VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
174. DAN - SVARILO

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >>

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Vsebina

175. DAN - USTAVNO SODIŠČE

12.12.2014

Rudi Klarič

SOGLASNA (ZAČASNA) OSVOBODITEV

Na mojo razlago, kako poteka spolnost na duhovni ravni, bo treba še malo počakati. Pa ne zaradi današnje veličastne zmage Tine Maze v veleslalomu, pač pa zavoljo soglasne odločitve slovenskega ustavnega sodišča, da Janez Janša ne sme biti več v zaporu, ker obstaja utemeljen sum, da je bil po krivem obsojen. Odločitev je bila soglasna, zato obstaja velika verjetnost, da prav vse ustavne sodnice in sodniki resno dvomijo v pošteno sojenje v zadevi Patria. Mimo takega dvoma seveda osvoboditev ne bi bila smiselna.

Minister za pravosodje in predsednik vlade sta izjavila, da vsako odločitev sodišča spoštujeta, četudi se z njo ne strinjata. S to izjavo minister in predsednik brezvestno kršita svojo prisego, ki sta jo izrekla v državnem zboru. S to prisego morata sicer spoštovati pravni red, a ravnati po svoji vesti.

SPOROČILO MOJE VESTI O IZJAVI MINISTRA ZA PRAVOSODJE IN PREDSEDNIKA VLADE:

V Sloveniji imamo še vedno v veljavi sodno prakso iz časa vladavine dokazano zločinske zveze komunistov, ki je organizirano kršila človekove pravice. Brezvestna komunistična sodna praksa izhaja iz ureditve, ki je povsem primerljiva z nečlovečnimi, nepoštenimi in nepravičnimi sodnimi postopki v nacistični ureditvi. Spoštovanje take sodne prakse v ureditvah z imeni fašizem, nacizem, komunizem ... je bilo do neke mere razumljivo, saj je vsakdo, ki bi se zoperstavil brezvestnemu sodišču, tvegal življenje. Kljub temu pa so bili vladajoči, ki so podpirali nacistično sodno prakso, v povojni demokratični ureditvi pravnomočno obsojeni za zločine proti človečnosti. Slovenski minister za pravosodje in predsednik vlade, ki brezvestno podpirata takšno sodno prakso, sta krivoprisežnika. Ni dvoma, da bi morala ob vestnem ravnanju predlagati in uveljaviti zakonodajo, ki bi sodišču nedvoumno nalagala samoiniciativno, dosledno, pravično in pošteno (vestno) varovanje človekovih pravic po uradni dolžnosti. Kadarkoli bi se pojavil utemeljen sum, da sodišče še vedno uporablja sodno prakso, ki se je rodila v času vladavine brezvestnosti in se je ohranila vse do danes, bi morala minister in oba predsednika ravnati vestno in javno izraziti nestrinjanje s tako sodno prakso. Slovenija je članica demokratične ureditve Evropske skupnosti. Državljanke in državljani imamo z ustavo in podpisom konvencije zajamčeno pravico do poštenega in pravičnega sojenja. V demokratični ureditvi sploh ni potrebno imeti jajc za javno izjavo, da je odločitev ustavnega sodišča dokaz, da je z našo sodno prakso nekaj hudo narobe, in da take sodne prakse ni dopustno slepo spoštovati. Torej bi oba predsednika in minister to lahko izjavili in bi to morali povedati, če bi imeli vsaj malo vesti. 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča

MOJA VEST TI PRAVI:

Če domnevaš, da imaš že dovolj visoko stopnjo duhovne prebujenosti in zatorej povsem zadošča, da Tvojo pamet uglasiš samo na naravne zakonitosti, Ti predlagam, da si kupiš Naravnik®, ki Ti bo v odlično pomoč za ta namen.

Če pa hočeš sočasno dvigniti tudi raven Tvoje duhovne prebujenosti, Ti predlagam, da pošlješ na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi na naslov _____________ pošljete vsebino MELODIJA VESTI – UVOD na enem DVD nosilcu z izvedbo v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 evrov in poštnino – oboje se zavezujem plačati ob povzetju.

Seveda pa lahko oboje plačaš in prevzameš tudi na sedežu podjetja Cultura Europaea, d. o. o., na Podgozdu 5 (prva hiša v naselju Podgozd, približno 3 kilometre od Iga, v smeri Kureščka).

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2022 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.