali redno, že nekoliko prepozno.

Prebujevalnica bo športnicam in športnikom služila za redno, vsakodnevno, trajnostno višanje forme, iznajdljivosti, ustvarjalnosti in prisebnosti za več uspeha, večjo varnost oziroma manj poškodb.

Šolski primer, kako deluje izkušen športnik, kadar je priseben, je dosežek slovenskega Makedonca Agima Ibraimija. Kdor si ogleda posnetek njegovega zadetka v 50. minuti nogometne tekme Maribor : Chelsea, lahko vidi, kako si je Agim vzel čas (približno četrtinko sekunde), pogledal, kje in kako stoji vratar, in potem ne prehitro in ne prepočasi v blagem loku poslal žogo za hrbet vratarja Petra Čeha. Temu se reče prisebnost.

Seveda je bil izkušeni Ibraimi v dotičnem trenutku v vrhunski trenutni formi. Namen Prebujevalnice pa je ohranjanje take forme v vsakem času oziroma dnevu, ne glede na vreme, jutro, večer ali noč, dogajanje v družini, polno ali prazno luno, prazen ali poln stadion, pred tujimi ali domačimi navijači ...

Vprašanje nekoga, ki je po poklicu učitelj: “Zanima me več o brezvestnosti.”

Brezvestnim je zelo lahko narediti napako. Večinoma je celotno življenje brezvestnih ena sama velika napaka. Brezvestnost doma, v službi, v družbi, na cesti, na športnem tekmovališču ... Brezvestno delujoča pamet duhovnemu bitju krade ustvarjalno moč in jo spreminja v  slabo vest, ki v telesu pobzroča vnetja. Slaba vest je torej gnojilo za bolezen.

Kadar se znajde v stiski, hobotnica spusti črnilo. Na podoben način si tudi slaba vest nenehno prizadeva prikrivati napake. Tako se brezvestno delujočim slaba vest neopazno, zahrbtno kopiči v podzavestnem delu pameti in posledično tudi v organizmu.

Četudi je iznajdljivost brezvestno delujoče pameti neizmerna, pa sama po sebi (brez pomoči vestnega človeka) ne zmore odkrito priznati in popraviti napako.i

Zapoznelo priznanje napake, če je vgrajena v temelj, povzročil učinek domin. Na primer: dolgoletno sprenevedanje, na katerem je bil po letu 1945 grajen in “izgrajen” zaresen imperij slovenske ZK in namišljen ugled slovenskega sodstva, bo postalo z višjo stopnjo duhovne prebujenosti tako očitno, da se bo sedanja sodna praksa ob malo močnejšem vetru sesula kot palača iz kart.

Verjetnost, da bo Ustavno sodišče ugodilo pritožbi zagovornika Janeza Janše, je približno tolikšna, kot je bilo včerajšnje upanje, da bodo nogometaši NK Maribora premagali nogometaše FC Chelsea-a iz Londona.

Sodna praksa Ustavnega sodišča ima enak dolgoletni (nelustrirani) slabovestni izvor kot sodna praksa Vrhovnega sodišča. In vendar je za nekaj vestnih posameznikov tudi to mogoče. Slovenski nogometaši so dokazali, da je ob visoki stopnji prisebnosti in visoki trenutni formi (skoraj) vse mogoče. Zakaj ne bi tega zmogli tudi slovenski ustavni sodnice in sodniki? Pustimo se osrečiti.

(Ustavne sodnice in sodniki so kasneje v primeru Janeza Janše resnično sledili temu sporočilu, četudi ga morebiti sploh niso prebrali).

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če bi kdorkoli že, hotela ali hotel z DVD vsebino MELODIJA VESTI nekoliko pospešiti svoje duhovno prebujanje in mi s tem tudi pomagati pri mojem delu, predlagam da pošlje na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi pošljete vsebino MELODIJA VESTI - UVOD na DVD nosilcu v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 Evrov in poštnino bom plačala - plačal, po povzetju.

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.