VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
174. DAN - SVARILO

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

ZAKAJ NAZAJ?

Vsebina

162. DAN - NARAVA IN VEST

29.11.2014

Rudi Klarič

DVANAJST ZNAČAJSKIH OBDOBIJ

V prejšnjih dvanajstih dnevih sem objavil 12 značajskih obdobij, kot jih opisuje moj vsakoletni Naravnik®. V teh obdobjih so razvrščene značajske lastnosti dvanajstin, ki sestavljajo dvanajst enot značaja človeške pameti. Te lastnosti praviloma same po sebi niso niti dobre niti slabe, niti koristne niti škodljive. Ali bo neka lastnost uporabna ali ne, zavisi od življenjskega poslanstva posameznika oziroma od tega, kaj kdo v življenju hoče. Če so Tvoja hotenja v skladu s Tvojo vestjo, zlahka prepoznaš lastnosti, ki so zate škodljive, in tiste, s katerimi si lahko koristiš. Če prisebno posvečaš pozornost tem dvanajstinam, lahko smiselno uporabljaš njihove zate koristne lastnosti in onemogočiš tiste, s katerimi Ti pamet povzroča težave, kadar deluje svojeglavo. 

ZAKAJ NAZAJ?

Pred nekaj dnevi je eden od rednih uporabnikov mojega pristopa Sem&vem® naročil moj film ZAKAJ NAZAJ, ki sem ga izdelal leta 1970. Ob tej priliki sem si ga ponovno ogledal.

Film ZAKAJ NAZAJ odgovarja na vprašanje, zakaj so se taboriščniki, ki so preživeli strahote nacističnega uničevalnega taborišča Buchenwald, ob vsaki obletnici osvoboditve vračali na mesto trpljenja.

Ogled tega filma (dostopen je v DVD izvedbi) priporočam ne samo slovenskim sodnicam in sodnikom, pač pa tudi vsem študentkam in študentom prava po vsem svetu.

Če bi si ga ogledale in ogledali tudi sodnice in sodniki slovenskega ustavnega sodišča, bi pri odločanju o usodi Janeza Janše imeli bistveno lažje delo.

Ti pa utegneš ob ogledu filma spoznati, kako izjemna življenjska mo荠izhaja iz zmnožka vesti in narave.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča

MOJA VEST TI PRAVI:

Če hočeš z DVD vsebino MELODIJA VESTI dvigniti raven Tvoje duhovne prebujenosti in denarno podpreti moje delo, Ti predlagam, da pošlješ na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi na naslov ___________________ pošljete vsebino MELODIJA VESTI – UVOD na enem DVD nosilcu z izvedbo v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 evrov in poštnino – oboje se zavezujem plačati ob povzetju.

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2022 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.