VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Pogled iz Prebujevalnice na Podgozdu

Vsebina

148. DAN - TINA MAZE IN NOGOMETAŠI

15.11.2014

Rudi Klarič

KDOR SE NA KONCU SMEJE ...

Tina je po prvi slalomski tekmi sezone, danes dopoldan rekla, da se je med vožnjo ves čas borila “sama s sabo”. Zato je tudi zmagala. Prevedeno v jezik mojega pristopa bi to pomenilo: “Ves čas sem se borila s svojo pametjo.”

Boriti se s svojo pametjo pomeni: 

  • izključiti vse tiste dele pameti, ki dvomijo v možnost uspeha,
  • vključiti vse tiste dele pameti, ki podpirajo Tvoje prizadevanje za uspeh.

Tina torej ni uspela po naključju. Če bi se veselila po vsakih dobro odpeljanih vratcih, zagotovo ne bi zmagala.

Istega dne je angleška nogometna reprezentanca premagala slovensko. Naši so se dobro borili in v začetku drugega polčasa povedli z 0 : 1. Bili so navdušeni in so se veselilil. Če bi hoteli premagati boljše angleško moštvo, bi se seveda smeli veseliti šele po zadnji sekundi tekme. Vsak trenutek zbranosti je dragocen. A so se veselili prezgodaj. Angleži so zmagali s 3 : 1. Po vsakem golu so poskakovali in se veselili. To so si lahko privoščili, saj so bili boljši. 

Vsi, ki v tekmi z bogatimi, močnimi, v boju za denar in trg z bolj izkušenimi dosežemo kakršenkoli uspeh, moramo ostati skromni in se smemo veseliti šele po zadnji sekundi tekme. Naše zaloge notranje moči so omejene. Moramo jih hraniti in ne zapravljati s prezgodnjim veseljem.

Enako velja za neenak boj Janeza Janše s slovensko vladavino brezvestnosti. Četudi bi ustavno sodišče ugodilo njegovi ustavni pritožbi, še ne bi bil čas za veselje. Šele potem, ko bo evropsko sodišče obsodilo slovensko brezvestno sodno prakso in bo po krivem obsojenim (ne samo Janši) prisodilo zadoščenje in pravično odškodnino, bo čas za utrujeni nasmeh.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če hočeš z DVD vsebino MELODIJA VESTI nekoliko pospešiti Tvoje duhovno prebujanje in podpreti moje delo, Ti predlagam, da pošlješ na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi na naslov ___________________ pošljete vsebino MELODIJA VESTI – UVOD na enem DVD nosilcu z izvedbo v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 evrov in poštnino – oboje se zavezujem plačati ob povzetju.

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.